Vis studentum.dk som: Mobile

Eksempel på kvote 2 ansøgning


Få hjælp og inspiration til din kvote 2 ansøgning med dette eksempel

Få hjælp til din kvote 2 ansøgning - se et eksempel her

Er du i gang med at skrive en motiveret ansøgning til kvote 2, der viser, at du er studieegnet og skal optages på dit drømmestudie? Og synes du, at det er svært at finde hoved og hale i, hvilke relevante informationer du skal skrive i din ansøgning?

Det er bestemt ikke nemt at skrive en kvote 2 ansøgning. Vi giver dig derfor her et eksempel på en motiveret ansøgning til kvote 2 og gode råd til, hvordan DU kan opbygge din egen motiverede ansøgning.

Forbered dig grundigt før du går i gang med at skrive

Det er vigtigt, at du husker på, at der ikke findes én rigtig eller forkert måde at skrive en motiveret kvote 2 ansøgning på. Inden du går i gang, skal du:

 • Læse studieordningen grundigt for den uddannelse, du søger ind på
 • Undersøge grundigt, hvad uddannelsesstedet vægter højest ved kvote 2

Du kan sikkert finde de fleste informationer på internettet. De fleste uddannelsessteder afholder dog også kvote 2-workshops, hvor du vil få mange relevante informationer og kan få stillet de spørgsmål, som du måtte gå rundt med.

Forberedelse er det helt store nøgleord i ansøgningsprocessen med kvote 2. Her kan du se, hvordan du kickstarter din skriveproces og får overblik over dine kompetencer og kvalifikationer.

Husk CV og øvrig dokumentation

Husk også at undersøge, hvilke andre dokumenter du skal sende sammen med din kvote 2 ansøgning. De fleste uddannelsessteder kræver, at du skriver og medsender et gennemarbejdet og relevant CV. Det kan også være, at du skal medsende anden dokumentation, såsom:

 • Anbefaling fra dine arbejdsgivere
 • Frivilligt arbejde
 • Kursus- og eksamensbeviser
 • Øvrig dokumentation, såsom værnepligt etc.

Det er en god idé, at du har styr på alle dine informationer inden du går i gang med at skrive. På den måde undgår du at lave fejl undervejs, og kan sparre en del tid.

Har du brug for hjælp til at komme igang? Få tips til at kickstarte din skriveproces her og tjek KOT guiden ud

Inden du sender din kvote 2 ansøgning afsted

Når du har skrevet din kvote 2 ansøgning er det vigtigt, at du dobbelt-tjekker:

 • Grammatik
 • Stavefejl
 • Kommafejl

Du kan eventuelt få dine forældre eller en nær ven til at læse din ansøgning og give dig feedback, inden du sender din ansøgning afsted.

Eksempel på en motiveret kvote 2 ansøgning

Eksemplet på denne motiverede ansøgning er baseret på Louise Pedersen, der også blev optaget på sit drømmestudie på baggrund af ansøgningen. Kort om Louise:

Louise er 20 år, og søger ind på den humanistiske bacheloruddannelse på Roskilde Universitet. Hun har netop haft 2 sabbatår, hvor hun har:

 • Været værnepligtig
 • Arbejdet 1 år som pædagogmedhjælper
 • Arbejdet deltid som tjener

I det følgende kan du læse hendes motiverede ansøgning til kvote 2 og få gode råd til, hvordan du kan opbygge din egen ansøgning:

Eksempel kvote 2 ansøgning

Kvote 2 ansøgning eksempel side 2

Se seks uddannelser der hitter i kvote 2


Senest opdateret: 22 mar 2017

Du er måske også interesseret i:

Kvote 2 guide: Kickstart din skriveproces!

Sidst opdateret 13-06-2018

Det kan være svært at skabe sig det nødvendige overblik mellem aktiviteter, kvaliteter og kompetencer, som kvote 2 ansøgningen kræver. Studentum giver dig derfor her en step-by-step guide med øvelser til at kickstarte din skriveproces!

Tags: Optagelse
Læs mere

IELTS - International English Language Testing System

Sidst opdateret 30-05-2016

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere

Din guide til kvote 2 på medicin

Sidst opdateret 11-01-2018

Sætter dit gymansiesnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Tags: Optagelse
Læs mere

Svar på optagelse - hvad nu?

Sidst opdateret 28-06-2018

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere

Kvote 2 på International Business på CBS - din guide til optagelse

Sidst opdateret 08-02-2018

BSc International Business er kendt for sit tårnhøje snit, hvor de færreste bliver optaget via kvote 1. Vi har lavet en guide til, hvordan du søger ind via kvote 2.

Tags: Optagelse
Læs mere