Bliv elev på Ry Højskole

Bliv klogere på Ry Højskole, som er en af de ældste og mest traditionsrige højskoler i Danmark. Hvis du er interesseret i en højskole, hvor undervisning ikke bare foregår i et klasselokale - så læs med.

Ry Højskole

Ry Højskole er en af de ældste og mest traditionsrige højskoler i Danmark, hvor den første højskole blev grundlagt tilbage i 1892. I mere end 130 år har Ry Højskole været et mødested for unge mennesker, hvor de kan udfordre sig selv og hinanden på tværs af kulturelle og sociale skel.


Ry Højskole - En Højskole, hvor musikken og mangfoldigheden råder

På Ry Højskole er undervisning ikke blot noget, der foregår i et klasselokale. Det er snarere en livsform, hvor eleverne lærer af hinanden og af de ansatte på højskolen i en åben og inkluderende atmosfære. Som det også beskrives på højskolens hjemmeside: ”Ry Højskole er et mødested. Det er i mødet med de andre elever og med lærerne, dit eget liv og dine egne holdninger for alvor bliver udfordret.”

På Ry Højskole er der plads til forskellighed og mangfoldighed. Her er det ikke kun det faglige niveau, der tæller, men også den personlige udvikling og samarbejdsevnen. Højskolen er som en symfoni, hvor toner støder sammen og danner harmonier eller disharmonier. Rytmer forstyrres, finder sammen i en ny puls eller finder sig i at leve side om side i forskelligt tempo. Udfordringen er at kunne høre det hele på én gang og at kunne glædes over mangfoldigheden i klang og rytme.

På Ry Højskole er der et bredt udvalg af fag, der spænder fra friluftsliv og teater til musik, keramik og kunst. Der er også fag, der er mere horisontudvidende, hvor man kan få lov til at tænke i nye baner og udforske andre kulturer og samfund.

En vigtig del af Ry Højskoles ånd er også det sociale samvær og fællesskabet. Som elev på Ry Højskole vil man få mulighed for at lære mennesker at kende, som man aldrig havde mødt ellers, og man vil opdage, at man har mere til fælles med andre end man måske troede.

På Ry Højskole er der plads til alle, uanset om man er introvert eller ekstrovert, uanset om man har erfaringer inden for et fag eller er helt nybegynder. Her er det det menneskelige møde, der er i fokus, og det er i dette møde, at man kan lære og vokse som menneske.

Så hvis du søger en højskole, hvor du kan udfordre dig selv og hinanden, hvor du kan lære nyt og blive fornyet, og hvor fællesskabet og mangfoldigheden er i højsædet, så er Ry Højskole bestemt et besøg værd.


Mød elever fra Ry Højskole

Klik på eleverne for at læse mere om deres oplevelser på Ry Højskole. Her fortæller de blandt andet om, hvorfor de har valgt at gå på højskole, hvad de har fået ud af deres højskoleophold og giver et indblik i hverdagen.


Annoncer