Viser 1-19 af 19
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-19 af 19
 

Åbn døre med en indretningsarkitekt uddannelse

Som indretningsarkitekt kan du arbejde på tegnestue både i det private og i det offentlige. Du kan også arbejde som selvstændig indretningsarkitekt direkte efter din uddannelse i arkitektur.

Som indretningsarkitekt og indretningskonsulent er du i kontakt med privatpersoner, byggeentreprenører og designfirmaer. Læs videre og se om det er noget for dig!

Hvordan bliver man indretningsarkitekt?

Studér via fjernundervisning eller på en skole

Brænder du for indretning og boligdesign og vil følge din drøm? Du kan både læse en indretningsarkitekt uddannelse i Danmark og udlandet, og du kan også tage uddannelsen i indretningsarkitektur via fjernundervisning.

Som indretningsarkitekt eller indretningskonsulent skal du have overblik over både det sociale aspekt, det kunstneriske aspekt, det arbejdsmæssige aspekt og det teknologiske aspekt, når du arbejder med indretning.

Bliv ekspert i boligdesign med en indretningsarkitekt uddannelse

Hvad laver en indretningsarkitekt?

Som indretningsarkitekt kan du blandt andet arbejde med: 

 • Butikker som behøver hjælp med indretning
 • Nye lokaler der skal indrettes
 • Hospitaler der skal bygges
 • Institutioner der skal bygges
 • Private som vil have hjælp med indretning

Du kan også arbejde med indretning inden for kunstens verden og arbejde med for eksempel scenografi i forhold til indretning. Du kan jo også tage springet og blive selvstændig, hvis du ikke ønsker at sidde på en tegnestue i en privat virksomhed. Det er kun dig selv og dine evner som indretningsarkitekt, der sætter grænserne. 

Lær om farver og møbelplacering

Når du uddanner dig inden for indretning, lærer du blandt andet en masse om lysets påvirkning, farver og møbelplacering. Samtidig får indretningsarkitekter kompetencer, så de kan sammensætte forskellige elementer - både i større og mindre projekter og dermed også i både private hjem, offentlige rum og virksomheder. Du får en alsidig uddannelse som indretningsarkitekt, som du kan bruge i flere sammenhænge inden for boligindretning og indretning.

Du kan også vælge at fordybe dig i Feng Shui og lære mere om, hvordan vi skaber rum, så energien flyder frit.

Indretningsarkitekt - mere end sammensætning af møbler og farver

At indrette et privat hjem, lokalerne i en virksomhed eller offentlige bygninger er ikke bare at sammensætte møbler og farver efter smag og stil. Der er brug for indretningsarkitekter, der både har forståelse for design, teknologi og arbejdsmiljø.

Med en indretningsarkitekt uddannelse skal du have både de kunstneriske og dekorative sider af indretningen i fokus, og de sociale, arbejdsmæssige og teknologiske forhold ved rummet. Som indretningsarkitekt skal du kunne sætte dig ind i brugen og oplevelsen af forskellige typer af rum, så de kan indrettes på den mest hensigtsmæssige måde i forhold til deres tiltænkte anvendelse, økonomi og udtryk.

Det kan du arbejde med inden for indretning:

 • Kontorhuse
 • Restauranter
 • Hospitaler
 • Institutioner
 • Biografer
 • Skibe
 • Butikker
 • Fabrikker

Hvordan får man f.eks. en butik til at fremstå eksklusiv, eller, hvordan får man et plejehjem til at virke hjemligt og hyggeligt? Det er blandt andet udfordringer som disse, du som indretningsarkitekt skal kunne løse.

Forskel på indretningsarkitekt og indretningskonsulent

Du kan tage en indretningsarkitekt uddannelse på erhvervs- og videregående uddannelser, men du kan også tage en indretningsarkitekt uddannelse hos private udbydere som f.eks. Nordic Online Academy her. Du kan vælge at først tage en indretningskonsulent uddannelse og herefter fortsætte på en indretningsarkitekt uddannelse.

Nogle steder vil du opleve, at uddannelsen til Indretningsarkitekt udelukkende tilbydes som en overbygning til Indretningskonsulent uddannelsen. Du skal derfor have gennemført og bestået uddannelsen til Indretningskonsulent for at blive optaget på studiet til indretningsarkitekt.

Du kan også tage kurser i Indretning på højskoler, og det er en god mulighed for dig, der gerne vil have mere erfaring og udvikle dine færdigheder indenfor indretning.

Derfor er dine muligheder mange. Du behøver heller ikke altid tænke over, om uddannelsen er tæt på dig rent geografisk. Mange udbyder nemlig indretningsarkitekt uddannelse som fjernundervisning.

Lær at bruge 3D-modeller som indretningsarkitekt

På erhvervs- og videregåendeuddannelser lærer du ofte at bruge avancerede designprogrammer, som skal hjælpe dig med at visualisere dine idéer og træne dig i skitseteknikker. Her arbejder du bl.a. med 3D-modeller, hvor du tilpasser scenografien eller indretningen efter den aktuelle målgruppe og situation.

Du udvikler en viden om trends og stil samtidig med. at du lærer at imødekomme hver kundes personlige behov, smag og specifikke ønsker. Du lærer at skabe stilfulde atmosfærer, hvor teknik og kreativitet blandes sammen, og hvor helhedsindtrykket er det vigtigste.

Studér indretning i udlandet

For dig som vil studere og samtidig opleve verden, så kan du også tage en indretningsarkitekt uddannelse i udlandet.

Læs mere om uddannelserne til indretningsarkitekt ovenfor her og få inspiration!

FAQ

 • Hvis du drømmer om en fremtid som indretningsarkitekt, har du forskellige muligheder. Titlen som 'Indretningsarkitekt' er i sig selv ikke en beskyttet titel. Det er dog alligevel en god ide at tage en uddannelse indenfor området, så du kan få den nødvendige faglige ballast og viden. Her findes der flere forskellige relevante uddannelsesmuligheder af forskellig varighed.

 • Som indretningsarkitekt eller indretningskonsulent vil det være din fornemmeste opgave at indrette bygninger og rum af enhver slags og størrelse. Du kan for eksempel både hjælpe virksomheder med indretning af deres arbejdspladser, men du kan også hjælpe med indretningen af private hjem. Du kan dermed både komme ud for større og mindre opgaver i arbejdet med indretning.

 • Din indtægt per måned som indretningsarkitekt kan afhænge af forskellige faktorer. For eksempel har det noget at sige hvor i landet du er ansat som indretningsarkitekt samt om du er ansat privat eller gennem det offentlige. Derudover kan din indkomst også variere fra opgave til opgave, og der er selvfølgelig også forskel på om du er ansat eller om du er selvstændig.

 • Hvor lang tid det tager at blive indretningsarkitekt eller indretningskonsulent afhænger af den valgte uddannelse. Nogle uddannelser foregår online og kan tages i dit eget tempo, mens du hos andre udbydere vil opleve, at uddannelsen til Indretningsarkitekt udelukkende tilbydes som en overbygning til Indretningskonsulent uddannelsen, hvor varigheden kan være fra to til fem år.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2023
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11