Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

SOSU uddannelse online – for dig der vil have en fleksibel uddannelse

Åbn døren for en spændende fremtid i omsorgs og plejesektoren, med en SOSU uddannelse som fjernundervisning. En SOSU Uddannelse er for dig, der gerne vil fremme livskvaliteten for ældre, syge og handicappede.

Sosu online

Som SOSU medarbejder støtter og motivere du de enkelte borgere til at hjælpe sig selv, og skabe struktur i hverdagen for dem. Som SOSU-medarbejder er digitale hjælpemidler og velfærdsteknologi en del af din hver dag, hvor du fungerer som en gennemgående person i den enkelte borgers hverdag. Dette lærer du meget mere om på din SOSU uddannelse.

Kan du lide ideen om en fleksibel uddannelse, hvor du i sidste ende kan arbejde på både sygehuse, i psykiatrien, på plejehjem eller i hjemmeplejen? Så er en SOSU uddannelse fjernundervisning lige noget for dig. Du får også adgang, ikke bare til arbejdsmarkedet, men også populære uddannelser som pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver.

SOSU uddannelser fjernundervisning – hvordan fungerer det?

En SOSU Uddannelse veksler mellem praktik og skole, og du får løn under uddannelsen. Det siger dermed sig selv, at hele din uddannelse selvfølgelig ikke foregår online, men du har mulighed for at tage en stor del af skoleforløbet som blended learning. Det betyder, at du får kombination online og offline forløb, som er meget mere fleksible end den normale sosu uddannelse.

Sosu uddannelse fjernundervisning varer højst 2 år og 2 måneder, og er bygget op af et eller to grundforløb og et hovedforløb.

Hvis du kommer direkte fra folkeskolen begynder du på grundforløb 1, og hvis det er mere end ét år siden folkeskolen, og du har mindst et års erhvervserfaring, så starter du på grundforløb 2. Lige meget hvad, kræver det at du har 02 i både matematik og dansk for at blive optaget på uddannelsen.

Grundforløb 1 tager 20 uger, det samme gør grundforløb 2, det er også på dette forløb du vælger specialisering. Hovedforløbet tager resten af tiden og veksler mellem skole og praktik.

SOSU uddannelse online

Hvis du gerne vil tage din SOSU uddannelse fjernundervisning som blended learning, er det muligt at gøre det fra skoleperiode 2. Blended learning betyder, at du kan følge undervisningen hjemmefra, som gør det muligt at arbejde under mere fleksible forhold, og med ro til fordybelse. Undervisningsforløbene er planlagt så du stadig har mulighed for vejledning og faglig sparring på aftalte tidspunkter.

At tage en uddannelse som fjernundervisning kræver rigtig meget selvdisciplin, og du har selv ansvaret for at tilrettelægge din tid, og få læst dine lektier. Blended Learning betyder:

  • Undervisningen er skemalagt
  • Undervisningen er tilrettelagt af underviseren
  • Undervisningen er obligatorisk for eleven, dog med en større fleksibilitet
  • Underviseren er umiddelbart fysisk eller digitalt tilgængelig
  • Underviseren er aktiv opsøgende i forhold til elevens læring.

Fremtidsmuligheder med en SOSU uddannelse fjernundervisning

Som SOSU-medarbejder kan du arbejde både i hjemmeplejen, plejehjem, psykiatrien, sygehus, væresteder og inden for rehabilitering. Du kan også vælge at læse videre på populære uddannelser som Sygeplejerske, Farmakonom, Pædagog,Diakoni og socialpædagogik og Socialrådgiver.

Er du over 25 år, når du går i gang med din SOSU uddannelse?

Kommer du allerede med en del erfaringer inden for social og sundhed eller noget helt andet, og er du over 25 år, får du en skræddersyet SOSU uddannelse, der tager afsæt i din tidligere erfaring og uddannelse. Det betyder, at du kan få merit og på den måde forkorte din uddannelse.

  • EUV 1 er uden praktik og for dig, der har mindst to års relevant erhvervserfaring
  • EUV 2 er med praktik og for dig med mindre end to års relevant erhvervserfaring
  • EUV 3 er med praktik og for dig helt uden relevant erhvervserfaring

For at blive optaget på EUV, skal du have mindst 02 i dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse, og du har mulighed for at få voksenelevløn.

FAQ

  • Du kan ikke tage din fulde SOSU uddannelse online. Du kan derimod tage dele af uddannelsen som fjernundervisning. For eksempel tilbyder nogle udbydere/skoler Grundforløb 2 online eller delvist online. Det kræver blot en computer og en stabil internetforbindelse. 

  • Hvis du ønsker at tage dit grundforløb 2 online kræver det blot at du har adgang til en computer og at du har en stabil internetforbindelse. Derudover skal du gøre op med dig selv om du er god til at arbejde selvstændigt og om du har disciplinen til denne form for undervisning. For selvom det kun er 20 uger, er fjernundervisning ikke noget for alle.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Relaterede kategorier