Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Professionsbachelor

Fysioterapeut

UC SYD, i Esbjerg (+1 lokationer)
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Fremragende studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Video

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

fysioterapeut

Bliv fysioterapeut

Gør et liv med bevægelse muligt.

Vores knogler, led, muskler og nervesystem sørger for, at vi kan bevæge os. De er grundstrukturer i vores krop, som vi bruger hver eneste dag. Ung eller gammel, elitesportsudøver, handicappet, fabriks- eller kontorarbejder. Vi har alle brug for en krop, der kan følge med til den daglige bevægelse. Både når vi sidder foran computerskærmen på arbejdet, når vi spiller fodbold om eftermiddagen, og når vi leger med vores børn på stuegulvet. Det giver os mulighed for at leve det liv, vi gerne vil.

På fysioterapeutuddannelsen lærer du, hvordan kroppen fungerer, og hvordan den reagerer på alt det, den gennem livet bliver udsat for. Med din grundige viden kan du diagnosticere patienterne og finde mulige årsager til deres bevægeindskrænkning. Det gør dig i stand til også at hjælpe dem med at genvinde bevægelsen. Du lærer også om fysioterapiens psykologiske element, og det ruster dig til at kunne hjælpe, når patienten føler sig udfordret og syg. Som fysioterapeut har du en tæt fysisk kontakt med patienter i alle aldre og fra alle samfundslag – det skal du have lyst til, men på studiet lærer du også, hvordan du bedst håndterer det.

En uddannelse, hvor teori og praksis smelter sammen

På UC SYDs fysioterapeutuddannelse arbejder vi tæt sammen med hele praksisfeltet. Du vil opleve en stor vekslen mellem teoretisk undervisning og praktisk fysioterapeutisk arbejde. Vi bruger vores kroppe i undervisningen til at forstå teorien, vi tager undervisningen ud i virkeligheden, og vi inviterer folk fra praksis ind i undervisningen. Som studerende vil du hurtigt få mulighed for at bidrage med relevant fysioterapeutisk udviklingsarbejde eks. ved at deltage i forskningsprojekter eller igangsætte dine egne projekter.

Du har også rig mulighed for at tage dele af din uddannelse i udlandet. Også her har vi stærke samarbejdspartnere. Hvert år sender vi over 100 fysioterapeutstuderende afsted. Og glem ikke vores 14 dages studietur.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen tager tre et halvt år. Du bliver autoriseret fysioterapeut, og uddannelsen er den eneste professionsbacheloruddannelse, der giver retten til at diagnosticere.

Du får på uddannelsen en bred teoretisk viden om kroppens opbygning og bevægelse, og du lærer at skabe relationer til andre mennesker gennem samtale, berøring og aktivitet. Det øver du både med dine medstuderende og med borgerne i dine praktikforløb. Du bliver i stand til at rådgive og formidle samt at undersøge, diagnosticere og behandle. Du får også mulighed for at tone din uddannelse med de valgfag, du finder mest interessant.

Din praktiske erfaring opbygger du løbende gennem studiet. Næsten hver dag bruger vi kroppen i undervisningen, og allerede fra første semester vil du og dine medstuderende behandle hinanden som mulige patienter. Det gør, at du får praktisk forståelse og erfaring med den fysiske nærkontakt, der er en stor del af jobbet som fysioterapeut. Det betyder også, at du skal være indstillet på at stå mere eller mindre afklædt foran dine medstuderende.

Du skal selvfølgelig også i praktik i løbet af dit studie. Vi tilbyder over 50 praktiksteder, som spænder lige så bredt som jobmulighederne efter endt uddannelse. 

Du afslutter din uddannelse med et bachelorprojekt, hvor du kan dykke ned i dét emne, du synes er allermest spændende. Her har du mulighed for at arbejde sammen med andre studerende på din egen eller en anden uddannelse, og I kan selvfølgelig benytte vores bevægelaboratorier til jeres projekt.

Internationale muligheder
På fysioterapeutuddannelsen har du i løbet af din studietid flere forskellige internationale muligheder. Du kan på femte semester tage med på to ugers studietur til en destination i Europa. Studieturen er en integreret del af uddannelsesforløbet. På femte semester har du også mulighed for to måneders praktik i Europa, mens du på sjette semester kan tage to måneders praktik på Færøerne, og på syvende semester kan du tage seks ugers praktik i hele verden.

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

september 2024

  • Holdundervisning
  • Esbjerg

februar 2025

  • Holdundervisning
  • Haderslev

Ansøgning og adgangskrav

Fysioterapeutuddannelsen optager 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.

Økonomi

Der vil på uddannelsen være udgifter til litteratur, hvilket specielt er i starten af dit uddannelsesforløb. I forbindelse med dine praktikforløb skal du også beregne udgifter til transport.

Yderligere vil der være udgifter forbundet med studieturen og eventuelle udlandsophold.

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse eller erhvervsakademiuddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Fysioterapeut
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet

Videreuddannelse

Når du er færdig med din uddannelse, kan du gå forskellige karriereveje. Vil du arbejde med børn, unge eller ældre, med handicappede eller sportsudøvere? Brænder du mest for at arbejde med det psykiske eller fysiske område inden for fysioterapien? Du har mulighed for det hele. Du kan også styre din karriere efter, om du ønsker at arbejde med akut behandling eller længere forløb.

Dine arbejdsområder kan bl.a. være genoptræning efter ulykker eller operationer, forebyggelse af skader, sundhedsfremme og behandling af muskel- og ledsmerter. Og du kan blive ansat både på hospitaler, plejecentre, specialcentre for handicappede, i idrætsorganisationer og træningscentre, i private klinikker og større private virksomheder.

Langt størstedelen af nyuddannede fysioterapeuter får job i fysioterapeutiske klinikker, kommuner eller på hospitaler.

Nogle fysioterapeuter arbejder også med at udvikle det fysioterapeutiske felt ved at deltage i udviklingsarbejde. Og har du en leder gemt i dig, kan du gå efter lederstillingerne.

Derudover har du også mulighed for at videreuddanne dig på kandidat- eller masterniveau.