Professionsbachelor
Ingen anmeldelser

Fysioterapeut

UC SYD, i Esbjerg (+1 lokationer)
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Video

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

fysioterapeut

Bliv fysioterapeut - Gør et liv med bevægelse muligt

Vores knogler, led, muskler og nervesystem sørger for, at vi kan bevæge os. De er grundstrukturer i vores krop, som vi bruger hver eneste dag. Ung eller gammel, elitesportsudøver, handicappet, fabriks- eller kontorarbejder. Vi har alle brug for en krop, der kan følge med til den daglige bevægelse. Både når vi sidder foran computerskærmen på arbejdet, når vi spiller fodbold om eftermiddagen, og når vi leger med vores børn på stuegulvet. Det giver os mulighed for at leve det liv, vi gerne vil. Hvis du drømmer om at hjælpe andre mennesker med at leve det liv, om de gerne vil, så tag en professionsbachelor i fysioterapi hos UC Syd!

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen tager tre et halvt år. Du bliver autoriseret fysioterapeut, og uddannelsen er den eneste professionsbacheloruddannelse, der giver retten til at diagnosticere.

Du får på uddannelsen en bred teoretisk viden om kroppens opbygning og bevægelse, og du lærer at skabe relationer til andre mennesker gennem samtale, berøring og aktivitet. Det øver du både med dine medstuderende og med borgerne i dine praktikforløb. Du bliver i stand til at rådgive og formidle samt at undersøge, diagnosticere og behandle. Du får også mulighed for at tone din uddannelse med de valgfag, du finder mest interessant.

Din praktiske erfaring opbygger du løbende gennem studiet. Næsten hver dag bruger vi kroppen i undervisningen, og allerede fra første semester vil du og dine medstuderende behandle hinanden som mulige patienter. Det gør, at du får praktisk forståelse og erfaring med den fysiske nærkontakt, der er en stor del af jobbet som fysioterapeut. Det betyder også, at du skal være indstillet på at stå mere eller mindre afklædt foran dine medstuderende.

Du skal selvfølgelig også i praktik i løbet af dit studie. Vi tilbyder over 50 praktiksteder, som spænder lige så bredt som jobmulighederne efter endt uddannelse. 

Du afslutter din uddannelse med et bachelorprojekt, hvor du kan dykke ned i dét emne, du synes er allermest spændende. Her har du mulighed for at arbejde sammen med andre studerende på din egen eller en anden uddannelse, og I kan selvfølgelig benytte vores bevægelaboratorier til jeres projekt.

Dine fremtidsmuligheder med en professionsbachelor i fysioterapi 

Når du er færdig med din uddannelse, kan du gå forskellige karriereveje. Vil du arbejde med børn, unge eller ældre, med handicappede eller sportsudøvere? Brænder du mest for at arbejde med det psykiske eller fysiske område inden for fysioterapien? Du har mulighed for det hele. Du kan også styre din karriere efter, om du ønsker at arbejde med akut behandling eller længere forløb.

Dine arbejdsområder kan bl.a. være genoptræning efter ulykker eller operationer, forebyggelse af skader, sundhedsfremme og behandling af muskel- og ledsmerter. Og du kan blive ansat både på hospitaler, plejecentre, specialcentre for handicappede, i idrætsorganisationer og træningscentre, i private klinikker og større private virksomheder.

Langt størstedelen af nyuddannede fysioterapeuter får job i fysioterapeutiske klinikker, kommuner eller på hospitaler. Nogle fysioterapeuter arbejder også med at udvikle det fysioterapeutiske felt ved at deltage i udviklingsarbejde. Og har du en leder gemt i dig, kan du gå efter lederstillingerne.

Derudover har du også mulighed for at videreuddanne dig på kandidat- eller masterniveau.

Ansøgning og adgangskrav

Kvote 1

Du kan søge om optagelse gennem kvote 1, hvis du har en adgangsgivende gymnasial uddannelse (STX, HF, HHX, HTX, EUX, GIF).

Ansøgningsfrist kvote 1: 5. juli kl. 12.00

I kvote 1 bliver du optaget alene på baggrund af dit karaktergennemsnit fra din adgangsgivende eksamen. Har du bestået flere gymnasiale eksamener, kan du kun blive optaget på baggrund af den første. Du kan ikke forbedre din adgangskvotient ved at tage hf-enkeltfag.

Adgangskvotienten kan variere fra år til år. Den afhænger af, hvor mange ansøgere og studiepladser, der er det pågældende år.

Kvote 2

Kvote 2 er for dig som:

  • har en adgangsgivende gymnasial uddannelse, men er i tvivl om dit gennemsnit er højt nok til at nå årets adgangskvotient. 
  • har en udenlandsk eksamen, hf-enkeltfag eller en anden adgangsgivende eksamen.
  • ikke opfylder uddannelsens adgangskrav men har andre kvalifikationer, der kan sidestilles med de formelle krav. I den situation skal du søge om en individuel kompetencevurdering.

Økonomi

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet