HF og VUC

Dansk, Online

HF & VUC Klar, Fjernundervisning
Længde
Varierende længde
Heltid/deltid
Deltid
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsesform
Online undervisning
Uddannelsens hjemmeside
Længde
Varierende længde
Heltid/deltid
Deltid
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsesform
Online undervisning
Uddannelsens hjemmeside
Få mere information om uddannelsen 👍

Startdato

1 tilgængelig startdato

Kontakt for information

  • Online undervisning
  • Fjernundervisning

Om uddannelsen

Dansk, Online

Indhold

I faget dansk på A-niveau får du indsigt i litteratur, kommunikation og medier og i sprogets funktion og egenskaber i forskellige situationer. Du lærer at analysere tekster, gå bag om ordene og forstå indhold og nuancer.

Undervisningens faglige niveau er det højeste, man kan vælge på en gymnasial uddannelse.
Du lærer bl.a. at analysere og fortolke litterære tekster inden for en række genrer som roman, novelle, digt og drama. Fx arbejder du med værkernes betydning og funktion i deres samtid og eftertid og vil blive sat ind i forskellige teorier om litteratur, fx genrebegreber, og i tekstanalytiske metoder m.m.
På baggrund af din læsning af et bredt udvalg af skønlitterære tekster fra de sidste 1000 år, både danske og fra verdenslitteraturen, vil du få kendskab til litteratur- og kulturhistorie.

Ansøgning og adgangskrav

Du kan tidligst blive optaget på hf-enkeltfag et år efter, at du har afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse eller har modtaget tilsvarende undervisning.
Du kan altså ikke blive optaget, hvis du kommer direkte fra 10. klasse, hvad enten 10. klasse er taget på en folkeskole eller anden institution.
For at blive optaget på udvalgte fag, skal du normalt have fulgt undervisning i faget på det nærmeste underliggende niveau - eller have tilsvarende faglige kvalifikationer.

Eksamen og diplom

Eksamen består af en skriftlig prøve og en mundtlig prøve.
Den skriftlige prøve varer 6 timer. Du vælger mellem et antal opgaver stillet på grundlag af et tekst-/billedmateriale. Den første 1 1/2 time af prøven foregår i grupper, hvor dele af materialet, genrevalg og formidlingssituation drøftes. Ved prøven skal du på baggrund af et tekstmateriale komme med et konkret forslag til en formidling af et danskfagligt emne til en udpeget modtagergruppe.
Den mundtlige prøve varer ca. 30 minutter med ca. 60 minutters forberedelsestid. Eksamensspørgsmålet indeholder en eller flere tekster inden for det sproglige, det litterære eller det mediemæssige stofområde. Prøven tager udgangspunkt i dit oplæg på ca. 10 minutter og former sig derefter som en faglig samtale om emnet.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Dansk, Online
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
HF & VUC Klar
Herrestræde 11
4200 Slagelse

2-årig HF, i både Slagelse og Ringsted HF enkeltfag - mange muligheder. Forløb på 1, 2 eller 3 år AVU (Almen VoksenUddannelse) svarer til folkeskolens 9. og 10. klasse AVU - Dansk som andetsprog (DSA) FVU (Forberedende VoksenUndervisning) dansk, matematik,...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret