Vis studentum.dk som: Mobile

Artikler og studietips - Inspiration til dit studieliv


Få de bedste studietips og tricks

Er du studerende, eller har du måske studiestart lige om hjørnet? Studietiden er for mange nogle af de bedste år i deres liv, men der dukker også udfordringer op undervejs. Her i samler vi en masse guides, tips og inspiration til din vej gennem studietiden - lige fra første trin ind i uddannelsesjunglen til første dag på jobbet som færdiguddannet.

Optagelse og Studievalg  |  Studiebolig og Studieliv  |  Studieøkonomi og SU

Eksamen og Studieteknik  |  Studiejob, Praktik og Karriere 

Klik dig rundt mellem de emner, du har brug for inspiration og hjælp via menuen eller gå på opdagelse i alle artikler neden for. Vi udbygger løbende med nyt indhold, og vi er altid åbne for nye emner. Send blot en mail til info@studentum.dk, hvis du har en god idé, eller hvis der er noget, der mangler.

Senest opdateret: 06 jun 2017

Guide: Sådan bruger du Harvard-kildehenvisning

Publiceret 11-07-2017

Kildehenvisninger er for akademiske opgaver, hvad snørrebånd er for sko: De binder det hele sammen. Brug vores guide til Harvard og få styr på din litteratur.

Tags: Studieteknik
Læs mere

Guide: Sådan bruger du APA-kildehenvisning

Publiceret 29-06-2017

Kildehenvisninger er for akademiske opgaver, hvad snørrebånd er for sko: De binder det hele sammen. Gør brug af vores guide til APA og få styr på dine kilder. 

Tags: Studieteknik
Læs mere

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Publiceret 28-06-2017

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Publiceret 28-06-2017

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Publiceret 07-06-2017

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere

5-trins guide til fremtidens CV

Publiceret 06-06-2017

Dit CV tæller nemlig meget mere end det papir, som det står på. Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. 

Læs mere

Find den rigtige engelsktest

Publiceret 08-05-2017

Sprogtesten er en nødvendighed for dig, der gerne vil læse på universitetet eller gøre karriere i udlandet. Tag derfor et kig på vores infografik og se, hvilken én af testene, der opfylder dine behov. 

Tags: Studieteknik
Læs mere

Højskolernes Dag den 6. maj 2017

Publiceret 02-05-2017

Vil du gerne på højskole? Så rejs ud i forårslandet og lev højskolelivet for en enkelt dag, lørdag den 6.maj 2017. Her holder rigtig mange højskoler nemlig åbent hus i anledning af Højskolernes Dag. 

Læs mere

Guide: Find studiebolig i Århus

Publiceret 20-04-2017

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere

Din guide til erhvervskandidaten

Publiceret 10-04-2017

Hvad er erhvervskandidatuddannelsen egentlig? Læs med her, hvor Studentum.dk giver dig et overblik over den nye kandidatuddannelse. 

Læs mere

Din guide til kvote 2 på medicin

Publiceret 17-02-2017

Sætter dit gymansiesnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Tags: Optagelse
Læs mere

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Publiceret 13-01-2017

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere

Undgå eksamenssnyd og plagiering

Publiceret 19-12-2016

Hvert år klapper plagieringsfælden for mange studerende. Ikke alle snyder bevidst, men manglende overblik eller misfortåelser ved kildehenvisning kan have store konsekvenser. Få tre gode råd til at undgå plagiering.

Tags: Eksamen
Læs mere

Sådan håndterer du eksamensangst

Publiceret 15-12-2016

Går klappen ned til eksamen? Har du svært ved at prioritere? Eller har du så høje ambitioner, at du føler, at du er på en umulig mission? Eksamensangsten har mange ansigter. Her får du redskaber til at arbejde dig ud af den.

Læs mere

SOSU Skills i Hovedstaden

Publiceret 28-10-2016

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere

HF fjernundervisning i udlandet

Publiceret 26-09-2016

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere

Bedste løsning til bredbånd og mobil

Publiceret 15-09-2016

Du er lige flyttet hjemmefra for at studere i storbyen. Du leder efter det bedste bredbånd og mobilabonnement, men hvad skal man vælge? Vi guider dig her til den bedste løsning. 

Læs mere

Thomas Pape om 'Det gode studieliv'

Publiceret 25-08-2016

Tillykke – du er blevet optaget på din drømmeuddannelse. For første gang i dit liv skal du i gang med noget, som du åbenlyst brænder for. Det er også nu, at du skal være klar til at kaste dig ud af din komfort zone. Forud venter en periode, der vil forme dig for livet - og hvor du vil forme venskaber, der vil følge dig fremover. Læs med her og få opskriften på det gode studieliv.

Læs mere

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Publiceret 19-08-2016

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Publiceret 16-08-2016

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Det samme gør spørgsmålene og tankerne om, hvordan studielivet adskiller sig fra gymnasietiden. Læs med og få fire gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere