Vis studentum.dk som: Mobile

Eksempel på kvote 2 ansøgning

Kvote2

Er du i gang med at skrive en motiveret ansøgning til kvote 2, der viser, at du er studieegnet og skal optages på dit drømmestudie? Og synes du, at det er svært at finde hoved og hale i, hvilke relevante informationer du skal skrive i din ansøgning?

Det er bestemt ikke nemt at skrive en kvote 2 ansøgning. Vi giver dig derfor her et eksempel på en motiveret ansøgning til kvote 2 og gode råd til, hvordan DU kan opbygge din egen motiverede ansøgning.

Få hjælp til din kvote 2 ansøgning - se et eksempel her

Forbered dig grundigt før du går i gang med at skrive

Det er vigtigt, at du husker på, at der ikke findes én rigtig eller forkert måde at skrive en motiveret kvote 2 ansøgning på. Inden du går i gang, skal du:

 • Læse studieordningen grundigt for den uddannelse, du søger ind på
 • Undersøge grundigt, hvad uddannelsesstedet vægter højest ved kvote 2

Du kan sikkert finde de fleste informationer på internettet. De fleste uddannelsessteder afholder dog også kvote 2-workshops, hvor du vil få mange relevante informationer og kan få stillet de spørgsmål, som du måtte gå rundt med.

Forberedelse er det helt store nøgleord i ansøgningsprocessen med kvote 2. Her kan du se, hvordan du kickstarter din skriveproces og får overblik over dine kompetencer og kvalifikationer.

Husk CV og øvrig dokumentation

Husk også at undersøge, hvilke andre dokumenter du skal sende sammen med din kvote 2 ansøgning. De fleste uddannelsessteder kræver, at du skriver og medsender et gennemarbejdet og relevant CV. Det kan også være, at du skal medsende anden dokumentation, såsom:

 • Anbefaling fra dine arbejdsgivere
 • Frivilligt arbejde
 • Kursus- og eksamensbeviser
 • Øvrig dokumentation, såsom værnepligt etc.

Det er en god idé, at du har styr på alle dine informationer inden du går i gang med at skrive. På den måde undgår du at lave fejl undervejs, og kan sparre en del tid.

Har du brug for hjælp til at komme igang? Få tips til at kickstarte din skriveproces her og tjek KOT guiden ud

Inden du sender din kvote 2 ansøgning afsted

Når du har skrevet din kvote 2 ansøgning er det vigtigt, at du dobbelt-tjekker:

 • Grammatik
 • Stavefejl
 • Kommafejl

Du kan eventuelt få dine forældre eller en nær ven til at læse din ansøgning og give dig feedback, inden du sender din ansøgning afsted.

Eksempel på en motiveret kvote 2 ansøgning

Eksemplet på denne motiverede ansøgning er baseret på Louise Pedersen, der også blev optaget på sit drømmestudie på baggrund af ansøgningen. Kort om Louise:

Louise er 20 år, og søger ind på den humanistiske bacheloruddannelse på Roskilde Universitet. Hun har netop haft 2 sabbatår, hvor hun har:

 • Været værnepligtig
 • Arbejdet 1 år som pædagogmedhjælper
 • Arbejdet deltid som tjener

I det følgende kan du læse hendes motiverede ansøgning til kvote 2 og få gode råd til, hvordan du kan opbygge din egen ansøgning:

Eksempel kvote 2 ansøgning

Kvote 2 ansøgning eksempel side 2

Se seks uddannelser der hitter i kvote 2


Senest opdateret: 06 nov 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-03-2017

PRESSEMEDDELELSE: Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

PRESSEMEDDELELSE: Jagten på inspiration til studievalg og kvote 2 ansøgning når nye højder online. 94 procent bruger internettet som den primære researchkanal i jagten på drømmeuddannelsen, mens inspirationsartikler med hjælp til kvote 2 ansøgningen hitter op til 15. marts.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Bliv journalist - din guide til optagelsesprøven

Har du næse for den gode historie, styr på grammatikken og er du nyhedsjunkie med hukommelse som en elefant? Så er du allerede godt klædt på til en fremtid som journalist. Her klæder vi dig på til at komme gennem nåleøjet til optagelsesprøven på journalistuddannelserne på SDU og DMJX.

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

Kvote 2 på Psykologi

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv