Højskoleguide - Find din kommende højskole
30 jun 2023

Højskoleguide - Find din kommende højskole

Drømmer du om et højskoleophold? I denne højskoleguide giver vi dig et overskueligt overblik over de fleste af højskolerne i Danmark, hvor du kan sortere efter interesse. Du kan samtidig læse mere om de enkelte højskoler, ligesom et par af skolernes elever vil give dig et unikt indblik i, hvordan hverdagen er på den enkelte højskole.
Hvad er du interesseret i?

 

Idræt & Sundhed

Friluftsliv & Mad

Musik

Teater

Samfund, Kultur & Politik

Kunst, Film & Litteratur
Find din drømmehøjskole med vores spændende quiz!

Tag studentum.dk's quiz og opdag, hvilken højskole der passer bedst til dig, baseret på dine interesser, værdier og mål. Uanset om du er interesseret i kunst, sport, natur eller noget helt andet, hjælper vores quiz dig med at finde den perfekte højskoleoplevelse for dig.

Her bliver du klogere på hvad der er vigtigt for dig, når du skal vælge højskole - og på den måde kan du finde frem til det helt rigtige højskoleophold ud fra dine præferencer!

"Jeg blev klogere på hvilken type højskole, der er god for mig!"
- Linnea

Tag quizzen her!

quiz


Idræt & Sundhed

klatring

Hvis du er passioneret omkring idræt og sport, er der et bredt udvalg af højskoler, der tilbyder linjer inden for dette område. Disse højskoler fokuserer på at forbedre dine fysiske evner og give dig mulighed for at udforske forskellige idrætsgrene. Du kan vælge mellem højskoler som ISI Idrætshøjskole, Viborg Idrætshøjskole, Aalborg Sportshøjskole, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Egå Ungdoms-Højskole, Struer Højskole og Ubberup Højskole, hvor du kan dyrke din passion for idræt og sport på et højt niveau og samtidig opleve et inspirerende fællesskab af ligesindede.


Højskoler inden for idræt & sundhed


Friluftsliv & Mad 

mad og friluft

Uanset om du er mere interesseret i madlavning, ernæring og bæredygtighed, eller om du foretrækker at udforske den smukke natur og deltage i friluftsaktiviteter, vil du kunne finde en højskole, der passer til dine interesser. Disse højskoler tilbyder en unik mulighed for at kombinere læring, oplevelser og fællesskab i enten madens eller naturens verden. Uanset hvilken vej du vælger, vil du få mulighed for at udfordre dig selv, opdage nye passioner og skabe minder for livet.

Højskoler inden for mad & friluftsliv


Musik

musikHvis du elsker musik og ønsker at udforske dine musikalske evner, er der mange højskoler, der tilbyder linjer inden for musik. Disse højskoler giver dig mulighed for at fordybe dig i forskellige genrer og stilarter, udføre musik sammen med andre og udvikle dine musikalske talenter. Højskoler som Den Internationale Højskole, Acts Academy, Egå Ungdoms-Højskole, Grundtvigs Højskole, Johan Borups Højskole, Løgumkloster Højskole, Roskilde Festival Højskole, Ry Højskole og Vrå Højskole er nogle af de højskoler, der tilbyder en bred vifte af musiklinjer, der passer til dine musikalske interesser og ambitioner.

Højskoler inden for musik


 

Drama & Teater

drama

Hvis du drømmer om at stå på scenen og udforske teater- og dramaverdenen, kan du finde højskoler med linjer inden for dette område. Disse højskoler tilbyder muligheder for at deltage i teater- og dramaproduktioner, forbedre dine skuespilfærdigheder og udforske forskellige teaterformer. Johan Borups Højskole, Grundtvigs Højskole, Ry Højskole og Ryslinge Højskole er nogle af de højskoler, der fokuserer på drama og teater og giver dig mulighed for at udtrykke dig selv på scenen og dykke ned i teaterets fantastiske verden.

Højskoler inden for teater


Samfund, Kultur & Politik

politk

Hvis du brænder for samfundsspørgsmål, politik eller kulturelle emner, er der højskoler med linjer, der passer til dine interesser. Disse højskoler giver dig mulighed for at engagere dig i debatter, diskussioner og projekter inden for samfund, politik og kultur. Krabbesholm Højskole, Askov Højskole, Løgumkloster Højskole, Grundtvigs Højskole

Højskoler inden for samfund, kultur & politik


Kunst, Film & Litteratur

krea

Hvis du har en kreativ sjæl og brænder for kunst, design eller litteratur, er der flere højskoler, der tilbyder linjer inden for dette spændende område. Disse højskoler giver dig mulighed for at udforske dine kreative evner, udvikle dine tekniske færdigheder og lade din fantasi få frit løb. Her kan du dykke ned i forskellige kunstformer som maleri, skulptur, grafisk design, fotografi eller illustration. Du kan også fordybe dig i litteraturens verden og studere litterære værker, forfatte dine egne tekster og udforske forskellige litterære genrer.

Højskoler inden for Kunst, Film & Litteratur


Senest opdateret: 30 jun 2023
Emilia Pedersen
Emilia Pedersen
Digital Content Editor
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-01-2023

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Ryslinge Højskole

"Jeg ville på højskole for at dygtiggøre mig i skuespil, og derfor valgte jeg Ryslinge Teaterhøjskole. Jeg ville også på højskole for at udvikle mig selv, både personligt, socialt og fagligt." Læs her hvorfor Line valgte Ryslinge Højskole, hvad hun synes om opholdet og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Rose fra Løgumkloster Højskole

"Løgumkloster giver eleven mulighed for enten at tage alle fag inden for et bestemt område, hvis man vil, eller man kan sprede det ud mellem kreativitet, selvindsigt, håndarbejde og musikalske evner." Her kan du læse om, hvorfor Rose valgte Løgumkloster Højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

Bliv elev på Krabbesholm Højskole

Krabbesholm er for alle. Især for dig, der længes efter at undersøge verden og tænke over fremtiden. At gå på Krabbesholm kræver ingen særlige forudsætninger. Her kan du udforske, udvikle dig og styrke dine kompetencer indenfor kunst, arkitektur, design og visuel kommunikation.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmeside var det klart, at det var det rigtige sted for mig." Her kan du læse mere om Adams ophold på European Film College, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Bliv elev på Den Europæiske Filmhøjskole

I det idylliske Ebeltoft finder du Den Europæiske Filmhøjskole, der har eksisteret siden 1993 og som er specialiseret i filmproduktion. Den Europæiske Filmhøjskole går også under navnet European Film College, der vidner om højskolens internationalt anerkendte forløb.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Alvilda fra Surhs Højskole

Planlægger du et højskoleophold, og vil du gerne fordybe dig i smukke København, så er et ophold på Surhs Højskole måske det rette sted for dig? Læs mere om Alvildas ophold som elev på Surhs, og bliv klogere på hvordan livet på gastro-linjen og som beboer på Surhs Højskole er.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Bliv elev på Kunsthøjskolen i Holbæk

På Kunsthøjskolen har du mulighed for at sammensætte dit forløb. Undervisningen er ikke delt op i linjer, men tilbyder muligheden for at arbejde kunstnerisk i forskelige medier. Læs mere om dine muligheder på Kunsthøjskolen i Holbæk her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-05-2023

Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Læs med om Ollerup Højskole, og bliv klogere på den danske institution, der har eksisteret i over 100 år. Skolen startede som Gymnastikhøjskolen i Ollerup og har altid haft gymnastik, den danske højskoletradition og fællesskab i sit hjerte. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-06-2023

Bliv elev på Højskolen Acts Academy

Højskolen Acts Academy er en unik højskole, der tilbyder en omfattende uddannelse inden for kristen tro, personlig udvikling og kreativitet. Læs med og bliv klogere på skolen her!

Læs mere