Vis studentum.dk som: Mobile

Artikler og studietips - Inspiration til dit studieliv


Få de bedste studietips og tricks

Er du studerende, eller har du måske studiestart lige om hjørnet? Studietiden er for mange nogle af de bedste år i deres liv, men der dukker også udfordringer op undervejs. Her i samler vi en masse guides, tips og inspiration til din vej gennem studietiden - lige fra første trin ind i uddannelsesjunglen til første dag på jobbet som færdiguddannet.

Optagelse og Studievalg  |  Studiebolig og Studieliv  |  Studieøkonomi og SU

Eksamen og Studieteknik  |  Studiejob, Praktik og Karriere 

Klik dig rundt mellem de emner, du har brug for inspiration og hjælp via menuen eller gå på opdagelse i alle artikler neden for. Vi udbygger løbende med nyt indhold, og vi er altid åbne for nye emner. Send blot en mail til info@studentum.dk, hvis du har en god idé, eller hvis der er noget, der mangler.

Senest opdateret: 06 jun 2017

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Publiceret 07-06-2017

Planlægger du et sabbatår væk fra skole, bøger og opgaver? Uanset om du vil forbedre dit CV, finde frem til din drømmeuddannelse eller bare have det sjovt, kan et højskoleophold i Danmark eller udlandet give dig et sabbatår, du sent vil glemme. Læs med her og mød fem tidligere højskoleelever, som deler ud af erfaringer og råd til dig, der overvejer at tage på højskole. 

Læs mere

Find den rigtige engelsktest

Publiceret 08-05-2017

Sprogtesten er en nødvendighed for dig, der gerne vil læse på universitetet eller gøre karriere i udlandet. Tag derfor et kig på vores infografik og se, hvilken én af testene, der opfylder dine behov. 

Læs mere

Højskolernes Dag den 6. maj 2017

Publiceret 02-05-2017

Vil du gerne på højskole? Så rejs ud i forårslandet og lev højskolelivet for en enkelt dag, lørdag den 6.maj 2017. Her holder rigtig mange højskoler nemlig åbent hus i anledning af Højskolernes Dag. 

Læs mere

Guide: Find studiebolig i Århus

Publiceret 20-04-2017

Er du netop kommet ind på drømmeuddannelsen i Aarhus, men mangler et sted at bo? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere

Erhvervskandidatuddannelsen

Publiceret 10-04-2017

På den kommende fire-årige erhvervskandidatuddannelse kan du læse på deltid og arbejde tæt på fuldtid samtidig. Men hvad indebærer erhvervskandidaten egentlig? Læs med her, hvor Studentum giver dig et overblik over den kommende erhvervskandidatuddannelse. Læs guiden og bliv klogere på alt, du bør vide om erhvervskandidaten.

Læs mere

Din guide til kvote 2 på medicin

Publiceret 17-02-2017

Sætter dit gennemsnit fra gymnasiet en stopper for din drøm om at blive læge? Så kan kvote 2 være løsningen for dig. I denne guide går vi tæt på optagelsesprocessen for kvote 2 ansøgere til medicin på de fire danske universiteter og giver dig det komplette overblik samlet på et sted.

Tags: Optagelse
Læs mere

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Publiceret 13-01-2017

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er du måske gået en anden vej end gymnasiet, så kvote 1 er lukket for dig? Den 15. marts nærmer sig med hastige skridt. Vi guider dig til de seks populæreste uddannelser i kvote 2.

Læs mere

Undgå eksamenssnyd og plagiering

Publiceret 19-12-2016

Hvert år klapper plagieringsfælden for mange studerende. Det er dog langtfra alle, der bevidst har forsøgt at snyde. Manglende overblik eller misforståelser i brugen af kilder og opbygningen af litteraturlisten kan have store konsekvenser. Få tre gode råd til at undgå plagiering og fem fælder, du skal styre udenom.

Tags: Eksamen
Læs mere

Sådan håndterer du eksamensangst

Publiceret 15-12-2016

Går klappen ned til eksamen, eller har du svært ved at få tiden til at hænge sammen med det, du skal nå? Har du så høje ambitioner, at du føler, at du er ude på en umulig mission allerede før, du er gået i gang? Eksamensangsten har mange ansigter. Her får du redskaber til at arbejde dig ud af den.

Læs mere

SOSU Skills i Hovedstaden

Publiceret 28-10-2016

Velkommen til Copenhagen Skills 2016.I hjørnet af et fyldt Bella Center mellem koncentrerede tømrerlærlinge i aktion og Hotel- og Restaurantskolens livlige restaurantmiljø, er social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gatz fra SOSU C i Herlev netop gået på scenen.De er det fjerde og sidste par i de regionale mesterskaber i SOSU Skills, der er på i dag.

Læs mere

HF fjernundervisning i udlandet

Publiceret 26-09-2016

Drømmer du om at rejse i dit sabbatår, men mangler du måske et fag eller to for at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så er det måske noget for dig at slå to fluer med et smæk og tage HF enkeltfag som fjernstudie fra udlandet. Her får du 8 gode rejseråd og studietips, der kan gøre kombinationen til en succes.

Læs mere

Bedste løsning til bredbånd og mobil

Publiceret 15-09-2016

Du er lige flyttet hjemmefra for at studere i storbyen. Du leder efter det perfekte bredbånd og mobilabonnement, men du orker ikke sætte dig ind i, hvad de forskellige udbydere tilbyder. Her guider vi dig til den bedste løsning til dine behov som ny studerende i studiebyen.

Læs mere

Thomas Pape om 'Det gode studieliv'

Publiceret 25-08-2016

Tillykke – du er blevet optaget på din drømmeuddannelse. For første gang i dit liv skal du i gang med noget, som du åbenlyst brænder for. Det er også nu, at du skal være klar til at kaste dig ud af din komfort zone. Forud venter en periode, der vil forme dig for livet - og hvor du vil forme venskaber, der vil følge dig fremover. Læs med her og få opskriften på det gode studieliv.

Læs mere

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Publiceret 19-08-2016

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Publiceret 16-08-2016

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Det samme gør spørgsmålene og tankerne om, hvordan studielivet adskiller sig fra gymnasietiden. Læs med og få fire gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere

Svar på optagelse

Publiceret 28-07-2016

Den 28. juli 2017 er skæbnens dag for titusindevis af håbefulde studiesøgende. Det er dagen, hvor du finder ud af, om du slap igennem nåleøjet til drømmestudiet. Her guider vi dig til, hvad der sker, når du får svar på optagelse.

Læs mere

De studerendes guide til studiestart

Publiceret 22-07-2016

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere

Din guide til uddannelse med løn

Publiceret 15-07-2016

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere

Jobs med højeste og laveste ledighed

Publiceret 22-06-2016

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Publiceret 04-05-2016

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere