Samfundsfag, Online

HF & VUC Klar
Varierende længde
Deltid
HF og VUC
Fjernundervisning
Kontakt for information

Om uddannelsen

Samfundsfag, Online

I samfundsfag online får du en teoretisk og metodisk baggrundsviden, der gør dig i stand til at formulere samfundsfaglige spørgsmål og gøre rede for aktuelle samfundsmæssige problemer og løsninger herpå.
Undervisningen tager udgangspunkt i et fagligt niveau, der svarer til niveauet fra grundskolen.

Dit udbytte

Du lærer bl.a. at undersøge sammenhænge mellem forskellige baggrunde og sociale og kulturelle mønstre samt konkrete politiske beslutningsprocesser. Du undersøger fx også konkrete prioriteringsproblemer i velfærdssamfundet.
Du lærer desuden at formulere samfundsfaglige spørgsmål og at formidle din samfundsfaglige viden i enkle modeller, tabeller og diagrammer, lige som du lærer at argumentere for dine egne synspunkter og indgå i en faglig dialog.
Du får undervisning inden for følgende områder:
sociologi, der fx kan handle om identitetsdannelse og socialisation samt sociale og kulturelle forskelle, politik, der fx kan handle om politiske ideologier, politiske beslutninger i Danmark samt demokrati og menneskerettigheder økonomi, der fx kan handle om velfærd og fordeling samt det økonomiske kredsløb metode, herunder centrale samfundsfaglige informationskanaler.
Der inddrages supplerende stof i undervisningen.

Ansøgning og adgangskrav

Du kan tidligst blive optaget på hf-enkeltfag et år efter, at du har afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse eller har modtaget tilsvarende undervisning.
Du kan altså ikke blive optaget, hvis du kommer direkte fra 10. klasse, hvad enten 10. klasse er taget på en folkeskole eller anden institution.
For at blive optaget på udvalgte fag, skal du normalt have fulgt undervisning i faget på det nærmeste underliggende niveau - eller have tilsvarende faglige kvalifikationer.

Eksamen og diplom

Eksamen består af en mundtlig prøve.
Prøven sker på grundlag af et kendt tema med ukendt bilagsmateriale på 2-3 sider. Eksamen varer ca. 24 minutter med ca. 48 minutters forberedelsestid.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Samfundsfag, Online
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

HF & VUC Klar

Herrestræde 11
4200 Slagelse

 Vis telefonnummer

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Samfundsfag, Online

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Samfundsfag, Online endnu. Bliv den første!
Åbent hus
marts 2023
ma
ti
on
to
fr
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9