Vis studentum.dk som: Mobile

Tandlæge uddannelse

Læs odontologi og bliv tandlæge

Med en uddannelse som tandlæge lærer du at undersøge, forebygge og behandle sygdomme i menneskers tænder, mund, spytkirtler og kæbe. Arbejdet som tandlæge har mange elementer og facetter. Som studerende på en tandlæge uddannelse lærer du det tekniske arbejde lige fra tandeftersyn til operationer af tænderne. Du får også en solid teoretisk ballast. Her på siden finder du uddannelser til tandlæge i udlandet og i Danmark.

 
Viser 1-12 af 12
   
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Odontologi - Tandlæge
Københavns Universitet
Videregående uddannelse
København
Drømmer du om at blive tandlæge? På odontologi får du en uddannelse, der kobler teori og praksis. På studiet lærer...
Tandlæge uddannelse i Prag, Tjekkiet - 5 år
Agder Vitenskapsakademi
Videregående uddannelse
Tjekiet
Vil du gerne arbejde som tandlæge både i Danmark og udlandet, så tag en international tandlægeuddannelse på Charles University i...
Tandlæge uddannelse i Poznan, Polen - 5 år
Agder Vitenskapsakademi
Videregående uddannelse
Poznan
Vil du gerne arbejde som tandlæge både i Danmark og udlandet, så tag en international tandlægeuddannelse på Poznan University of...
Odontologi (Tandlæge)
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Københavns Universitet
Videregående uddannelse
København
Odontologistudiet har til formål at uddanne tandlæger, der kan undersøge, diagnosticere, forebygge og behandle lidelser i tænder, mund og kæber....
Tandlægeuddannelse i Brno i Tjekkiet
Masaryk University - Faculty of Medicine
Videregående uddannelse
Brno
Drømmer du om at blive tandlæge med en international profil? Masaryk University i Tjekkiet tilbyder en 5-årig tandlægeuddannelse i den...
Tandlægeuddannelser i Spanien på engelsk
Study for a better future
         
(1)
Videregående uddannelse
Flere byer (2)
Drømmer du om en fremtid som tandlæge? Vil du samtidig have den unikke erfaring og oplevelse, et udlandsophold giver? Uden...
Tandlægeuddannelse i Valencia på engelsk
Study for a better future
Videregående uddannelse
Valencia
Drømmer du om en fremtid som tandlæge? Vil du samtidig have den unikke erfaring og oplevelse, et udlandsophold giver? Uden...
Kandidatuddannelsen i Odontologi
Aarhus Universitet
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
Århus
Optagelse på kandidatuddannelsen i odontologi kræver en dansk bachelorgrad i odontologi eller en tilsvarende bacheloruddannelse. Bacheloruddannelsen må ikke være ældre...
Sundhedsvidenskab i udlandet i KILROY
KILROY education
Videregående uddannelse
Flere byer (6)
Vil du læse en sundhedsfaglig uddannelse i udlandet? Planlægger du at læse din bachelor eller kandidat i et andet land,...
Lægeuddannelse i Litauen på engelsk
Study for a better future
Videregående uddannelse
Kaunas
Lithuanian University of Health Sciences er Litauens største medicinske universitet og en af Litauens førende medicinske forskningsenheder og tilbyder en...
Laboratorie-tandtekniker uddannelse
NEXT Uddannelse København
Erhvervsuddannelse
København
Hvis du gerne vil arbejde med de små detaljer og bruge dine hænder og dit hoved på en spændende og...
EUX Laboratorietandtekniker
NEXT Uddannelse København
Erhvervsuddannelse
København
Har du teknisk snilde, og vil du lære ar bruge computer og maskiner til at lave tandproteser, kroner og meget...
 • = Der er en videopræsentation tilknyttet denne profil.
Viser 1-12 af 12
 

Læs odontologi og bliv tandlæge

Er du interesseret i et spændende arbejde i sundhedssektoren, hvor mund og tænder er i fokus? Så er odontologi på universitetet måske noget for dig. Du kan også vælge en kortere uddannelse til tandplejer eller tandklinikassistent. Vil du have størst ansvar og arbejde bredt med forebyggelse og behandling af sygdomme i munden, er det imidlertid en tandlæge uddannelse, du skal vælge. 

Når du har arbejdet 1 år på privat tandklinik eller i tandplejen, får du autorisation som tandlæge. Det giver dig ret til at kalde dig tandlæge og starte som privatpraktiserende tandlæge eller søge en lederstilling inden for offentlig tandpleje.

Som autoriseret tandlæge har du ikke alene gode jobmuligheder, da ledigheden blandt tandlæger er lav og har været det i mange år. Du kan også vælge at åbne egen praksis. Eller du kan indgå i et kliniksamarbejde med andre tandlæger. Sidst men ikke mindst kan du vælge at gå forskervejen og tage en ph.d i odontologi.

Hvad laver en tandlæge?

Som tandlæge forebygger, diagnosticerer og behandler du sygdomme og infektioner i tænder såvel som mundhule og kæbe. En væsentlig del af hverdagen i tandklinikken løser du rutineopgaver som:

 • Tandeftersyn og tandrensninger
 • Tandfyldninger og tandregulering
 • Mindre operationer som fx udtrækning af tænder

Opgaverne stiller krav til din præcision og omhyggelighed. Som tandlæge skal du også være klar til at være på benene en stor del af hverdagen og have kontakt med mange mennesker.

Åbn op for en spændende fremtid - bliv tandlæge 

Opbygning og indhold på tandlæge uddannelsen

For at blive autoriseret tandlæge skal du læse odontologi på universitetet i København eller Aarhus. Uddannelsen varer sammenlagt fem år, der er fordelt på en bachelor og en kandidat i odontologi af henholdsvis tre år og to år. Studiet er bygget op omkring fire overordnede områder:

 • Oral-biologiske basisfag, fx anatomi, genetik og tandmorfologi, som er læren om tændernes form og bygning.
 • Samfunds- og adfærdsfag, hvor du har fag som psykologi, pædagogik og retsodontologi. Retsodontologi er et retsmedicinsk fag, der bl.a. handler om, hvordan man kan identificere dødsofre ved at undersøge deres tænder.
 • Parakliniske fag, som er fag, der forbereder dig til at kunne udføre det kliniske arbejde. Det kan fx være almen kirurgi, generel medicin og mikrobiologi.
 • Kliniske fag, fx oral diagnostik, tandsygdomslære, bidfunktionslære, protetik (læren om proteser, kroner og broer), tandregulering og børnetandpleje.

Undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning, projektarbejde, øvelser og klinisk arbejde med patienter. En stor del af undervisningen på odontologi foregår på mindre hold.

Adgangskrav til odontologi i København og Aarhus

Uanset om du søger ind på tandlæge uddannelsen ved Københavns Universitet eller Aarhus Universitet, skal du opfylde de samme adgangskrav. Det betyder, at du skal have en gymnasial uddannelse som fx STX, HF, HTX eller HHX. Derudover skal du have følgende fag i din adgangsgivende eksamen:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik A
 • Fysik B og kemi B eller fysik B og bioteknologi A eller geovidenskab A og kemi B eller kemi B, biologi A og fysik C

Alle fag skal være bestået, og mangler du et eller flere fag kan disse tages som gymnasial supplering eller HF enkeltfag, før du søger om optagelse. Søger du i kvote 1 skal du være opmærksom på, at adgangskvotienten til odontologi er relativt højt og typisk ligger omkring 10 eller derover ved begge universiteter.

Har du ikke et højt nok karaktergennemsnit fra din adgangsgivende eksamen til at blive optaget på bacheloruddannelsen i odontologi, har du mulighed for at søge ind via kvote 2. Læs mere om KOT ansøgningsprocessen her eller, hvordan du kommer godt i gang med din kvote 2 ansøgning her. 

Videreuddannelse for tandlæger

Med en kandidatuddannelse i odontologi har du mulighed for at videreuddanne dig til specialtandlæge inden for ortodonti (tandretning) eller tand-, mund- og kæbekirurgi. Specialtandlægeuddannelsen foregår på forskellige hospitalsafdelinger og på tandlægeskolerne.

Uddannelsen varer fra 4 til 6 år, efter du har afsluttet kandidateksamen. En del tandlæger forsker eller underviser, og nogle er ansat i det private erhvervsliv, hovedsageligt i medicinalindustrien. Du kan komme til at arbejde med forskning ved fx at søge ind på ph.d.-uddannelsen, som tager 3 år.

Læs odontologi i udlandet

For dig som vil studere men samtidigt vil ud og se verden findes der tandlægeuddannelser i udlandet. Du kan enten vælge at finde en tandlægeuddannelse i udlandet på egen hånd, hvilket vil sige at du selv kontakter skolen for at få de informationer du behøver. Du kan også vælge at kontakte en udlandsformidler dvs. et bureau eller en agent som hjælper dig med valg af skole, oversættelse af karakterer, hjælper dig med en studiebolig og eventuelt visum.

Lyder en tandlæge uddannelse i udlandet, som noget for dig, kan du læse mere om mulighederne her

Klik dig videre i listen ovenfor og find din drømmeuddannelse. Held og lykke med din fremtid som tandlæge.