Filtrer efter
Fysioterapeut
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-17 af 17
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Artikler fra Fysioterapeut

Populære steder

Reportager indenfor Fysioterapeut

Tror du fysioterapeut uddannelsen kunne være for dig?

Med en fysioterapeut uddannelse får du en professionsbachelor af 3,5 års varighed med høj integration af teori og praksis.  Som fysioterapeutstuderende har du sammenlagt 28 ugers klinisk undervisning (praktik), og du har ret til SU under hele uddannelsen.

På uddannelsen til fysioterapeut bliver du klædt på til at hjælpe patienter med alt fra muskelskader og fysiske skader til at hjælpe personer med handicaps, som både skal undersøges og diagnosticeres. Du vil have til opgave at hjælpe med genoptræning og rådgivning om forebyggelse. Som færdiguddannet har du derfor gode muligheder for at forme din fremtid som fysioterapeut inden for netop den del af faget, du brænder for.

Hvad laver en fysioterapeut?

Som fysioterapeut arbejder du med alt fra fysiske skader og handicaps til muskelsmerter som fx tennisalbue eller musearm. Alt sammen ud fra et helhedsperspektiv. I kontakten med dine patienter arbejder du med fire hovedområder:

  • Undersøgelse og diagnostik
  • Behandling
  • Genoptræning
  • Rådgivning

Forebyggelse og sundhedsfremme bliver også en central del af dine arbejdsopgaver som fysioterapeut i job. Du kommer således tæt på mennesket bag patienten. På fysioterapeut uddannelsen er der derfor også fokus på din personlige udvikling for at klæde dig på til at arbejde med andre mennesker med forskellige baggrunde.

Hvad lærer du på uddannelsen til fysioterapeut?

En fysioterapeut uddannelse veksler imellem perioder med klinisk undervisning og perioder på uddannelsesstedet. I den teoretiske del af uddannelsen er der en kombination af undervisningsmetoder, der både omfatter forelæsninger, holdundervisning, gruppearbejde og praktiske øvelser. Undervejs har du en lang række sundhedsvidenskabelige fag inden for det fysioterapeutiske felt:

  • Fysioterapiteori og -metode
  • Analysemetoder, behandlingsprincipper og -metoder
  • Vævsundersøgelse og -behandling
  • Elektroterapi og diagnostik
  • Idræt og bevægelse
  • Arbejdsmiljø

Derudover vil du som studerende på fysioterapeutuddannelsen få undervisning i videnskabsteori, anatomi og fysiologi samt fag inden for tre områder:

  • Humanistiske fag som fx kommunikation, pædagogik og psykologi
  • Samfundsfaglige fag som fx sociaret, sociologi og forvaltning/lovgivning
  • Sundhedsvidenskabelige fag som fx gerontologi, neurologi, ortopædi og reumatologi

Fysioterapeutuddannelsen er bygget op over 7 semestre, der hver især har et overordnet tema. Du afslutter din fysioterapeut uddannelse med et bachelorprojekt.

Hvilke adgangskrav skal jeg opfylde for at blive fysioterapeut?

For at søge optagelse på fysioterapeutuddannelsen gennem kvote 1 skal du have en af følgende eksamener:

  • Studentereksamen (STX)
  • Højere forberedelseseksamen (HF)
  • Højere handelseksamen (HHX)
  • Højere teknisk eksamen (HTX)
  • Gymnasialt indslusningskursus for fremmedsprogede (GIF)
  • Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (EUX)

Du skal have bestået enten biologi B, fysik B, geovidenskab A, kemi B, bioteknologi A eller matematik B.

Søger du om optagelse på baggrund af sosu uddannelsen eller fire gymnasiale enkeltfag, skal du søge ind via kvote 2. Det samme bør du gøre, hvis dit gennemsnit fra den adgangsgivende eksamen er lavere end - eller på niveau med adgangskvotienten året før, du søger om optagelse.

Kom til udlandet som fysioterapeut

Drømmer du om at komme til udlandet, giver fysioterapeut uddannelsen dig gode muligheder for enten at tage en del af din uddannelse i udlandet via en udvekslingsaftale eller for at rejse ud og arbejde som fysioterapeut. Husk dog, at det kræver autorisation at arbejde som fysioterapeut i Danmark såvel som i flere andre lande. Du kan også tage en hel uddannelse til fysioterapeut i udlandet.

Hvordan er fremtidsmulighederne for fysioterapeuter?

Dine jobmuligheder efter at have færdiggjort en fysioterapeut uddannelse er generelt gode, og du kan se frem til en startløn mellem 28.000 og 29.000 kr. Lønniveauet er typisk lidt højere i en kommune, end hvis du ansættes i den private sektor eller starter egen praksis. Bemærk dog her, at lønniveauet kan variere meget. Som fysioterapeut kan du finde arbejde et af følgende steder:

  • Sygehusenes fysiurgiske afdelinger
  • På offentlige og private klinikker for fysioterapi
  • På plejehjem, psykiatriske institutioner og specialcentre for handicappede
  • I træningscentre, på idrætsklinikker og i idrætsorganisationer

Nogle fysioterapeuter specialiserer sig også inden for rådgivning og finder fx ansættelse i Arbejdstilsynet, i større virksomheder eller i Arbejdsskadestyrelsen, mens nogle supplerer deres faglighed med en massøruddannelse. Når du har nogle års erfaring, kan du for eksempel læse videre og tage en kandidat- eller masteruddannelse.

Relaterede uddannelser til en professionsbachelor i fysioterapi

Brænder du for at gøre en forskel og behandle andre mennesker? Og er de sundhedsvidenskabelige fag som anatomi og fysiologi det, der har din interesse? Foruden en fysioterapeut uddannelse er der også andre spændende muligheder. De mest populære af disse er:

Uddannelsen til kiropraktor er en femårig universitetsuddannelse, der består af en bachelor og en kandidat ved Syddansk Universitet, mens uddannelserne til psykomotorisk terapeut og ergoterapeut er professionsbachelorer med en opbygning, der minder om fysioterapeut uddannelsen. 

I oversigten længere oppe på siden kan du søge efter og sammenligne uddannelser inden for alle fire områder. Klik dig videre under den enkelte uddannelser og find den, der passer dig.