Bliv elev på Testrup
13 jun 2023

Bliv elev på Testrup Højskole

Testrup Højskole er beliggende i det smukke landskab i det vestlige Danmark, syd for Århus. Det er et unikt sted for læring og personlig udvikling, som bygger på  inspiration fra den danske højskoletradition, der har gjort Testrup Højskole til et åndeligt og intellektuelt tilflugtssted for studerende fra hele landet i mere end fem årtier. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvad der er helt særligt for lige netop Testrup!


Det der adskiller Testrup Højskole fra andre uddannelsesinstitutioner er dens alternative tilgang til læring, som fokuserer på tværfaglig undervisning og eksperimenterende pædagogik. Så hvis du ikke er stor fan af traditionelle fag og karakterer, så får du her mulighed for at udforske interesser og lidenskaber på tværs af forskellige fagområder og kreativt udtryk.

Højskolens undervisningsprogram er mangfoldigt og tilpasset den enkelte studerendes behov. De tilbyder kurser inden for teater, musik, kunst, kultur og samfund, og de studerende opfordres til at vælge de emner, der interesserer dem mest. Det skaber en dynamisk læringsoplevelse, hvor de studerende bliver opmuntret til at udfordre sig selv og tænke kritisk. På Testrup Højskole betragtes læring nemlig ikke kun som en akademisk disciplin, men som en helhedsoplevelse. Skolen lægger stor vægt på fællesskab og social interaktion gennem fælles måltider, debatter, kunstprojekter og kulturelle arrangementer. Skolens beliggenhed i det naturskønne område giver også de studerende mulighed for at udforske og fordybe sig i naturen, og det understøtter også den bæredygtige profil, som også præger køkkenets identitet på højskolen. 

Testrup Højskole er mere end bare en uddannelsesinstitution; det er en oplevelse, der transformerer studerendes liv. Det er et sted, hvor de kan udforske deres passioner, udvikle deres færdigheder og opdage nye interesser. Gennem det brede udvalg af kurser, det aktive fællesskab og den naturskønne beliggenhed giver Testrup Højskole en unik mulighed for personlig og intellektuel vækst.


Mød elever fra Testrup Højskole

Klik på eleverne for at læse mere om deres oplevelser på Testrup Højskole. Her fortæller de blandt andet om, hvorfor de har valgt at gå på højskole, hvad de har fået ud af deres højskoleophold og giver et indblik i hverdagen.

lykke

Jeg valgte Testrup Højskole, fordi jeg ønskede en højskole, hvor jeg kunne fordybe mig i noget kunstnerisk, men også ønskede et sted hvor der bliver lagt op til at vende og diskutere nyheder og filosofi.

william

Jeg synes personligt, at vi har et super dejligt miljø på skolen, hvor man i dén grad kan mærke, at folk passer rigtig godt på hinanden.

Senest opdateret: 13 jun 2023
Emilia Pedersen
Emilia Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Bliv elev på Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole er et fedt alternativ til efterskole, eller 10. klasse uden eksaminer, lektier og karakterer. For dig der elsker frihed, fællesskab og fede oplevelser. Fik vi sagt, at vi først møder kl. 10? Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Lisa fra Struer Højskole

"Jeg har tidligere gået på højskole og havde en god tid der. 4 år senere ville jeg gerne gøre noget godt for mig selv og valgte derfor at tage på Struer Højskole..." Lisa fortæller om sit højskoleophold på Struer Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-02-2023

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

"Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab." Julie fortæller om sit ophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun valgte netop denne højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Julies ophold lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Rose fra Løgumkloster Højskole

"Løgumkloster giver eleven mulighed for enten at tage alle fag inden for et bestemt område, hvis man vil, eller man kan sprede det ud mellem kreativitet, selvindsigt, håndarbejde og musikalske evner." Her kan du læse om, hvorfor Rose valgte Løgumkloster Højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Safia fra Johan Borups Højskole

"Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner inden for arkitektonisk forståelse af form og rum." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Safia valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

Bliv elev på Krabbesholm Højskole

Krabbesholm er for alle. Især for dig, der længes efter at undersøge verden og tænke over fremtiden. At gå på Krabbesholm kræver ingen særlige forudsætninger. Her kan du udforske, udvikle dig og styrke dine kompetencer indenfor kunst, arkitektur, design og visuel kommunikation.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Bliv elev på Den Europæiske Filmhøjskole

I det idylliske Ebeltoft finder du Den Europæiske Filmhøjskole, der har eksisteret siden 1993 og som er specialiseret i filmproduktion. Den Europæiske Filmhøjskole går også under navnet European Film College, der vidner om højskolens internationalt anerkendte forløb.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2023

Højskoleguide - Find din kommende højskole

Drømmer du om et højskoleophold, men har du endnu ikke fundet den rette højskole? Tag et kig i guiden her, hvor du kan få inspiration til dit valg. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Alvilda fra Surhs Højskole

Planlægger du et højskoleophold, og vil du gerne fordybe dig i smukke København, så er et ophold på Surhs Højskole måske det rette sted for dig? Læs mere om Alvildas ophold som elev på Surhs, og bliv klogere på hvordan livet på gastro-linjen og som beboer på Surhs Højskole er.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Nina fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Det bedste ved mit ophold var, at der, som højskolens motto også er, er plads til kunst." Læs med her, hvor Nina vil fortælle dig om sit højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk. Her vil Nina også dele sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Nina selv valgte at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Bliv elev på Ry Højskole

Bliv klogere på Ry Højskole, som er en af de ældste og mest traditionsrige højskoler i Danmark. Hvis du er interesseret i en højskole, hvor undervisning ikke bare foregår i et klasselokale - så læs med.

Læs mere
Sidst opdateret 22-06-2023

Mød Lykke fra Testrup Højskole

"Det bedste ved at være på højskole er at være et sted, hvor at alle de fede aktiviteter, som man gerne vil lave, er lige der hvor man selv bor." Læs mere om Lykkes oplevelse på Testrup Højskole lige her!

Læs mere