Højskoleguide - Find din kommende højskole

Drømmer du om et højskoleophold, men har du endnu ikke fundet den rette højskole? Tag et kig i guiden her, hvor du kan få inspiration til dit valg. 

Højskoleguide - Find din kommende højskole

Drømmer du om et højskoleophold? I denne højskoleguide giver vi dig et overskueligt overblik over de fleste af højskolerne i Danmark, hvor du kan sortere efter interesse. Du kan samtidig læse mere om de enkelte højskoler, ligesom et par af skolernes elever vil give dig et unikt indblik i, hvordan hverdagen er på den enkelte højskole.


Hvad er du interesseret i?


Find din drømmehøjskole med vores test

Tag studentem.dk's test og opdag, hvilken højskole der passer bedst til dig, baseret på dine interesser, værdier og mål. Uanset om du er interesseret i kunst, sport, natur eller noget helt andet, hjælper vores test dig med at finde den perfekte højskoleoplevelse for dig.

Her bliver du klogere på hvad der er vigtigt for dig, når du skal vælge højskole - og på den måde kan du finde frem til det helt rigtige højskoleophold ud fra dine præferencer!

"Jeg blev klogere på, hvilken type højskole, der er god for mig!"
- Linnea

Tag testen her!

Find din højskole med vores højskole test


Idræt & Sundhed

klatring

Hvis du er passioneret omkring idræt og sport, er der et bredt udvalg af højskoler, der tilbyder linjer inden for dette område. Disse højskoler fokuserer på at forbedre dine fysiske evner og give dig mulighed for at udforske forskellige idrætsgrene. Du kan vælge mellem højskoler som ISI Idrætshøjskole, Viborg Idrætshøjskole, Aalborg Sportshøjskole, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Egå Ungdoms-Højskole, Struer Højskole og Ubberup Højskole, hvor du kan dyrke din passion for idræt og sport på et højt niveau og samtidig opleve et inspirerende fællesskab af ligesindede.


Højskoler inden for idræt & sundhed


Friluftsliv & Mad 

mad og friluft

Uanset om du er mere interesseret i madlavning, ernæring og bæredygtighed, eller om du foretrækker at udforske den smukke natur og deltage i friluftsaktiviteter, vil du kunne finde en højskole, der passer til dine interesser. Disse højskoler tilbyder en unik mulighed for at kombinere læring, oplevelser og fællesskab i enten madens eller naturens verden.

Uanset hvilken vej du vælger, vil du få mulighed for at udfordre dig selv, opdage nye passioner og skabe minder for livet.

Højskoler inden for mad & friluftsliv


Musik

musik

Hvis du elsker musik og ønsker at udforske dine musikalske evner, er der mange højskoler, der tilbyder linjer inden for musik. Disse højskoler giver dig mulighed for at fordybe dig i forskellige genrer og stilarter, udføre musik sammen med andre og udvikle dine musikalske talenter.

Højskoler som Den Internationale Højskole, Acts Academy, Egå Ungdoms-Højskole, Grundtvigs Højskole, Johan Borups Højskole, Løgumkloster Højskole, Roskilde Festival Højskole, Ry Højskole og Vrå Højskole er nogle af de højskoler, der tilbyder en bred vifte af musiklinjer, der passer til dine musikalske interesser og ambitioner.

Højskoler inden for musik


Drama & Teater

drama

Hvis du drømmer om at stå på scenen og udforske teater- og dramaverdenen, kan du finde højskoler med linjer inden for dette område. Disse højskoler tilbyder muligheder for at deltage i teater- og dramaproduktioner, forbedre dine skuespilfærdigheder og udforske forskellige teaterformer.

Johan Borups Højskole, Grundtvigs Højskole, Ry Højskole og Ryslinge Højskole er nogle af de højskoler, der fokuserer på drama og teater og giver dig mulighed for at udtrykke dig selv på scenen og dykke ned i teaterets fantastiske verden.

Højskoler inden for teater


Samfund, Kultur & Politik

politk

Hvis du brænder for samfundsspørgsmål, politik eller kulturelle emner, er der højskoler med linjer, der passer til dine interesser. Disse højskoler giver dig mulighed for at engagere dig i debatter, diskussioner og projekter inden for samfund, politik og kultur. Krabbesholm Højskole, Askov Højskole, Løgumkloster Højskole, Grundtvigs Højskole

Højskoler inden for samfund, kultur & politik


Kunst, Film & Litteratur

krea

Hvis du har en kreativ sjæl og brænder for kunst, design eller litteratur, er der flere højskoler, der tilbyder linjer inden for dette spændende område. Disse højskoler giver dig mulighed for at udforske dine kreative evner, udvikle dine tekniske færdigheder og lade din fantasi få frit løb.

Her kan du dykke ned i forskellige kunstformer som maleri, skulptur, grafisk design, fotografi eller illustration. Du kan også fordybe dig i litteraturens verden og studere litterære værker, forfatte dine egne tekster og udforske forskellige litterære genrer.

Højskoler inden for Kunst, Film & Litteratur

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur.
Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer