Pædagogisk assistent EUV 1 - for voksne
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
Maler (bygningsmaler)
-
Slagelse
-
Holdundervisning
Murer
-
Slagelse
-
Holdundervisning
Anlægs-, bygningsstruktør og brolægger
-
Slagelse
-
Holdundervisning
Pædagogisk assistent
-
Flere byer (3)
-
Holdundervisning
SOSU-assistent
-
Flere byer (5)
-
Holdundervisning
SOSU-hjælper
-
Flere byer (6)
-
Holdundervisning
Dansk D som fjernundervisning
-
Online
-
Online undervisning
Handelsassistent
-
Flere byer (4)
-
Holdundervisning
-
3 år
Salgsassistent - convenience
-
Næstved
-
Holdundervisning
-
3 år
Pædagogisk assistent
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
Grundforløb+
-
Aalborg
-
Holdundervisning
Social- og sundhedsassistent med merit
-
Aalborg
-
Holdundervisning
Landmand - dyr og planter
-
Slagelse
-
Holdundervisning
Tarmrenser
-
Roskilde
-
Holdundervisning
Vejgodstransportuddannelsen
-
Slagelse
-
Holdundervisning
VVS-Energiuddannelsen
-
Slagelse
-
Holdundervisning
Social- og sundhedshjælper
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
EUD - Bliv faglært med en erhvervsuddannelse
Lærer du bedst med hænderne? Med en EUD får du en uddannelse tæt på virkeligheden i erhvervslivet og industrien. Fra første dag er der ikke langt fra teori til praksis, og du bliver klædt på med både viden og efterspurgte færdigheder.
Uanset om du drømmer om at arbejde inden for håndværk, handel eller sundhed, kan en erhvervsuddannelse være din vej til en praktisk og meningsfuld karriere.
Hvad er en EUD – og hvordan fungerer erhvervsuddannelser?
En EUD, eller erhvervsuddannelse, er en praktisk orienteret uddannelse, der forbereder dig på at varetage specifikke faglige opgaver inden for en række forskellige brancher. En erhvervsuddannelse kombinerer skoleundervisning med praktisk oplæring, hvilket betyder, at du får hands-on erfaring gennem forløb på en arbejdsplads.
EUD er ideel for dig, der ønsker at komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet, da uddannelserne er målrettet konkrete jobfunktioner. Varigheden afhænger af den enkelte erhvervsuddannelse.
En erhvervsuddannelse er typisk bygget op omkring både grund- og hovedforløb, hvor du i grundforløbet opbygger de nødvendige færdigheder og basisviden, mens hovedforløbet går i dybden med dit specifikke fagområde. Ved afslutningen får du et svendebrev eller bevis på din faglige kvalifikationer.
Hvilke erhvervsuddannelser findes der?
Der er et bredt udvalg af EUD uddannelser, som spænder over mange forskellige brancher. Du kan faktisk vælge mellem intet mindre 101 uddannelser med over 300 trin eller specialer.
De mere end 100 uddannelser er fordelt på følgende fire hovedområder:
- Omsorg, sundhed og pædagogik
- Kontor, handel og forretningsservice
- Fødevarer, jordbrug og oplevelser
- Teknologi, byggeri og transport.
Med så mange forskellige erhvervsuddannelser er der rig mulighed for at finde netop den retning, der passer til dine interesser og karrieremål. Uanset om du brænder for teknisk arbejde, menneskelig omsorg, administration eller handel, giver en EUD dig kompetencerne til en spændende fremtid på arbejdsmarkedet.
Hvad kræver en EUD?
Når du skal søge ind på en erhvervsuddannelse afhænger selve processen af dit udgangspunkt.
- Hvis du skal i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. klasse eller 10. klasse, skal du starte på grundforløbets 1. del.
- Hvis du skal i gang med en erhvervsuddannelse mere end to år efter du har afsluttet 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløbets 2. del.
Hvordan kommer jeg i gang med en erhvervsuddannelse, hvis jeg er over 25 år?
Er du over 25 år, skal du i stedet søge ind på en EUV (Erhvervsuddannelse for voksne). Uddannelsens sammensætning, længde og indhold er afhængig af din eventuelle erfaring fra tidligere arbejde og uddannelse.
På baggrund af en vurdering af dine erfaringer og tidligere skolegang, bliver du optaget på enten EUV1, EUV2 eller EUV3.
Hvor kan jeg tage en erhvervsuddannelse?
Du kan tage en erhvervsuddannelse på handelsskoler, tekniske skoler, social- og sundhedsskoler eller landbrugsskoler i hele landet.
Dit valg af erhvervsuddannelse afgør, hvilken type skole du kommer til at gå på. Fælles for alle erhvervsskoler er imidlertid, at du bliver en del af et godt studiemiljø med plads til alle og et godt sammenhold. I klassen og uden for.
Får jeg SU eller elevløn under min EUD?
Fra den dag du indgår en elevaftale, får du elevløn under uddannelsen. Du får altså elevløn uanset, om du er ude i praktik eller, om du er på skole. Er du i skolepraktik, eller er du stadig på grundforløbet uden at have en elevaftale, får du SU.
Din økonomi under EUV afhænger af en række forhold, herunder om du er i beskæftigelse eller ledig, og om du har behov for oplæring under uddannelsen.
Læs mere om satser og regler for elevløn og voksenelevløn i denne guide til uddannelse med løn
Hvordan er fremtidsudsigterne med en erhvervsuddannelse?
Der er rigtigt mange fordele ved en fremtid som faglært. Du får langt bedre jobsikkerhed end, hvis du er ufaglært. Samtidig vil du også ofte have bedre arbejds- og lønforhold.
Med en EUD i rygsækken, har du også gode muligheder for at videreuddanne dig, hvis du bliver sulten efter mere viden og flere muligheder. Hvis din erhvervsuddannelse er af mindst 3 års varighed, giver den adgang til næsten alle erhvervsakademiuddannelser, men du skal opfylde uddannelsens specifikke adgangskrav for at blive optaget.
Tager du en EUX har du mulighed for at læse videre som dem, der har taget en gymnasial uddannelse.
Find din fremtidige erhvervsuddannelse
Er du klar til at tage næste skridt mod en praktisk og målrettet karriere? Uanset om du drømmer om at arbejde inden for håndværk, sundhed, handel eller administration, er der en erhvervsuddannelse, der passer til dine ambitioner.
Udforsk listen over erhvervsuddannelser herover og find den rette EUD, der kan føre dig mod en fremtid med spændende muligheder og direkte adgang til arbejdsmarkedet.