Filtrer efter
Studieretning
Højskoleophold
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 48
1
2
3
Annoncer

Reportager indenfor Højskoleophold

Tag en timeout og dyrk din passion på et højskoleophold

Har du svært ved at vælge din vej i uddannelsesjunglen? Overvejer du et sabbatår? Har du brug for et afbræk fra din uddannelse for at finde ud af, om det er den rigtige for dig? Et højskoleophold giver dig den timeout, der skal til for, at du finder det, du er god til. Og det du brænder for!

Du kommer på en personlig udviklingsrejse, der giver dig spændende oplevelser, venner for livet og kompetencer, du tager med dig i fremtiden. Både i din uddannelse og din karriere.

Vælg mellem omkring 70 højskoler i Danmark med hver deres særlige uddannelsesprofil. Der er derfor den perfekte højskole for dig, uanset om brænder for sport, teater, journalistik eller noget helt fjerde. Du kan også vælge imellem korte højskoleophold fra en til syv ugers varighed til længere ophold fra otte uger og op til 40 uger.

Dyrk din passion og få venner for livet på højskole

Hvad får jeg ud af et højskoleophold?

Et højskoleophold er en intens oplevelse, der udfordrer dig til at opdage nye sider af dig selv. Fritid og undervisning smelter sammen. Du bliver udfordret med nye idéer, tanker og indtryk. Det bringer dig tæt på en masse fantastiske mennesker. Måske knytter du endda venskaber, der varer ved resten af dit liv.

Vigtigst af alt bringer det dig også tættere på dig selv. Du får mere selvtillid til at stole på din mavefornemmelse. På den måde giver et højskoleophold dig roen og tiden til at mærke efter, hvad der er vigtigt for dig, og hvad du er god til. Du får med andre ord en indsigt i, hvem du er, der gør dig klar til at vælge en uddannelse med hjernen og med hjertet.

Har du allerede en idé om, hvilken vej du vil gå? Flere højskoler tilbyder forløb, der er skræddersyet til netop at hjælpe dig igennem nåleøjet til populære uddannelser fra journalist til skuespiller og Politiskolen.

Hvor kan jeg tage på højskole henne?

Kun din fantasi og ønsker sætter grænserne for du kan tage dit højskoleophold. De danske folkehøjskoler er spredt over hele landet. Du kan derfor tage på højskole i naturskønne omgivelser på landet eller midt i det dynamiske byliv i landets største byer.

Foruden to særlige ungdomshøjskoler for de 16- til 19-årige og tre seniorhøjskoler målrettet det modne publikum, kan du vælge imellem fem overordnede højskoletyper i Danmark:

  • Fagspecialiserede højskoler med fokus på fx design, musik eller medier
  • Sports- og Idrætshøjskoler med fokus på motion, idræt og bevægelse
  • Grundtvigske og almene højskoler med mulighed for at fordybe sig i flere områder
  • Livsstilshøjskoler med fokus på ernæring, motion og personlig udvikling
  • Kristne eller spirituelle højskoler med fokus på den spirituelle tilgang til livet 

På alle folkehøjskoler i Danmark er mindst halvdelen af undervisningen af bred almen karakter. Det betyder, at der er fokus på samfund, natur og kultur i både undervisningen og i samværet med dine lærere og de andre højskoleelever.

Kan jeg tage på højskole i udlandet?

På de fleste længere højskolekurser er der en studietur til udlandet. Nogle højskoler giver dig også mulighed for at kombinere et højskoleophold med et længerevarende ophold i udlandet i et perfekt sabbatår. Den første del af forløbet er forberedelser til selve rejsen, så du er godt klædt på til afrejsen. Sidst, men ikke mindst, er der arrangører, der tilbyder højskoleophold i lande som USA, Australien, Argentina og andre eksotiske destinationer.

Kan jeg få støtte til folkehøjskole i Skandinavien?

Vil du på folkehøjskole i Norge, Sverige eller Finland har du mulighed for at søge om et Nordisk Højskolestipendium på 700 DKK om ugen. Støtten dækker højskoleophold af mindst 12 ugers og højest 32 ugers varighed. Her gælder følgende betingelser: 

  • Du skal være dansk statsborger eller være ligestillet med danske statsborgere ifølge internationale aftaler.
  • Opholdet skal finde sted på en folkehøjskole i et andet nordisk land.
  • Kurset skal være offentligt anerkendt og vare mindst 12 uger.
  • Kurset skal have status af folkehøjskolekursus.
  • Du skal bo på højskolen i kursusperioden. 
  • Du kan kun søge til folkehøjskoleophold, der ikke er påbegyndt på ansøgningstidspunktet.

Det Nordiske Højskolestipendium deles op i to årlige puljer, der fordeles efter først til mølle princippet. Det er derfor en god idé at være tidligt ude. Husk også, at du skal søge samtidig med, at du søger om optagelse på højskolen. Du kan nemlig ikke få stipendiet, hvis du allerede er startet på dit nordiske højskoleophold.

Læs mere om det nordiske højskolestipendium udfyld ansøgningsskemaet online 

Hvor meget koster et højskoleophold?

Gennemsnitsprisen for et langt højskoleophold er knap 1.500 - 2.000 kroner per uge. prisen dækker:

  • Kost og logi med indkvartering i et dobbeltværelse
  • Undervisning, arrangementer og fritidsaktiviteter

Afhængigt af dit valg af højskole og fag samt om udgifter til materialer og studieture er inklusiv prisen, kan ugeprisen variere.

Er du klar til en intens oplevelse, der former dig og følger dig på din videre vej i livet? Find det højskoleophold du drømmer om i oversigten her på siden. Held og lykke med din fremtid på højskole!