Vis studentum.dk som: Mobile

Eksempel på kvote 2 ansøgning


Få hjælp og inspiration til din kvote 2 ansøgning med dette eksempel

Få hjælp til din kvote 2 ansøgning - se et eksempel her

Er du i gang med at skrive en motiveret ansøgning til kvote 2, der viser, at du er studieegnet og skal optages på dit drømmestudie? Og synes du, at det er svært at finde hoved og hale i, hvilke relevante informationer du skal skrive i din ansøgning?

Det er bestemt ikke nemt at skrive en kvote 2 ansøgning. Vi giver dig derfor her et eksempel på en motiveret ansøgning til kvote 2 og gode råd til, hvordan DU kan opbygge din egen motiverede ansøgning.

Forbered dig grundigt før du går i gang med at skrive

Det er vigtigt, at du husker på, at der ikke findes én rigtig eller forkert måde at skrive en motiveret kvote 2 ansøgning på. Inden du går i gang, skal du:

 • Læse studieordningen grundigt for den uddannelse, du søger ind på
 • Undersøge grundigt, hvad uddannelsesstedet vægter højest ved kvote 2

Du kan sikkert finde de fleste informationer på internettet. De fleste uddannelsessteder afholder dog også kvote 2-workshops, hvor du vil få mange relevante informationer og kan få stillet de spørgsmål, som du måtte gå rundt med.

Forberedelse er det helt store nøgleord i ansøgningsprocessen med kvote 2. Her kan du se, hvordan du kickstarter din skriveproces og får overblik over dine kompetencer og kvalifikationer.

Husk CV og øvrig dokumentation

Husk også at undersøge, hvilke andre dokumenter du skal sende sammen med din kvote 2 ansøgning. De fleste uddannelsessteder kræver, at du skriver og medsender et gennemarbejdet og relevant CV. Det kan også være, at du skal medsende anden dokumentation, såsom:

 • Anbefaling fra dine arbejdsgivere
 • Frivilligt arbejde
 • Kursus- og eksamensbeviser
 • Øvrig dokumentation, såsom værnepligt etc.

Det er en god idé, at du har styr på alle dine informationer inden du går i gang med at skrive. På den måde undgår du at lave fejl undervejs, og kan sparre en del tid.

Har du brug for hjælp til at komme igang? Få tips til at kickstarte din skriveproces her og tjek KOT guiden ud

Inden du sender din kvote 2 ansøgning afsted

Når du har skrevet din kvote 2 ansøgning er det vigtigt, at du dobbelt-tjekker:

 • Grammatik
 • Stavefejl
 • Kommafejl

Du kan eventuelt få dine forældre eller en nær ven til at læse din ansøgning og give dig feedback, inden du sender din ansøgning afsted.

Eksempel på en motiveret kvote 2 ansøgning

Eksemplet på denne motiverede ansøgning er baseret på Louise Pedersen, der også blev optaget på sit drømmestudie på baggrund af ansøgningen. Kort om Louise:

Louise er 20 år, og søger ind på den humanistiske bacheloruddannelse på Roskilde Universitet. Hun har netop haft 2 sabbatår, hvor hun har:

 • Været værnepligtig
 • Arbejdet 1 år som pædagogmedhjælper
 • Arbejdet deltid som tjener

I det følgende kan du læse hendes motiverede ansøgning til kvote 2 og få gode råd til, hvordan du kan opbygge din egen ansøgning:

Eksempel kvote 2 ansøgning

Kvote 2 ansøgning eksempel side 2

Se seks uddannelser der hitter i kvote 2


Senest opdateret: 22 mar 2017

Du er måske også interesseret i:

IELTS - International English Language Testing System

Sidst opdateret 30-05-2016

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Sidst opdateret 31-01-2018

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Sidst opdateret 15-01-2018

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidst opdateret 15-02-2017

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Måske har du en klar idé om, hvad du vil arbejde med, men du kan ikke gennemskue hvilken uddannelse, der fører dertil.

Læs mere

Din guide til kvote 2 på medicin

Sidst opdateret 11-01-2018

Sætter dit gymansiesnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Tags: Optagelse
Læs mere