Viser 1-13 af 13
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-13 af 13

Samfundsfag som fjernundervisning

Hvis du mangler det sidste fag, for at komme ind på den uddannelse du drømmer om, så er det en god mulighed at tage et enkeltfag. Det kan du gøre ved at tage et HF-enkeltfag, hvis du gerne vil blive bedre i et eller to fag på gymnasialt niveau. Mange uddannelser har som krav at du gerne skal have samfundsfag på enten C- eller B-niveau. 

samfundsfag fjernundervisning

Flere og flere udbydere af enkeltfag, har set et stort marked for at udbyde deres kurser som online- eller fjernundervisning. Det betyder at du kan dygtiggøre dig og evt. få bygget ovenpå dit niveau hjemmefra. Det giver en masse fleksibilitet i hverdagen, som gør transport og praktikken omkring undervisningen en del nemmere. 

Målgruppe

Samfundfag som fjernundervisning vil typisk være for dem der har en god portion selvdisciplin, er gode til at arbejde selvstændigt og drømmer om en videre uddannelse. Det kræver at man er god til at planlægge sit studie for sig selv, og være selvkørende i forhold til at få læst osv. Det er tilgengæld også en utrolig fleksibel undervisningsform, der gør det muligt at sammensætte en uddannelse skræddersyet til dine behov. For du bestemmer hvor og hvornår du vil læse.

Hvad lærer du i samfundsfag

Overordnet lærer du om politik, sociologi, økonomi og metode. Det er fx hvordan de forskellige ideologier indgår i vores politiske system i Folketinger, hvordan EU er opbygget mm. Endelig kan du forstå forskellen på socialisme og konservatisme. Du lærer hvordan et økonomisk kredsløb ser ud, hvordan vores verdensøkonomi styres og hvad et Bruttonationalprodukt er.

Derudover lærer du om menneskers sociale samspil med hinanden i samfundet, organisationer, institutioner men også i mindre grupper. Du lærer også at forstå hvordan man undersøger og forsker i samfundet, gennem bl.a. komparativ, kvalitativ og kvantitativ analyse.

Med et kursus i samfundsfag får du indgående indblik i følgende emner:

 • Økonomi
 • De politiske partier
 • Ideologier
 • Styreformer
 • Magtens treenighed
 • Det danske arbejdsmarked
 • Den offentlige sektor
 • Velfærdssamfundet
 • Menneskers samspil – livsformer og familie
 • Sociale mønstrer og livsvilkår
 • Globalisering
 • EU

Praktisk om samfundsfag som fjernundervisning

For at læse samfundsfag som enkeltfag online, kan du tidligst blive optaget på hf-enkeltfag et år efter, at du har afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse eller har modtaget tilsvarende undervisning.

Oftest kan du selv styre hvor lang tid du gerne vil bruge på det, og afhængig af niveauet kan du gøre det på 1/2-1 år. Hvis du tager det på c-niveau over 6 måneder, vil du skulle have 6 timer om ugen. Hvis du derimod skal have det på B-niveau, og aldrig har haft det før, og gerne vil tage kurset på 6 måneder, skal du have ca. 16 timer om ugen. 

For at modtage SU under fjernundervisning skal du ca. have 23 timer om ugen, så det vil oftest være relevant hvis du har to fag.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12