Test: Hvilken ungdomsuddannelse skal jeg vælge?

Er du snart færdig med 9. eller 10. klasse, og er du i tvivl om, hvilke muligheder du har, eller hvilken vej du skal gå? Tag testen på Studentum.dk, og find ud af, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge. Læs mere her!


Bliv klogere på, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge

På Studentum.dk har vi lavet en test til dig, som snart er færdig med 9. klasse, eller som bare gerne vil blive klogere på, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge. 

Det kan være rigtig svært at vælge, hvad man vil ind på. Man skal for eksempel både tage højde for, om man vil have en gymnasial uddannelse, som giver adgang til længere videregående uddannelser, eller om man hellere vil starte på en erhvervsskole, hvor man kommer hurtigt i arbejde efter. Er man ikke en person, som kan lide at gå i skole, eller er man en person som kan lide at læse og bruge meget tid på skolen, så er der forskellige ungdomsuddannelser, der passer dig. Uanset hvad du vælger, har du gode muligheder i fremtiden. 

Gymnasial uddannelse

En gymnasial uddannelse er en boglig uddannelse, der forbereder dig på at læse videre på videregående uddannelser. Der findes 4 forskellige gymnasiale uddannelser:

  • Almen studentereksamen (STX)
  • Merkantil studentereksamen (HHX)
  • Teknisk studentereksamen (HTX)
  • 2-årig Højere forberedelses eksamen (HF)

Erhvervsuddannelse

Derudover kan man tage på erhvervsuddannelse, hvor der er fokus på praktiske færdigheder og viden. Du bliver udlært i et fag og kommer i praktik i en virksomhed. Med en erhvervsuddannelse kan du enten søge faglært arbejde eller læse videre på en videregående uddannelse, typisk en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbacheloruddannelse. Erhvervsuddannelserne er inddelt i 4 hovedområder:

  • Fødevarer, jordbrug og oplevelser
  • Kontor, handel og forretning
  • Omsorg, sundhed og pædagogik
  • Teknologi, byggeri og transport

Du kan vælge mellem de fire hovedområder alt efter, hvad der interesserer dig mest.

Erhvervsuddannelse + Gymnasial uddannelse (EUX)

Du kan også tage en EUX, som er en erhvervsuddannelse kombineret med en gymnasial uddannelse. En EUX foregår på en erhvervsskole og som praktik i en virksomhed. Den har fokus på både praktiske færdigheder og viden. På EUX får du undervisning i erhvervsfag og praktisk oplæring, der fører til en fagprøve. Derudover får du undervisning i en række gymnasiale fag, der fører til en studentereksamen. Med en eux kan du både søge faglært arbejde og læse videre på en videregående uddannelse, herunder også en universitetsuddannelse. Du får altså de samme muligheder for at søge ind på en videregående uddannelse, som dem, der tager en gymnasial uddannelse.


Du kan læse meget mere om de forskellige ungdomsuddannelser og dine muligheder ved at klikke herunder!

Ungdomsuddannelser


Annoncer