højskole surhs
22 mar 2023

Bliv elev på Surhs Højskole

Suhrs Højskole - et gastronomisk fællesskab midt i København

Højskolen bygger videre på mere end 100 års erfaring fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, stiftet af iværksætteren Ingeborg Suhr.

Suhrs er en fagspecialiseret højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed og kulturliv. Højskolen er for dig, der vil arbejde kreativt, blive inspireret til at tænke nyt – og spise en masse god mad i et fællesskab. Suhrs ligger midt i København omgivet af restauranter, kulturtilbud, parker og byliv. Her bor vi i et skønt byhus, med Strøget, Nørreport Station og Kongen Have lige rundt om hjørnet.

Suhrs Højskole er den eneste højskole i hovedstaden, hvor du både kan bo på skolen eller være dagelev. Lidt over halvdelen vælger at være boende og vi kan være optil 50 elever i alt. Det er vigtigt for os at du kommer til at følge dig hjemme. Uanset om du har en seng på højskolen eller ej, har du adgang til skolen 24/7. Du har derfor mulighed for at spise med til alle måltider og deltage i aktiviteter uden for undervisningen både på hverdage og i weekenden.

Aldersgennemsnittet er mellem 18 og 25 år, men vi har ofte også glæde af elever, der er ældre, som f.eks. tager en pause fra arbejdslivet eller en videregående uddannelse. De fleste af vores elever har en grundlæggende interesse for mad. Både eksperter og nybegyndere er velkomne.

Du kan sagtens være vegetar, veganer, have allergi eller spise efter religiøse hensyn.

Vi har specialiseret os i tre områder, som spejler sig i vores linjer: 

  • GASTRO Mad & gastronomi
  • OMSTILLINGSAGENT Grøn omstilling
  • KØBENHAVN Byliv og kultur 

Oplevelser for livet


Et højskoleophold på Suhrs handler selvfølgelig om meget andet end mad, fag og undervisning. Højskolelivet er i fokus, og det betyder et væld af oplevelser – blandt andet fredagsmiddage, teaterture, kulturaftener, fester, hygge og samvær.

Vi tager også på naturture til skov, strand og landbrug og besøger grønne iværksættere. Og så vil du komme med på en 10-dages kulinarisk rejse til Italien, hvor vi rejser med tog ned gennem Europa. 

Derudover afsætter vi på hvert hold tre dage, hvor vi i fællesskab samarbejder med en inspirerende madfaglig person udefra, og stabler en pop-up restaurant på benene. For eksempel har vi samarbejdet med grøntsagskokken Mette Dahlgaard, og Mathilde Grue, som står bag restauranten Blink i Skagen.

Hvis du tilmelder dig forårsholdet, bliver du også en del af folkemødet på Bornholm, hvor vi vil stå for folkekøkken en dag i Højskolernes telt. Her samles alle politiske og frivillige organisationer til et stort årligt træf på den smukke klippeø i Østersøen og vi skal med. 

Mød elever fra Surhs højskole

Klik på eleverne for at læse mere om deres oplevelser på Surhs Højskole. Her fortæller de blandt andet om, hvorfor de har valgt at gå på højskole, hvordan deres hverdag har været og hvad det fedeste er ved lige netop Surhs Højskole. 

AgatheAgathe

"Er utrolig taknemmelig for å ha blitt kjent med så mange mennesker fra forskjellige steder i verden."

AlvildaAlvilda

"Vi var på tur 10 dage til Norditalien, og nøøøj hvor var det lækkert, vi kørte i tog derhen, og jeg var i underholdningsgruppen, hvor vi havde planlagt forskellige lege og quizzer til turen."

RigmorRigmor

"Fællesskabet er super dejligt, hyggeligt & hjemligt. Selvom der kan være aldersforskel, kulturelle forskelle og forskel på hvor i livet man er - er der plads til alle og til alle niveauer af madlavningsskills."

TorbenTorben

"Mit højskoleophold har givet mig den “reset” som jeg virkelig havde behov for. Jeg valgte at tage på højskole som en pause fra studie og - hverdagslivet, og kan klart anbefale det til alle som synes det lyder tiltrækkende."

Senest opdateret: 22 mar 2023
Emilia Rooed Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Lisa fra Struer Højskole

"Jeg har tidligere gået på højskole og havde en god tid der. 4 år senere ville jeg gerne gøre noget godt for mig selv og valgte derfor at tage på Struer Højskole..." Lisa fortæller om sit højskoleophold på Struer Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-02-2023

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

"Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab." Julie fortæller om sit ophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun valgte netop denne højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Julies ophold lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 10-02-2023

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmeside var det klart, at det var det rigtige sted for mig." Her kan du læse mere om Adams ophold på European Film College, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Alvilda fra Surhs Højskole

Planlægger du et højskoleophold, og vil du gerne fordybe dig i smukke København, så er et ophold på Surhs Højskole måske det rette sted for dig? Læs mere om Alvildas ophold som elev på Surhs, og bliv klogere på hvordan livet på gastro-linjen og som beboer på Surhs Højskole er.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Bliv elev på Kunsthøjskolen i Holbæk

På Kunsthøjskolen har du mulighed for at sammensætte dit forløb. Undervisningen er ikke delt op i linjer, men tilbyder muligheden for at arbejde kunstnerisk i forskelige medier. Læs mere om dine muligheder på Kunsthøjskolen i Holbæk her.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Nina fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Det bedste ved mit ophold var, at der, som højskolens motto også er, er plads til kunst." Læs med her, hvor Nina vil fortælle dig om sit højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk. Her vil Nina også dele sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Nina selv valgte at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Valdemar fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Der er virkelig plads til, at man kan udfolde sig." På denne side kan du læse meget mere om, hvorfor Valdemar ville på højskole og hvorfor valget faldt på netop Kunsthøjskolen i Holbæk.

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Bliv elev på Ry Højskole

Bliv klogere på Ry Højskole, som er en af de ældste og mest traditionsrige højskoler i Danmark. Hvis du er interesseret i en højskole, hvor undervisning ikke bare foregår i et klasselokale - så læs med.

Læs mere