Vis studentum.dk som: Mobile

Artikler og studietips - Inspiration til dit studieliv


Få de bedste studietips og tricks

Er du studerende, eller har du måske studiestart lige om hjørnet? Studietiden er for mange nogle af de bedste år i deres liv, men der dukker også udfordringer op undervejs. Her i samler vi en masse guides, tips og inspiration til din vej gennem studietiden - lige fra første trin ind i uddannelsesjunglen til første dag på jobbet som færdiguddannet.

Optagelse og Studievalg  |  Studiebolig og Studieliv  |  Studieøkonomi og SU

Eksamen og Studieteknik  |  Studiejob, Praktik og Karriere 

Klik dig rundt mellem de emner, du har brug for inspiration og hjælp via menuen eller gå på opdagelse i alle artikler neden for. Vi udbygger løbende med nyt indhold, og vi er altid åbne for nye emner. Send blot en mail til info@studentum.dk, hvis du har en god idé, eller hvis der er noget, der mangler.

Senest opdateret: 06 jun 2017

Skriv et godt kronologisk CV - se et eksempel her

Publiceret 16-10-2017

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Publiceret 16-10-2017

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere

Oversigt over legater

Publiceret 13-10-2017

Velkommen til studentum.dk's oversigt over legater. Her bliver du klogere på, hvilke krav du skal opfylde for at kunne søge om legatet, hvilken støtte, der er tale om og ikke mindst, hvornår du skal ansøge. 

Læs mere

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

Publiceret 06-10-2017

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede.

Læs mere

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Publiceret 05-10-2017

Hvor skal du gå hen, hvis du ønsker at komme på udveksling eller i praktik i udlandet, et sted dit studie ikke har en aftale?

Læs mere

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Publiceret 05-10-2017

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere

10 ting du kan gøre, for at få dit CV helt op i gear

Publiceret 04-10-2017

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere

Gør din faglige profil endnu stærkere

Publiceret 29-09-2017

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere

Rusturen: Den bedste start på dit nye studie!

Publiceret 28-09-2017

Vi har talt med to studerende og en introvejleder om, hvorfor du skal tage med på rusturen. Kort sagt, kan den øge din trivsel på studiet markant. Læs hvorfor her!

Læs mere

Ny i byen - tips & tricks til dit nye studieliv

Publiceret 20-09-2017

Er du flyttet til en ny by for at studere? Find tips & ideer lige her, til at blive bedre bekendt med din nye by og dit nye studie, og hvordan du opbygger et nyt netværk.

Læs mere

Guide: Sådan bruger du Harvard-kildehenvisning

Publiceret 11-07-2017

Kildehenvisninger er for akademiske opgaver, hvad snørrebånd er for sko: De binder det hele sammen. Brug vores guide til Harvard og få styr på din litteratur.

Tags: Studieteknik
Læs mere

Guide: Sådan bruger du APA-kildehenvisning

Publiceret 29-06-2017

Kildehenvisninger er for akademiske opgaver, hvad snørrebånd er for sko: De binder det hele sammen. Gør brug af vores guide til APA og få styr på dine kilder. 

Tags: Studieteknik
Læs mere

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Publiceret 28-06-2017

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Publiceret 28-06-2017

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Publiceret 07-06-2017

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere

5-trins guide til fremtidens CV

Publiceret 06-06-2017

Dit CV tæller nemlig meget mere end det papir, som det står på. Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. 

Læs mere

Find den rigtige engelsktest

Publiceret 08-05-2017

Sprogtesten er en nødvendighed for dig, der gerne vil læse på universitetet eller gøre karriere i udlandet. Tag derfor et kig på vores infografik og se, hvilken én af testene, der opfylder dine behov. 

Tags: Studieteknik
Læs mere

Højskolernes Dag den 6. maj 2017

Publiceret 02-05-2017

Vil du gerne på højskole? Så rejs ud i forårslandet og lev højskolelivet for en enkelt dag, lørdag den 6.maj 2017. Her holder rigtig mange højskoler nemlig åbent hus i anledning af Højskolernes Dag. 

Læs mere

Guide: Find studiebolig i Århus

Publiceret 20-04-2017

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere

Din guide til erhvervskandidaten

Publiceret 10-04-2017

Hvad er erhvervskandidatuddannelsen egentlig? Læs med her, hvor Studentum.dk giver dig et overblik over den nye kandidatuddannelse. 

Læs mere