Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Hvad er en kontoruddannelse?

En kontoruddannelse giver dig en grundlæggende viden om blandt andet administration og økonomi. Du kan også tage kontoruddannelsen med speciale, hvor du løser opgaver på et kontor inden for et bestemt område

Kontoruddannelsen som fjerundervisning er for dig, der drømmer om at arbejde med administrative opgaver på et kontor, men samtidig ønsker dig fleksibilitet, mens du studerer. Med fjernundervisning er du selvstuderende og kan selv planlægge dit studie efter arbejde, familiære- eller geografiske forhold. Det er dermed muligt for dig at tage kontoruddannelsen, mens du befinder dig på den anden side af kloden, eller efter du har puttet dine børn om aftenen.

Kontoruddannelse som fjernundervisning

Hvad lærer jeg på kontoruddannelsen som fjernundervisning?

Alt efter hvilket speciale du vælger, er det forskelligt, hvad du lærer på kontoruddannelsen som fjerundervisning. Ens for alle kontoruddannelser er, at du får værktøjer til at kunne klare administrative opgaver på et kontor.

Vælger du at starte med et grundforløb, får du grundlæggende viden om de arbejdsopgaver, der er på et kontor. Ydermere kommer du til at stifte bekendtskab med intern- og ekstern kommunikation, databehandling, bogføring og IT.

Hvis du f.eks. vælger en kontoruddannelse med et juridisk speciale, udvikler du dine kompetencer inden for det juridiske felt. Med et sådanne speciale vil du kunne blive advokatsekretær, øge dine chancer for optag på kvote 2 på jurastudiet eller skabe nye jobmuligheder.

Hvordan foregår kontoruddannelsen som fjernundervisning?

Kontoruddannelsen som fjernundervisning starter typisk med et informationsmøde online, hvor man møder sin lærer og holdkammerater. I vil sammen blive guidet rundt på hjemmesiden, så I får styr på, hvor man finder materialer, afleverer opgaver og andre praktiske ting.

På de fleste kontoruddannelser som fjernundervisning skal du ikke møde op fysisk en eneste gang. En kontoruddanelse online er derfor en meget fleksibel uddannelse, som gør det muligt for dig at bestemme hvor, og hvornår du vil studere.

Dog kan der være krav om online fremlæggelser, og der vil også typisk være fastsatte tidsfrister.

Hvad er adgangskravene til en kontoruddannelse som fjernundervisning?

Alt efter hvilken kontoruddannelse du vælger, er der forskellige adgangskrav. Nogen kontoruddannelser kræver, at du har bestået en gymnasial uddannelse. STX, HHX, HTX eller HF. Andre kontoruddannelser kræver, at du har gennemført folkeskolen og er i stand til at lære på gymnasiet niveau.

Du kan kontakte din studievejleder, eller den kontoruddannelse du drømmer om at starte på, for at få afklaret hvilke adgangskrav, der er til lige netop den kontoruddannelse.

Hvilke specialer kan jeg vælge på min kontoruddannelse?

Næsten alle virksomheder har brug for en skarp person til at løse virksomhedens administrative opgaver, derfor har du mulighed for at vælge mellem mange forskellige specialer. Du kan blandt andet vælge: Administration, offentlig administration, spedition, jura, økonomi, revision, og legesekretær.

Hvor lang tid tager en kontoruddannelse som fjernundervisning?

Længden er afhængig af hvilken kontoruddannelse, du vælger at søge ind på. Visse grundforløb tager kun 5 uger, mens andre kontoruddannelser varer op mod et år. Da studiet fungerer som fjernundervisning, vil der også være kontoruddannelser, hvor du selv er med til at planlægge forløbet og dermed også længden på uddannelsen.

Hvordan er min økonomi på kontoruddannelsen som fjernundervisning?

Der findes både kontoruddannelser, der er finansieret af staten, og kontoruddannelser der har en egenbetaling.

Tager du kontoruddannelsen gennem EUS online, er der ingen egenbetaling, og du er SU-berettiget.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7