Viser 1-12 af 12
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-12 af 12

Bliv pædagog online - Den fleksible vej til pædagoguddannelsen

Som pædagog er du noget for andre mennesker. Gennem dit arbejde gør du en forskel gennem vejledning, støtte og omsorg for børn, unge eller socialt udsatte. Allerede på andet år af pædagoguddannelsen vælger du dit speciale, og som færdiguddannet kan du gå direkte ud i drømmejobbet. Er du sulten efter mere viden, har du adgang til både kandidatuddannelser og diplomuddannelser inden for det pædagogiske felt.

Lyder det som noget for dig, men har du ikke mulighed for at tage 3 ½ år ud af dit liv til en krævende fuldtidsuddannelse, hvor du er bundet af tid og sted? Så er et pædagog fjernstudie måske lige dig.

Hvad er forskellen på fremmøde og fjernstudie på uddannelsen til pædagog?

Som fjernstuderende på pædagoguddannelsen kommer du igennem præcist det sammen pensum i det samme tempo som, hvis du mødte op på uddannelsesstedet hver dag. Størstedelen af tiden foregår kontakten med dine studerende og undervisere digitalt via en online læringsplatform. Her er der både mulighed for at chatte, sende emails og bruge fora til at kommunikere med flere. Der kan også være mulighed for videoopkald og online forelæsninger.

De mange kommunikationskanaler og månedlige seminarer på uddannelsesstedet gør, at du ikke går glip af fordelene ved at være en del af et studiemiljø, hvor I alle brænder for det samme, og der er mulighed for sparring.

Tag den fleksible vej til drømmejobbet med et pædagog fjernstudie

Hvad lærer jeg på den netbaserede pædagoguddannelse?

Det første år på pædagoguddannelsen er grundfagligheden i centrum. Du kommer igennem et forløb, der er fælles for alle pædagogstuderende, hvor I lærer om:

  • Pædagogik, sundhed og psykologi (udviklingspsykologi)
  • Sprog, kommunikation og samfund
  • It og mediepædagogik samt æstetiske lærings- og udtryksformer

Ved afslutningen af det første studieår har du et solidt fundament for din første korte praktikperiode, før du på andet år vælger din specialisering. Selvom du tager pædagoguddannelsen som fjernstudie, følger du de samme praktikperioder som på pædagoguddannelsen med fremmøde.

De sidste 2 ½ år er al undervisningen målrettet den målgruppe, du specialiserer dig inden for, og de to halvårige lønnede praktikperioder er også på et arbejdssted inden for dit speciale.

Hvad kan jeg som færdiguddannet pædagog?

Når du står med dit eksamensbevis i hånden efter 3 ½ år på dit pædagog fjernstudie, har du en professionsbachelor som pædagog. Du har nu læring og udvikling, tidlig opsporing samt identitet og dannelsesprocesser og andre pædagogiske spidskompetencer helt inde på rygraden. Uanset hvilket speciale, du har valgt, kan du søge arbejde:

  • I integrerede daginstitutioner, vuggestuer og børnehaver
  • I indskolingen, på fritidshjem/-ordninger og i ungdomsklubber
  • På bosteder, i døgninstitutioner og på væresteder 

Som færdiguddannet pædagog er du også rustet til arbejdet med andre relevante målgrupper samt til at foretage ”den svære samtale” med forældre og/eller pårørende.

Hvem tager pædagoguddannelsen som fjernundervisning?

Lige som på den ordinære pædagoguddannelse, er der ikke en fast opskrift på, hvem der vælger et pædagog fjernstudie. Der er dog en tendens til, at gennemsnitsalderen er lidt højere på de netbaserede pædagoguddannelser, da de studerende her ofte er nået til et sted i livet, hvor familie, faste udgifter og lignende er svært at forene med et liv som fuldtidsstuderende.

Pædagogstuderende på fjernstudiet klarer sig bedre

Til gengæld bringer de ældre pædagogstuderende ofte en masse spændende erfaringer med sig, som de trækker på i studiet. Motivationen er også for langt de fleste knivskarp. Derfor er der flere steder, hvor de studerende, der følger uddannelsen som fjernundervisning, ofte også klarer sig bedre til eksamen.

Lyder et pædagog fjernstudie som noget for dig? Klik dig videre i listen længere oppe på siden og læs mere om uddannelsen på de forskellige professionshøjskoler. Har du allerede mindst fem års pædagogisk erfaring, og opfylder du de generelle optagelseskrav, er meritpædagog uddannelsen det oplagte valg for dig, der vil være hurtigt færdig.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12