Viser 1-20 af 228
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 228
1
2
3
4
...
12

uddannelse med menneskerUddannelse med mennesker

Uddannelse med mennesker er en kategori, der favner om rigtig mange forskellige valgmuligheder for dig som studerende. Næsten alle jobs i alle brancher har en grad af menneskelig kontakt – hvis ikke med fremmede, så med kollegaer. 

Sygeplejerske, Læge og Social- og Sundhedsassistent

En gren af uddannelser med mennesker er uundgåeligt den, som fokuserer på andre menneskers fysiske sundhed og helbred. Uddannelser som leder til jobs som sygeplejerske, læge eller social og sundhedsassistent drejer sig alle om at hjælpe ens medmennesker med at få det bedre – hvad enten du er læge der diagnosticerer, eller om en del af dit job er at sørge for, at et menneske får noget at spise og får rent tøj på, hvis de ikke selv er i stand til det.

Det kræver meget af de personer, der vælger at gå denne uddannelsesvej. Ligesom at udbyttet kan være helt fantastisk og berigende, når man ved, at man har del i, at et andet menneske får det bedre, kan det også være utrolig hårdt, hvis man dagligt omgås med mennesker, der ikke har det godt – fysisk, psykisk eller mentalt. Derfor er det også vigtigt, at have tålmodighed, interesse og empati for andre mennesker, hvis du vælger at gå denne uddannelsesvej.

Èn ting er sikkert i et job i denne branche: du får en afvekslende hverdag, og du vil dagligt være i tæt kontakt med andre mennesker, hvor du og dit arbejde kan gøre en forskel!

Pædagoguddannelsen, Pædagogik på universitetet og Social rådgiver

Vælger du en uddannelse som de tre ovennævnte, kan du se frem til en uddannelsesvej, hvor du løbende kan specialisere dig efterhånden, som du lærer dine egne interesser og spidskompetencer inden for arbejdet med mennesker at kende. Vil du f.eks. gerne arbejde med unge mennesker, som har haft en hård barndom, i uddannelsesministeriet omhandlende hvordan institutioner skal prioritere og strukturere undervisning, med misbrugere som prøver at komme på fode igen eller være med at forme og udvikle mindre børn? Så er denne uddannelses-kategori lige noget for dig.

Derudover uddanner du dig også til jobs, hvor ingen dage er ens. Selvfølgelig vil der altid være daglige rutiner – ligesom der er i alle jobs – men i arbejdet med mennesker inden for pædagogik og social rådgivning vil du hver dag blive udfordret i dine egne menneskelige kompetencer for på bedst mulig vis at rådgive og hjælpe andre.

Psykologi og terapi

Er du god til at lytte, sætte dig ind i andres situation og give råd? Så er denne kategori af uddannelse og arbejde med mennesker nok et match for dig!

Som psykolog, psykoterapeut, psykiater eller andre lignende funktioner får du en essentiel rolle i dine klienters nutidige mentale og psykiske tilstand samt deres fremtidige psykiske helbred.

Disse uddannelser er også nogle, der kan være enestående og berigende i dit eget følelsesliv, især hvis du får glæde af at hjælpe andre. Du skal ofte være en konstant i et andet menneskes liv, og kunne give råd, der passer til lige den du snakker med, og ikke nødvendigvis bare råde en patient til at gøre det, du ville gøre – altså ligesom man råder til venner og veninder til. I stedet skal du kunne med et akademisk afsæt kunne analyse andre menneskers situation og vurdere den bedst mulige måde for patienten at håndtere en given situation.

Service-mindede uddannelser (f.eks. restaurant, hotel, osv.)

Er du service- minded, og har du lyst til at gøre hverdagen lidt lettere og bedre for andre? Så er en uddannelse inden for restauration og hotelbranchen måske noget for dig.

Uddannelser inden for denne branche ruster dig til fremtidige jobs, hvor du kan fordybe dig i at give andre fede oplevelser, som de husker i lang tid.
Der er rigtig mange forskellige uddannelser i denne genre og der er virkelig mulighed for sjove og anderledes jobs, der er præget af meget menneskelig kontakt. Så det er bare om at dykke ned i mulighederne og stille skarpt på lige den uddannelse i denne kategori, hvor du vil være aller bedst!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9