Viser 1-20 af 72
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 72
1
2
3
4

Få styr på reglerne for HF fjernundervisning

HF som fjernstudie er for dig, der vil fordybe dig og arbejde selvstændigt med et eller flere enkeltfag. Du følger undervisningen via en online platform, hvor der både er mulighed for at aflevere opgaver, komme i dialog med dine lærere og medstuderende og få adgang til undervisningsmaterialet. Eksamen foregår på skolen, og i nogle fag vil der være enkelte mødegange. Det gælder fx, når tager laboratoriefag som fysik eller kemi via fjernundervisning.

Er HF fjernundervisning noget for dig?

Hvilke fjernstudie muligheder har du på HF?

Mulighederne er mange, når du tager enkeltfag på HF som fjernstudie. Du kan enten tage et enkelt fag eller sammensætte en hel pakke af enkeltfag på HF fjernundervisning. Det er dine fremtidsplaner og interesser, der er afgørende. For at komme i gang med HF som fjernstudie skal du blot opfylde de generelle optagelseskrav på HF og sammensætte en studieplan med hjælp fra en studievejleder.

Hvordan foregår undervisning på HF som fjernstudie?

Ved optagelsen på HF fjernundervisning laver du i samråd med en vejleder på skolen en studieplan. Her får du et fuldt overblik over alle afleveringsfrister, der skal overholdes for, at du fortsat er studieaktiv. Følger du et HF enkeltfag med 8 moduler, har du 8 afleveringsopgaver med ca. 10 dage imellem, mens der er ca. 14 dage mellem de 6 afleveringer på enkeltfag med 6 moduler. Hvordan du tilrettelægger din tid herimellem er op til dig. Læs mere om at studere via fjernundervisning her.    

HF fjernundervisning og SU - hvilke regler gælder?

Når du tager dine enkeltfag på HF som fjernundervisning, har du i nogle tilfælde mulighed for at søge om SU. Det gælder, hvis:

  • Du har minimum 23 timer om ugen (17 timer, hvis du har hjemmeboende børn under 7 år)
  • Du overholder alle deadlines i din studieplan og går op til eksamen
  • Du ikke tidligere har modtaget SU til samme HF enkeltfag

Timetallet for SU på fjernundervisning regnes ud efter faste satser for de enkelte fag, der afhænger af, om du følger faget over en periode på et halvt år eller et helt år. Tager du fx Dansk 0-A som fjernundervisning svarer det til hhv. 20 eller 10 timer om ugen, mens Matematik 0-C, C-B og B-A på fjernstudie svarer til 10,50 eller 5,25 timer om ugen.

I denne guide finder du også SU reglerne for fjernundervisning.

Vil du vide mere om dine fjernstudie muligheder? Kontakt Studievejledningen på det VUC- eller HF-center, hvor du vil tage dine enkeltfag på HF fjernundervisning og hør mere om reglerne for SU og dine muligheder! Husk at du kun kan få SU til HF enkeltfag, hvis du ikke allerede er student.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9