Vis studentum.dk som: Mobile

Læs i udlandet


Få inspiration og find din uddannelse i udlandet

Hvad enten du tager et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet, er fordelene og mulighederne mange. Samtidig med at du bliver bedre til et sprog og lærer en ny kultur at kende, får du en erfaring på dit CV, der kommer til at åbne døre for dig i fremtiden. Det gælder uanset, om du vil arbejde i udlandet eller i Danmark.

Længere nede på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ved at arrangere dine studier i udlandet selv eller ved at rejse afsted igennem en udvekslingsaftale eller en studieformidler. Er du nysgerrig efter at læse mere om dine muligheder, kan du også allerede nu gå på opdagelse i udvalget af udlandsstudier her på Studentum

Studieretning
Uddannelsestype
Uddannelse i udlandet
Søg

Flere måder at arrangere dine udlandsstudier

Er du allerede studerende? Hvert år vælger mange danske studerende på de videregående uddannelser at rejse ud et semester. Ofte sker det igennem en udvekslingsaftale, som uddannelsesinstitutionen har med udenlandske universiteter. På den måde er det ikke bare nemmere at søge merit for sine udlandsstudier. I mange tilfælde er det også billigere at tage en del af sin uddannelse i udlandet på denne måde.

Står du imidlertid i en situation, hvor udlængslen er stor, men hvor du enten ikke er studerende, eller ikke er interesseret i nogle af de universiteter, som din skole samarbejder med, så fortvivl ej. Der er stadig to alternativer, som du kan overveje. Du kan enten søge ind på det universitet i udlandet, som du vil studere på, eller du kan tage kontakt til en studieformidler. Der er fordele og ulemper ved begge løsningsmodeller.

Model 1: Læs i udlandet på egen hånd

Vælger du at arrangere din uddannelse i udlandet på egen hånd, kræver det ofte en del mere forarbejde. Du skal nemlig selv opsøge information om alt fra optagelseskrav og ansøgningsfrister til flybilletter, visum og bolig. Til gengæld har du frie rammer til at skræddersy dine udlandsstudier til dine ønsker og dine fremtidsdrømme.

Den nemmeste måde at komme i gang er at kontakte det universitet, som du vil studere på. Her kan få rådgivning om formalia til ansøgningsprocessen som for eksempel:

  • Ansøgningsfrister
  • Optagelseskrav
  • Sprogtests
  • Omregning af karakterer

Mange universiteter har desuden et optagelseskontor for udenlandske studerende, hvor du kan få vejledning om visum, bolig og andre praktiske forhold. 

Når du selv planlægger et studieophold eller en uddannelse i udlandet, skal du være opmærksom på, at du selv skal finansiere dine studier. Det kan derfor godt være en del dyrere. I nogle tilfælde har du dog mulighed for at få udlandsstipendium fra SU Styrelsen. Derudover er der ofte legater at søge. Sidst men ikke mindst, ligger ansøgningsfristen ofte lang tid før studiestart.

Tip: Få inspiration og find din uddannelse i udlandet her

Model 2: Rejs ud med en studieformidler

Er du typen, der føler dig mest tryg med et sikkerhedsnet, er der mange fordele ved at rejse ud via en studieformidler som for eksempel EDU Danmark, KILROY education eller Explorius. Her får du personlig vejledning og assistance i hele processen fra valg af uddannelse over ansøgning og kontakt med skolen til bolig, flybilletter og økonomi.

Den største fordel ved at vælge en studieformidler er, at den samlede pris for din uddannelse i de fleste tilfælde bliver lavere end, når du selv arrangerer hele opholdet. Det skyldes ikke blot, at studieformidlerne har aftaler med de enkelte universiteter. De har ofte også samarbejdsaftaler med flyselskaber, forsikringsselskaber etc., der giver dig mulighed for at få fordelagtige rabatter.

Vælger du en studieformidler skal du dog være opmærksom på, at udvalget kan være begrænset både i forhold til universiteter og lande. Det største udvalg er oftest i USA, Canada, Australien og New Zealand. 

Tip: Få tre gode grunde til at vælge et study abroad ophold

Få mere inspiration til at læse i udlandet

Er du i tvivl om, hvilken model der er den rette for dig? I forummet for udlandsstudier er der masser af tips og råd at hente fra andre, der ligesom du overvejer at studere i udlandet - eller som måske allerede har været afsted. Herunder kan du også klikke dig videre for at læse mere om at studere i f.eks. USA eller Canada, økonomi under din uddannelse i udlandet og meget mere.

Held og lykke med dine udlandsstudier!

Senest opdateret: 15 aug 2019

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv