Filtrer efter
Studieretning
HF og VUC
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 137
1
2
3
4
...
7
Annoncer

Populære kategorier

Artikler fra HF og VUC

Populære steder

Reportager indenfor HF og VUC

Kom et skridt nærmere din fremtid på HF og VUC

Fik du aldrig taget 10. klasse, eller er du måske et enkelt fag eller et niveau for at opfylde adgangskravene til den uddannelse, som du drømmer om? På HF og VUC kan du tage alt fra AVU fag på 9. og 10. klasses niveau til dansk, matematik og engelsk på A-niveau.

Fagene kan tages på skole eller som fjernundervisning, og du kan tage fagene enkeltvis eller i en fagpakke, der er målrettet særlige uddannelser. Her finder du et bredt udvalg af AVU og HF fag. Kombinér eventuelt med studieretning, hvis du leder efter et bestemt fag. 

Du kan læse på HF og VUC hvor og når det passer dig. Der starter nye hold hvert halve år i januar og august. Nogle steder er der også turboforløb, der starter i oktober eller april.

Har du afsluttet 9. eller 10. klasse eller tilsvarende, og er det mindst et år siden, at du forlod folkeskolen? Er du sulten efter at vende tilbage til skolebænken? Tilmeld dig et eller flere fag på HF og VUC og vælg mellem at læse:

Vil du have et skræddersyet uddannelsesforløb, der bringer dig nærmere din fremtid, er det HF og VUC, du skal vælge.

Start din fremtid på HF og VUC

Hvad kan jeg læse på HF og VUC?

Du kan vælge mellem en bred vifte af fag og niveauer på HF og VUC centre i hele landet. Fagene er delt op som:

 • AVU enkeltfag på G, F, E og D niveau
 • HF enkeltfag på C, B og A

Niveau D er altså det højeste på AVU og svarer til 10. klasse, mens Niveau A er det højeste for HF enkeltfag og svarer til højniveau-fag i gymnasiet. På de fleste HF og VUC centre, kan du desuden få ordblindeundervisning eller læse FVU-fag, mens nogle skoler også tilbyder gymnasial supplering (GSK)

Hvilke fag kan jeg læse på AVU og HF niveau?

Fagudbuddet varierer fra skole til skole, men som udgangspunkt kan du på HF og VUC læse AVU enkeltfag som:

 • Dansk
 • Dansk som andetsprog
 • Engelsk
 • Historie
 • Matematik
 • Naturvidenskab
 • Samfundsfag
 • Tysk

På HF niveau er det ikke muligt at vælge Dansk som andetsprog, mens Biologi, Kemi, Geografi og Fysik erstatter AVU enkeltfaget Naturvidenskab. Derudover har du flere spændende fag at vælge imellem som for eksempel:

 • Kreative fag som Billedkunst, Mediefag, Dans, Drama og Design
 • Kulturfag som Psykologi, Filosofi, Oldtidsvidenskab og Religion
 • Virksomhedsfag som Erhvervsøkonomi, Organisation, Innovation og International økonomi

Du starter på C-niveau i de enkelte fag og afslutter med eksamen, før du kan fortsætte på næste niveau. På nogle fag er det muligt at kombinere niveauer, så du for eksempel går fra 0 til B i det samme forløb.

Hvordan foregår undervisningen på HF og VUC?

Som kursist på HF og VUC vil du opleve, at undervisningen varierer fra fag til fag, da ikke alle fag kræver undervisning i værksteder eller laboratorier. Som udgangspunkt vil der dog på alle enkeltfag være en kombination af:

 • Klasseundervisning
 • Arbejde i grupper
 • Projektarbejde
 • Opgaveskrivning

Særligt på HF niveau er der desuden fokus på at klæde dig på til at fortsætte på en videregående uddannelse. Du får derfor også træning i studieteknik, metode og i at gå op til eksamen. Sidst men ikke mindst kan der være ekskursioner, studieture og temadage, hvor du for eksempel får indblik i studiemiljøet på udvalgte videregående uddannelser.

Hvordan tilmelder jeg mig på et HF og VUC center?

Tilmelding til HF og VUC afhænger af, hvad du skal læse. Vil du starte på AVU eller HF enkeltfag, skal du på de fleste skoler udfylde et tilmeldingsskema. Når skolen modtager din tilmelding, bliver du inviteret til en samtale med en studievejleder, der hjælper dig med at sammensætte de fag og niveauer, der passer til dig og dine fremtidsplaner.

Vil du tage en fuld HF på et HF og VUC center, skal du udfylde et særligt ansøgningsskema. Kommer du direkte fra 10. klasse skal du søge via Optagelse.dk med dit UNI-Login. Din UU-vejleder kan hjælpe dig med processen.

Hvad koster det at gå på HF og VUC?

Du betaler typisk et mindre beløb per enkeltfag. På AVU varierer prisen per fag fra 120 kr. til 1.190 kr., mens prisen per HF enkeltfag varierer fra 450 kr. til 1.100 kr. Er du på efterløn eller alderspensionist, og arbejder du mindre end otte timer om ugen, betaler du et let forhøjet deltagergebyr på HF og VUC. Her du derimod en videregående uddannelse, skal du betale fuld pris. Denne svarer til taxametertilskud og deltagergebyr.

Tager du en HF fagpakke, betaler du et samlet deltagergebyr, der bliver refunderet, hvis du består. Undervisningen er derimod gratis, hvis du følger en fuld HF på to år i samme klasse.

Er der mulighed for SU som elev på HF og VUC?

Dine muligheder for at få SU, følger reglerne for SU til ungdomsuddannelser. Det betyder, at:

 • Du må ikke have modtaget SU til det samme enkeltfag tidligere
 • Du skal kunne gøre uddannelsen færdig inden for 23 måneder. 
 • Du skal have mindst 23 ugentlige skemalagte timer. 

Har du et hjemmeboende barn, der er under syv år, når du starter på din uddannelse, skal du kunne gøre uddannelsen færdig inden for 35 måneder og kan nøjes med mindst 17 lektioner på skemaet om ugen.

Du skal opfylde de samme regler uanset, om du følger fagene på HF og VUC som fjernundervisning eller i klassen.

Vil du i gang med en fleksibel uddannelse, der bringer dig nærmere dine drømme for fremtiden? Find dit nærmeste HF og VUC center og de enkeltfag, du leder efter, i oversigten længere oppe på siden.