Højskoleophold

Kunst, design og foto på højskole

Højskolerne, Landsdækkende
Længde
1 uge til 40 uger
Pris
1.550 DKK Momsfri
Uddannelsens hjemmeside
Længde
1 uge til 40 uger
Pris
1.550 DKK Momsfri
Uddannelsens hjemmeside

Video

Om uddannelsen

Vælg mellem en bred vifte af kreative fag på højskole

Er du den næste Banksy, Asger Jorn eller Arne Jacobsen? Udforsk dine kreative talenter via et højskoleophold med fokus på kunst, foto og design. Du styrker din faglighed og selvtillid, mens du afprøver, om kunstens verden er noget for dig.

Et højskoleophold med fokus på kunst, foto eller design er for dig, der har brug for et rum at udvikle din kreativitet i. Du kan også bruge opholdet til at øge dine chancer for at komme igennem nåleøjet på én af landets kreative uddannelser.

Kombiner kunst, foto og design på højskole med andre fag

Hver højskole har sin egen unikke profil, hvor du kan kombinere fag på mange måder. Det giver dig mulighed for at skræddersy dit højskoleophold og skabe et skema efter dine interesser. Inden for det kreative felt kan du tage:

  • Designkurser i bl.a. grafisk design, mode og modehistorie, møbeldesign, smykkedesign, sy- og skrædderteknik
  • Fotokurser i bl.a. portrætfoto, komposition, lyssætning, analog fotografi, studiefotografi og reportage
  • Kunstkurser i bl.a. akvarel, oliemaleri, portræt, billedkunst, kunsthistorie og arkitektur, kunsthåndværk, keramik og raku.

Der er ikke noget pensum eller karakterer. Til gengæld bliver du en del af et inspirerende, intenst fællesskab, hvor fritid og undervisning smelter sammen. Du kommer derfor til at suge viden til dig, som aldrig før.

Spor dig ind på din fremtid med et kunst- eller designfag på højskole

Der er mange måder at tage på højskole på. Du kan bruge opholdet som forberedelse til optagelsesprøven på en kunst- eller designskole eller som et kreativt frirum, hvor du kan eksperimentere og udvikle dig som menneske og kunstner.

Fælles for alle kunst -, foto - og designkurser på højskolerne er at:

  • Du udvikler dit kreative talent og personlige udtryk
  • Du finder ud af, hvordan du bruger det, du er god til
  • Du bliver udfordret til at tænke nyt og anderledes

Et højskoleophold er dermed det perfekte afsæt for at spore dig ind på din uddannelsesvej. Du bliver nemlig mere sikker på dig selv og fremtiden - og du kommer ofte fra højskolen med et stærkt netværk inden for din kommende branche.

Fagspecifik eller almen højskole?

Om du skal vælge en design- eller kunsthøjskole eller en mere almen, bred højskole afhænger af mange ting. På de fagspecifikke højskoler i Danmark er niveauet typisk højt, og du har flere specialiseringsmuligheder. Her er ambitionerne høje, og du bliver rustet til at gå den kunstneriske vej. Vil du i stedet have et højskoleophold, hvor du kan prøve flere fag af, er det en almen højskole, du skal vælge.

Hvorfor vælge Højskolerne?

Styrket netværk og venner for livet

Bliv mere klar til dit drømmestudie

Interessefag for enhver smag

Pris

Hvor meget koster det at tage på højskole?

Det koster ca. 1.450 kr. om ugen at gå på højskole (dobbeltværelse). Prisen varierer fra skole til skole - fra ca. 1.000 kr. til 2.500 kr. om ugen - og kan være afhængig af fx fagudbud, materialer, studierejse m.m.

Målguppe

Alle kan tage på højskole

De fleste elever på lange ophold er typisk unge imellem 18 og 26 år, men du kan sagtens være ældre.

Du kan bruge et højskoleophold til at blive klogere på fremtiden og få en timeout fra studiet, jobbet eller hverdagen. På højskoler får du mulighed for at fordybe dig i et emne eller fag, som du brænder for.

Der findes omkring 75 højskoler og mange har kreative fag som design, kunst og fotografi på skemaet.

Evalueringer

Gennemsnit 5

Baseret på 1 evalueringer
Evaluér skolen!
5/5
Maria
05 maj 2017
En skøn tid!

Mit højskoleophold var en skøn tid! Jeg nød at være fri for pensum og eksamener. I stedet var undervisningen drevet af elever, der delte den samme interesse som jeg - og ikke mi...

Vis alt

Fremragende Studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Højskolerne
Højskolernes Hus
Nytorv 7
1450 København K

Tag på højskole og få en oplevelse for livet

Et højskoleophold er en intens oplevelse, der bringer dig tættere på dig selv og din fremtid. Du kommer til at suge viden til dig som aldrig før, mens du knytter nye venskaber og bliver en del af et stærkt fællesskab....

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet