Viser 1-20 af 42
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 42
1
2
3

Tag et psykologi fjernstudie - for dig, der vil forstå andre mennesker

Er du nysgerrig efter at vide mere om, hvorfor mennesker handler, som de gør og udvikler sig i en bestemt retning? Og vil du vide mere om, hvordan arv, miljø og kultur påvirker menneskers måde at tænke, sanse og lære. Så er psykologi som HF enkeltfag det rigtige sted at starte.

Læs psykologi online på C-niveau og fortsæt på B-niveau, hvis du er sulten efter mere viden. Undervejs lærer du blandt andet om:

  • Kognition og læring
  • socialpsykologi
  • personlighed og identitet
  • udviklingspsykologi

I undervisningen kommer du også omkring teoretisk filosofi. Hvor dybt du får mulighed for at dykke ned i de forskellige grene af psykologien, afhænger af hvilket niveau, du læser psykologi som enkeltfag på. Du starter altid på Psykologi C, der er det laveste niveau. Når du har bestået eksamen, kan du fortsætte på psykologi B.

Er et psykologi fjernstudie noget for dig?

Hvordan foregår psykologi som fjernundervisning?

Når du læser psykologi online som HF enkeltfag, begynder undervisningen typisk i januar eller august, og du går op til eksamen i juni eller december. I løbet af det halve år, du følger psykologi som fjernundervisning, styrer du i høj grad selv, hvor og hvornår du læser.

Al undervisningen foregår online, hvor kontakten med dine medstuderende og underviser foregår via for eksempel mail, chat og fora på en særlig online læringsplatform. Du kan derfor tage dit psykologi fjernstudie uanset hvor i verden, du befinder dig. Husk dog at eksamen foregår på det HF- eller VUC-center, hvor du er tilmeldt. 

Ved forløbets begyndelse får du en studieplan med deadlines for afleveringer, du skal overholde. Indimellem disse har du mulighed for at læse pensum og løse dine opgaver, når det passer ind i din hverdag.

Kan jeg få SU til psykologi som fjernstudie?

Kombinerer du dit psykologi fjernstudie med et eller to andre HF enkeltfag, har du mulighed for at nå op på nok timer til at være SU-berettiget. For alle HF enkeltfag er der fastsat et timetal, der indgår i beregningen af dit samlede antal timer. Læser du psykologi online på et halvt år, gælder følgende:

  • Psykologi 0 - C: 6,50 time (i alt 75 timer)
  • Psykologi C - B: 10, 50 time (i alt 200 timer)

For at få SU skal du i alt have 23 timer om ugen, mens du kan nøjes med 17 timer om ugen med HF enkeltfag, hvis du har hjemmeboende børn under 7 år. For at få SU er det også vigtigt, at du overholder alle deadlines i din studieplan. Du kan læse mere om SU reglerne for HF enkeltfag via fjernundervisning her.

Hvor meget koster det at læse HF online?

Prisen for psykologi som HF enkeltfag er som udgangspunkt kr. 450 per niveau. Hvis du er alderspensionist eller på efterløn, og arbejder du mindre end otte timer om ugen, skal du dog betale en forhøjet afgift, så din pris i alt er kr. 750 per fag og niveau. Har du allerede en videregående uddannelse, betaler du fuld deltagerbetaling.

Tag psykologi som en del af en HF pakke eller en hel HF

Ved du allerede nu, at du vil fortsætte på en videregående uddannelse? Så er det oplagt at lade psykologi indgå som et af de 2 - 5 valgfag, der indgår i en fuld HF. Studievejlederen på dit HF- eller VUC-center kan hjælpe dig med at sammensætte din HF enkeltfag via fjernundervisning, så du i løbet af en periode, der passer dig kan tage en hel HF online.

På mange HF- og VUC-centre kan du også tage psykologi som en del af særlige HF pakker på et år, hvor du får en bestemt kombination af HF enkeltfag, der giver dig adgang til specifikke uddannelser som for eksempel sygeplejerske eller pædagog.

Læser du psykologi online som en del af en hel HF eller en HF fagpakke, har du mulighed for at søge om tilbagebetaling af dit deltagergebyr efter sidste eksamen.

Du har afsluttet dit psykologi fjernstudie på HF - hvad nu?

Er du overbevist om, at det er noget for dig at læse psykologi online på HF, finder du nemt og hurtigt det rigtige HF- og VUC-center for dig ved at klikke dig videre i listen oven for. Efter eksamen er dine muligheder mange uanset, om du vil søge ind på en videregående uddannelse inden for områder som pædagogik og undervisning, psykologi og terapimedicin, pleje og omsorg eller noget helt fjerde.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier