Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Kvote 2 ansøgning eksempel - Sådan skriver du en god ansøgning

På denne side finder du et eksempel på en kvote 2 ansøgning. Du kan samtidig finde inspiration til, hvad der virker, og få hjælp til at skrive din egen kvote 2 ansøgning.

Kvote 2 ansøgning eksempel - Sådan skriver du en god ansøgning

Sidder du og mangler et eksempel på en kvote 2 ansøgning? Eller sidder du måske med spørgsmål såsom: Hvordan skriver jeg en god ansøgning til kvote 2? Eller hvad skal min kvote 2 ansøgning indeholde? Så læs med her, hvor du også kan se et godt eksempel på en kvote 2 ansøgning.

Det er bestemt ikke nemt at skrive en kvote 2 ansøgning, og studiepladserne er begrænsede. Det er derfor vigtigt, at du ved præcist hvad der lægges vægt på, når din ansøgning bliver læst igennem. Vi giver dig derfor her et eksempel på en motiveret ansøgning til kvote 2 samt gode råd til, hvordan du kan opbygge din egen motiverede ansøgning.


Kvote 2 ansøgning eksempel

Nedenstående kvote 2 ansøgning er et eksempel fra Louise, der søgte den humanistiske bachelor i dansk på RUC. Læs her, hvordan hun vinklede sin ansøgning, hvad hun lagde vægt på, og få inspiration til din egen ansøgning!

Download den fulde version og få indsigt i, hvad hun gjorde rigtigt. Du får også gode råd og tips og tricks til at skrive din egen ansøgning. Med andre ord: Alt du skal vide, når du skal søge kvote 2!

Kvote 2 ansøgning eksempel

Kvote 2 ansøgning eksempel side 2

Download gratis eksempel på kvote 2 ansøgning


Kvote 2 ansøgning eksempel trin 1: før du går i gang

Forbered, forbered, forbered...

Når du skal søge ind på kvote 2, er nøgleordet simpelt, forberedelse!. Forberedelsen dækker vidt og bredt, da der er meget, du skal tage stilling til... Men!

Den gode kvote 2 ansøgning tager afsæt i grundig research. Du øger væsentligt din chance for at blive optaget, hvis det skinner igennem, at du har sat dig grundigt ind i uddannelsen, skolen og hvad du kan bruge uddannelsen til i fremtiden. 

Start i god tid for det kan tage tid at sætte dig ind i alt, hvad uddannelsen indebærer, og der er mange ting du skal tænke over.

Læs her de vigtigste ting, du skal forberede, tage højde for, eller på anden måde have undersøgt, før du går i gang med at skrive din motiverede ansøgning.


Start med at brainstorme

Tænk over, hvorfor du synes netop denne uddannelsen er spændende og hvad du vil bruge den til efterfølgende. Tænk også over, hvordan dine evner, erfaringer og eventuelle hobbyer kan kobles sammen med uddannelsen.

Skriv alt ned, du kan tænke på. Det vil du takke dig selv for, når du påbegynder selve skrivningen.

Undersøg studieordningen grundigt

Studieordningen giver dig indblik i, hvilke fag studiet byder på, og hvordan uddannelsen er opbygget. Du vil også kunne se kompetenceprofilen, den overordnede målsætning for studiet og fremtidige jobmuligheder efter endt studie.

Du får derfor en ide om, hvilke kompetencer det forventes, at du demonstrerer, når du starter på studiet. Det kan være en god måde at finde ud af, hvilke særlige erfaringer, fag, job eller kurser du skal fremhæve i din ansøgning, for at matche den profil uddannelsen søger i en studerende.

Det er også vigtigt, at du finder ud af, hvad de præcise krav for uddannesen er, og hvilke vurderingskriterier uddannelsen kræver for optagelse på kvote 2. Brug gerne tid på at sætte dig grundigt ind i reglerne, studér uddannelsens hjemmeside, snak med nogen du kender, som i forvejen går på eller kender til studiet. Så bliver du godt klædt på til at skrive din ansøgning.

De fleste uddannelsessteder afholder dog også kvote 2-workshops, hvor du vil få mange relevante informationer og kan stille de spørgsmål, som du måtte mangle svar på. 

Tip: Tænk din ansøgning som et puslespil 🧩 

I din hånd har du en håndfuld brikker. Alle brikker passer sammen, men du har flere brikker, end der skal bruges til puslespillet. Det er derfor vigtigt, at du tænker over, hvilke brikker du lægger, for det har indflydelse på det færdige billede.

Studieordningen er din vejledning, der viser, hvordan puslespillet helst skal se ud. Du kan prøve dig frem og være heldig, at brikkerne tilfældigvis lægges rigtigt, men hvis du kigger på vejledningen, bliver det meget nemmere at ramme rigtigt. Så gør dig selv en tjeneste, og undersøg studieordningen - så forøges dine chancer for at komme ind på studiet væsentligt.

Det er vigtigt, at du husker på, der ikke er én rigtig eller forkert måde at skrive en motiveret ansøgning på - så længe du blot sætter dig i reglerne ved din specifikke uddannelse og sørger for, at din ansøgning efterlader et indtryk af, hvem du er samt dine kompetencer og kvalifikationer.


Lav tjekliste med ting du kan gøre, inden du skriver din kvote 2 ansøgning

 • Sæt dig ind i, hvad uddannelsen går ud på: 
  Hvordan er den opbygget? Hvilke fag indeholder den? Hvilken overbygning kan du tage? Og hvad kan du blive efter uddannelsen?

 • Find ud af præcist hvad du skal inkludere i din ansøgning:
  Det kan variere fra sted til sted, men de fleste informationer kan du finde på uddannelsesstedets hjemmeside, eller på internettet. 

 • Læs studieordningen grundigt 
  Find ud af, hvilke kvalifikationer uddannelsen lægger vægt på, og hvilke faglige kundskaber der er fokus på.

 • Lav en brainstorm over kvalifikationer og ambitioner
  Skriv alle dine kvalifikationer, ekspertiser og erfaringer ned, som kan bruges i din ansøgning. Når du skriver dem ned, bliver det nemmere at huske dem, både i ansøgning og i en eventuel fremtidig samtale.

  Lav også gerne en brainstorm over, hvad du vil med uddannelsen og tænk over, hvad du gerne vil arbejde med, og hvordan du vil nå dertil.

 • Deltag om muligt i åbent hus-arrangementer
  Spørg aktivt ind til studiet og studiegangen. Tag til infomøder og opsøg så meget info som muligt. Det vil helt sikkert skinne igennem i din ansøgning. 

 • Spørg dine venner og bekendte
  Hvis du kender nogen på studiet eller uddannelsesstedet, kan du også spørge dem om gode råd og få indsigt i studiet derigennem. 

 • Start i god tid
  Du må ikke undervurdere, hvor meget forberedelsen betyder. Start i god tid, og brug tid på at gøre det ordentligt. Vær grundig og omhyggelig - så vil du opleve langt større chance for succes.

Hvad skal min kvote 2 ansøgning indeholde?

Din kvote 2 ansøgning skal begrunde, hvorfor du gerne vil optages på den valgte uddannelse. Den skal fortælle om dig og din baggrund, og den skal vise, hvilke erfaringer og kvalifikationer du har, som gør dig fortjent til en plads på uddannelsen. I trin 3 gennemgår vi alt det praktiske, du skal huske at have med.

Det er en god idé at inkludere 4 følgende ting:

1. En indledning, der KORT introducerer dig, og som begrunder, hvorfor du gerne vil ind på uddannelsen.

2. En midte, der uddyber dine kompetencer og hvordan de relaterer sig til studiet, du gerne vil ind på.

3. Yderligere uddybning som taler for, hvorfor dig, uddannelsen og uddannelsesstedet er et godt match. Uddyb også gerne din motivation, og hvorfor du brænder for netop det studie. 

4. Afslutning, der opsummerer, hvorfor du søger uddannelsen, og hvad der præcist taler for at du skal optages. 


Husk på, at modsat kvote 1, der udelukkende drejer sig om dine karakterer, er kvote 2 baseret på 'øvrige erfaringer og kvalifikationer' som skal bevise, at du har det der skal til for at færdiggøre uddannelsen. Dét skal du sætte fokus på, når du skriver din ansøgning.

At skrive en motiveret ansøgning til kvote 2 tager tid, og det er en proces. Du skal sætte dig grundigt ind i uddannelsen du vil søge, og du skal have fokus på din egen motivation for at søge ind på uddannelsen, på dine erfaringer og på dine langsigtede fremtidsplaner.

Husk, at du kun skal sende en motiveret ansøgning i de tilfælde, hvor uddannelsesstedet skriver, at du skal gøre det, for at blive vurderet i kvote 2.


Kvote 2 ansøgning eksempel trin 2: skriv løs!

Tænk argumentationsanalyse og underbyg dine påstande med belæg

Når du skriver din kvote 2 ansøgning, er det en god idé at tænke i argumentationsanalyse. For hver påstand du kommer med, skal du underbygge den med et belæg. 

Dårligt eksempel til kvote 2 ansøgning:
"Jeg brænder for at studere på RUC". Det nytter ikke noget at skrive en sådan påstand. I hvert fald ikke, hvis sætningen står alene. Underbyg i stedet påstanden med belæg, som er relevant for dig som person og kobl det sammen med uddannelsen.

Godt eksempel til kvote 2 ansøgning:
"Jeg brænder for at at studere på RUC, da universitetet sætter fokus på fællesskab og gruppearbejde. Da jeg var i session i hæren, lærte jeg bl.a. hvor vigtigt fællesskab og samarbejde er for mig. Jeg har lært, at hvis vi arbejder sammen og forener vores forskelligheder, kan vi overkomme langt mere, end vi kan som individer. Under Coronaen er det også gået op for mig, at jeg trives bedst i fællesskab, hvor jeg både kan socialisere, sparre og blive positivt udfordret af andre. Derfor søger jeg en uddannelse, hvor fællesskab og gruppearbejde er i fokus. Jeg har læst på RUCs hjemmeside, at Problemorienteret projektlæring (PPL) er en af grundprincipperne i den universitets pædagogiske model, og netop derfor mener jeg, at universitetet er det ideelle sted for mig.

Ovenstående er blot et tænkt eksempel - det vigtigste er bare at du underbygger dine påstande med belæg, og forsøger at sætte studiet i relation til dig selv og dine erfaringer. Husk også at de fleste steder kun kræver 1 side, mens der for nogle steder kan være 2 sider. Derfor skal du være opmærksom på at gøre hver sætning knivskarp, og sørge for at der ikke står noget uforløst tilbage.

Har du brug for hjælp til at komme igang? Få tips til at kickstarte din skriveproces her og tjek KOT guiden ud

Download gratis guide til din kvote 2 ansøgning


Kvote 2 ansøgning eksempel trin 3: Det praktiske

Inden du sender din kvote 2-ansøgning afsted

Når du har skrevet din kvote 2-ansøgning er det vigtigt, at du dobbelt-tjekker:

 • Grammatik
 • Stavefejl
 • Kommafejl

Du kan eventuelt få dine forældre eller en nær ven til at læse din ansøgning og give dig feedback, inden du sender din ansøgning afsted.

Lav din ansøgning til PDF fil, indsæt sidetal, indholdsfortegnelse, halvanden linjeaftsand og skriftstørrelse 12. Brug samme font igennem hele dokumentet, og sørg for at holde et stramt layout.

Husk CV og øvrig dokumentation

Husk også at undersøge, hvilke andre dokumenter du skal sende sammen med din kvote 2-ansøgning. De fleste uddannelsessteder kræver, at du skriver og medsender et gennemarbejdet og relevant CV. Det kan også være, at du skal medsende anden dokumentation, såsom:

 • Anbefaling fra dine arbejdsgivere
 • Frivilligt arbejde
 • Kursus- og eksamensbeviser
 • Øvrig dokumentation, såsom værnepligt etc.

Det er en god idé, at du har styr på alle dine informationer, inden du går i gang med at skrive. På den måde undgår du at lave fejl undervejs og kan spare en del tid.


Kvote 2 ansøgning eksempel trin 4: se eksempler

Få inspiration fra andre kvote 2 ansøgning eksempler

Det er altid en god idé at drage inspiration for andre. Specielt, når du kan få indblik i, hvad andre skriver, og hvad der virker. Nedenfor har vi samlet en liste over kvote 2 eksempler til forskellige uddannelser.

Eksempel på en motiveret kvote 2-ansøgning

Eksemplet på denne motiverede ansøgning er baseret på Louise Pedersen, der blev optaget på sit drømmestudie på baggrund af hendes ansøgning. 

Sådan skriver du den bedste kvote 2-ansøgning + eksempel

Er du i gang med at skrive din motiverede ansøgning til drømmestudiet? Så download guiden her! Du får både tips til, hvad du skal lægge vægt på, idéer fra én, der kom ind via kvote 2 og et eksempel på en ansøgning. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Kontakt detaljer

Vi håber, at du vil finde guiden brugbar.


Annoncer