Vis studentum.dk som: Mobile

Tag 2 minutter og hjælp vores udbydere med, hvordan de kan forbedre sig selv under COVID-19-krisen. Mange tak! Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguides

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. I hver guide kan du læse om:

  • Mulige jobtitler eller jobfunktioner og bud på uddannelser, der fører dertil
  • Fakta om arbejdspladser i branchen og udsigten til jobmuligheder i fremtiden

Her på siden kan du også finde karriereguides til særlige certificeringer og ordninger, der gør sig gældende for dig, der drømmer om en specifik branche som fx alternativ behandling eller ejendomshandel.  

Del dine idéer med os

Er der noget, der mangler, eller støder du på noget, som du undrer dig over i en karriereguide, er du mere end velkommen til at kontakte os. Så kaster vi lys over sagen med det samme. Har du idéer til en ny karriereguide, hører vi også gerne fra dig.

God fornøjelse med at gå på opdagelse i vores karriereguides. Vi håber, du får masser af inspiration til jobfunktioner, mulige uddannelser og dine fremtidsmuligheder.

Senest opdateret: 07 nov 2019
Sidst opdateret 18-02-2020

Hvordan bliver du advokatsekretær?

Drømmer du om et sekretærjob på et advokatkontor og en arbejdsdag med spændende arbejdsopgaver? Så er en fremtid som advokatsekretær eller juridisk assistent måske noget for dig.  Uddannelsen til advokatsekretær varer typisk 8 måneder på deltid og kan tages ved private udbydere. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2018

Sådan bliver du radiograf

Trives du i den tætte kontakt med mennesker, og vil du gerne have en højteknologisk og specialiseret uddannelse? Så er uddannelsen til radiograf den rigtigefor dig? Du lærer du at diagnostisere patienter ved hjælp af diverse scannere hvad end det gælder sygdomme og brud eller andet på knoglerne.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du kriminaltekniker

Har du sans for detaljer og flar for at kæde ting sammen? Med en uddannelse indenfor politiet kan du uddanne dig til kriminaltekniker og dermed være med til at løse både store og små kriminalgåder. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Uddannelse og karriere inden for IT

Hvad kan jeg blive med en IT uddannelse?I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en IT uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen lige fra programmering til E-business.Uanset om du gerne vil arbejde med hardcore programmering og kodning eller i den blødere ende med kommunikation og design, er der gode muligheder inden for IT-området.

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriere inden for ledelse og administration

Hvad kan jeg blive inden for ledelse, administration og kontor? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en business uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen. Uanset om du drømmer om at arbejde på kontor, i butik, blive projektleder eller få en plads i toppen af erhvervslivet, så kan din kommende uddannelse meget vel være inden for administrati ...

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriere inden for økonomi og handel

Hvad kan jeg blive inden for økonomi og handel? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en økonomiuddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen. Du skal tage en uddannelse inden for dette område, hvis du interesserer dig for økonomi, salg, handel og kunderådgivning. Der er et væld af forskellige uddannelser på alle niveauer, og du kan vælge alt fra ...

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. For mange jobs på disse områder gælder det, at du skal have sans for tal, systemer og forretningsforståelse og samtidig have lyst til kundekontakt og at hjælpe og servicere andre me ...

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig.  En uddannelse inden for kunst er for dig, som gerne vil leve af dine kreative evner inden for fx musik, skuespil og dans. Du vil igennem uddannelsen og senere jobs i høj grad arbejde med at udtrykke dig k ...

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på din karrierevej inden for makeup stil. Hvis du interesserer dig for mode, stil, skønhed og de nyeste trends og samtidig er udadvendt og kan lide at arbejde med mange forskellige typer af mennesker og have kundekontakt, så kan det være, du skal tage en uddannelse inden for dette ...

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriere inden for design

Hvordan bliver man designer? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelse, job og karriere inden for design lige fra mode over grafisk design til indretningsarkitektur. Hvis du gerne vil bruge dine kreative evner i dit job og være med til at skabe tøjkollektioner, grafiske opsætninger på print eller digitalt eller hjælpe folk i deres søgen efter den helt rigtige indretning ...

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Hvis du interesserer dig for kreative områder som design, dans, musik, teater, indretning eller mode, så kan du måske gøre din interesse til din levevej ved at vælge en uddannelse inden for design, stil og kreative fag. I disse fag udtrykker du dig kreativt og/eller kunstnerisk gennem fx visuelt eller grafisk arbejde, og du vil i nogle af fagene også skulle udtrykke dig gennem musi ...

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriere inden for sport og idræt

Hvordan bliver man fitnessinstruktør, personlig træner eller måske skiinstruktør?I denne karriereguide kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse og hvilket job inden for sport og idræt, der passer dig.Uddannelser inde for dette område er for dig, som har en stor interesse for motion, træning og generelt fysisk aktivitet som en del af et sundt liv.

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriere inden for alternativ behandling

Hvordan bliver man alternativ behandler?I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelse, job og karriere inden for alternativ behandling med fokus på de tre største behandlingsformer.Måske har du allerede en uddannelse inden for sundhedsområdet og kunne godt tænke dig at udvide din horisont og bygge et ekstra lag på med alternativ behandling.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelse, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2016

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig.Der findes en meget bred vifte af uddannelser i forskellige retninger, når du gerne vil gå denne vej, men fælles for dem alle er, at de på den ene eller anden måde har med menneskekroppens fysik, bevægelse og sundhed at gøre.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2019

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning fra folkeskolelærer til gymnasielærer. Hvis du kan lide at arbejde med mennesker, motivere andre og formidle så skal du overveje en uddannelse inden for undervisning.

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Du kan fx starte som pædagogisk assistent eller bygge videre på din faglighed med en pædagogisk diplomuddannelse.

Læs mere