Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Online undervisning
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 246
1
2
3
4
...
13
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

FAQ

  • Fjernundervisning er en fleksibel studieform, hvor din uddannelse og din undervisning foregår online. Du kan derfor tilrettelægge din uddannelse så den passer til dig og dine behov, og så du får en fleksibel hverdag. Det eneste, det kræver for at tage din uddannelse via fjernundervisning er en computer, stabilt internet og en god portion selvdisciplin.

  • Hvorvidt du kan få SU til fjernundervisning afhænger af den enkelte uddannelse. Nogle uddannelser udbydes af private uddannelser, hvor du ikke er berettiget til SU. Andre uddannelser, der tilbydes som fjernundervisning, er offentligge uddannelser, hvor du er berettiget til SU på lige fod, som hvis du tog uddannelsen på traditionel vis. Undersøg derfor situationen for netop din drømmeuddannelse.

  • En fleksibel uddannelse, du kan tage, når og hvor det passer dig. Det lyder som en drøm for de fleste, men fjernundervisning er ikke for alle. Fjernundervisning/E-learning kræver nemlig både struktur og selvdisciplin, hvilket du bør have med i dine overvejelser, før du tager dit valg. Overvej derfor grundigt både grundene til at vælge samt fravælge fjernundervisning som undervisningsform.

Fjernundervisning - den fleksible vej til drømmestudiet


Har du ikke mulighed for at bosætte dig lige der, hvor din drømmeuddannelse er? Eller har du måske ikke mulighed for at følge en fuldtidsuddannelse i dagtimerne? Årsagerne til at vælge fjernundervisning er mange.

Med den teknologiske udvikling får du i dag mulighed for at tage en uddannelse i høj kvalitet med tætte relationer og faglig sparring på tværs af tid og sted. Det eneste du skal have er en computer med internetforbindelse. Du skal også kunne nikke genkendende til følgende:

  • Jeg er god til at arbejde struktureret på egen hånd
  • Jeg er vant til at bruge IT og er ikke bange for nye teknologier
  • Jeg er god til at sætte mål for mig selv og ansvar for egen læring

Passer det på dig, er du godt på vej til at få en fantastisk studietid som fjernstuderende. Her bliver du en del af et virtuelt studiemiljø, hvor mail, Skype og chat er din primære forbindelse til medstuderende og undervisere.

Studer når og hvor det passer via e-learning

På videregående uddannelser som for eksempel sygeplejerske, pædagog og lærer foregår undervisningen som 'blended learning'. Det betyder, at du med jævne mellemrum møder op på skolen til seminarer. Fælles for alle uddannelser med fjernundervisning er, at du studerer i et virtuelt klasserum, der stiller store krav til din evne til at strukturere studierne.

Hvad er fjernundervisning, og hvordan fungerer fjernundervisning?

Med fjernundervisning kan du modtage undervisning hvor og når det passer dig. Du skal for eksempel ikke planlægge et besøg hjem til dine forældre med overnatning særlig nøje - du er nemlig ikke på den måde afhængig eller bundet af dit studie - du tager simpelthen bare din computer med derhjem, eller hvor end du nu skal hen, og så er du egentlig klar til undervisningsdagen. 

Som fjernstuderende arbejder du ud fra en fast studieplan med løbende deadlines. Det sikrer en rød tråd i din uddannelse frem mod den afsluttende eksamen. Undervejs har du adgang til et digitalt læringsmiljø, der inddrager metoder som fx:

  • Digitale tests, spil og puslespil
  • Webinarer og forelæsninger på video eller podcast
  • Video tutorials og vejledninger

En del netbaserede uddannelser inddrager 'blended learning' eller 'flipped classroom', hvor det er dit ansvar at gennemgå stoffet og aflevere opgaver i tiden mellem seminarer med mødepligt på skolen. Her vil der være fokus på projektarbejde og praktiske øvelser fremfor traditionel gennemgang af det, du har læst i form af forelæsninger.

Dette gælder særligt for HF enkeltfag som fysik, kemi og biologi, der kræver fremmøde i forbindelse med laboratorieøvelser samt videregående uddannelser på professionsbachelorniveau.

Er fjernundervisning noget for mig?

E-learning er ikke for alle. Det kræver disciplin, og det kræver at du er struktureret. Dette er dog ikke nødvendigvis det eneste at overveje - med fjernundervisning eller e-learning er du ikke lige så social, som hvis du gik på uddannelsen fysisk. Dette er derfor værd at have med i dine overvejelser, når du skal tage valget om din uddannelse skal foregå som online undervisning eller fysisk undervisning.

Kan jeg få SU til uddannelser via e-learning?

Der gælder akkurat de samme SU regler uanset, om du møder op på skolen hver dag eller tager din uddannelse som fjernundervisning. Det betyder, at du kan få SU til godkendte uddannelser fra kvartalet efter, at du er fyldt 18 år, hvis:

  • Du er dansk statsborger eller ligestillet hermed
  • Du er studieaktiv og følger din studieplan
  • Du ikke tjener mere end dit fribeløb
  • Du ikke modtager anden offentlig støtte

Følger du HF enkeltfag via fjernundervisning, skal du være opmærksom på, at der er særlige regler. Du skal blandt andet have det, der svarer til minimum 23 timer om ugen.

Læs mere om SU regler til uddannelser via fjernundervisning i SU guiden

Hvilke uddannelser kan jeg tage online?

E-learning, netuddannelse, fjernstudie. Kært barn har mange navne. Der er ingen tvivl om, at fjernundervisning er kommet for at blive. Den fleksible undervisningsform stiger støt i popularitet i takt med, at stadig flere anerkendte uddannelser satser på også at udbydes i en online version. 

Det spiller også ind, at de digitale teknologier hele tiden udvikler sig og skaber grundlag for, at du kan få akkurat det samme udbytte af en uddannelse uanset, om du studerer online eller med fysisk fremmøde.

Er du nysgerrig efter at vide mere om, hvilke fjernstudie muligheder du har? Her på Studentum samler vi et bredt udbud af netbaserede uddannelser lige fra HF enkeltfag over erhvervsuddannelser til videregående uddannelser. I listen længere oppe på siden får du det fulde overblik.