Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Professionsbachelor

Ergoterapeut

UC SYD, i Esbjerg (+1 lokationer)
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Fremragende Studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Video

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

september 2024

  • Holdundervisning
  • Haderslev

februar 2025

  • Holdundervisning
  • Esbjerg

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

ergoterapeut

Bliv ergoterapeut

Giv mennesker nye muligheder

Vores hverdag er fyldt med alle former for aktiviteter. Vi står op om morgenen, vi børster tænder, vi spiser, cykler på arbejde og sidder foran computerskærmen, vi er sammen med familie og venner og er til fritidsaktiviteter. Gennem hele livet har vi brug for, at både krop og sind kan følge med til hverdagens aktiviteter. Dét giver en stor daglig frihed.

Som ergoterapeut kan du hjælpe mennesker, der er fysisk, psykisk eller socialt udfordrede, med at få en velfungerende hverdag. Du kan med små justeringer i dagligdagens gøremål skabe store forandringer for den enkelte. På ergoterapeutuddannelsen lærer du at se den enkeltes udfordringer, og vi giver dig redskaberne til at kunne rådgive, forebygge og skabe individuelle løsninger. Måske er det indretningen i hjemmet, der skal justeres, eller hjælpemidler på arbejdspladsen, der er nødvendige. Ergoterapi handler om at gøre mennesker så selvhjulpne som muligt. Du kan være med til at forme andres hverdag og give dem større frihed og livskvalitet.

En uddannelse, der ruster dig til alle dele af praksisfeltet

Vi giver dig en praksisnær uddannelse. Vores tætte kontakt og samarbejde med praktikstederne sikrer, at det, du lærer i undervisningen, hænger sammen med det, du lærer i praktikken. Og da dine praktikforløb er fordelt over hele uddannelsen, får du hele tiden koblet teorien sammen med praksis.

Vi stræber også efter at forme en uddannelse, hvor du ikke kun udvikler dig fagligt men også personligt. Vi udfordrer dig, styrker dig og ruster dig til at møde borgere i alle livets situationer.

Uddannelsens opbygning

Det tager tre et halvt år at blive ergoterapeut. På uddannelsen får du bred teoretisk viden og praktisk erfaring, så du som færdiguddannet ergoterapeut har mulighed for at arbejde med alle grene af faget.

Du skal møde til undervisning på UC SYD gennemsnitligt 12-15 timer pr. uge. Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og den resterende studietid arbejder du individuelt og i grupper med mulighed for vejledning og feedback fra dine undervisere. På studiet kommer du til at arbejde videnskabeligt og læse både dansk og engelsk litteratur.

Undervisningen foregår som dynamisk klasseundervisning i et samspil mellem de studerende og underviseren. Her vil du arbejde med realistiske og virkelighedsnære cases, og du og dine medstuderende vil kunne afprøve teknikker på hinanden.

Du vil løbende i uddannelsen få bundet din teoretiske viden sammen med praktisk erfaring. Uddannelsen består af 80% teori og 20% praktik. Du får tildelt et praktiksted i Syd- og Sønderjylland, og her møder du en klinisk vejleder, der guider dig i dit praktikforløb og hjælper med at sammenkoble teori og praksis.

I din studietid tilbyder vi løbende karrierevejledning, hvor vi hjælper dig til at finde dit potentiale og gå i den retning, du drømmer allermest om.

Internationale muligheder
På ergoterapeutuddannelsen har du på femte semester mulighed for at tage to måneders praktik i Europa.

Ansøgning og adgangskrav

Ergoterapeutuddannelsen optager 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.

Videreuddannelse

Som færdiguddannet ergoterapeut har du mange spændende muligheder for at arbejde med mennesker og hjælpe dem til at få en bedre hverdag. Nogle gange er det lige til. Andre gange må du være kreativ, nytænkende og skræddersy individuelle og innovative løsninger – både i samarbejde med borgeren og andre fagpersoner. Som ergoterapeut udvikler du borgernes potentialer og finder deres ressourcer frem, når forhindringer skal overvindes.

Du kan bl.a. arbejde med børn, der af forskellige grunde har svært ved dagligdagsaktiviteter som at tage tøj på eller lege med andre børn. Her kan du hjælpe barnet og dets forældre med at strukturere hverdagen med faste rutiner, så aktiviteterne opleves overskuelige. Du kan arbejde med psykisk syge, hvor du kan være med til at skabe rammerne for en god dagligdag. På genoptræningscentre, dagcentre og sygehuse kan du hjælpe med genoptræningen af patienter, der pga. lammelse, gigt eller lignende har skader på muskler og led. Og udover, at du kan hjælpe med at løse menneskers aktivitetsproblemer, kan du også forebygge dem. Du kan bl.a. rådgive virksomheder og arbejdspladser og komme med forslag til justeringer – både ift. ergonomi og arbejdsmiljø.

Økonomi

Der vil på hvert semester være udgifter til litteratur og transport eller bolig i forbindelse med praktik. Du kan finde flere informationer om udgifter til transport i forbindelse med uddannelse og praktikher.

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse eller erhvervsakademiuddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Ergoterapeut
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret