Professionsbachelor

Fysioterapeutuddannelsen

Professionshøjskolen Absalon, i Roskilde (+1 lokationer)
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
September og Februar (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
September og Februar (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Om uddannelsen

Fysioterapeut

Fysioterapeutuddannelsen

Som fysioterapeut behandler og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner. Du får ansvar for menneskers sundhed og livskvalitet med udgangspunkt i kroppen gennem behandling, træning og rådgivning.

Som fysioterapeut behandler, rådgiver og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner.

Fysioterapeutuddannelsen er en 3½-årig professions-bacheloruddannelse. Det er en mellemlang videregående uddannelse med høj grad af integration mellem teori og praksis.

Gennem din uddannelse opnår du fysioterapeutisk teori og anatomi et solidt og grundlæggende kendskab til kroppens muskler, led, nervesystem og fysiologiske funktioner. Dette bliver ikke til fysioterapi, før det er kombineret med psykologi, kommunikation og en helt grundlæggende forståelse af, hvad det vil sige at arbejde professionelt med sundhed og sygdom.

Læs mere

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen er opdelt i 7 semestre på i alt 210 ECTS-point. Hvert semester har en varighed på ca. ½ år og udgør 30 ECTS-point.

Studieaktiviteterne i den teoretiske del af uddannelsen omfatter forelæsning, teoretiske oplæg og diskussioner, praktisk afprøvning samt gruppearbejde og projektarbejde.

Studieaktiviteterne i den kliniske del af uddannelsen omfatter især undersøgelse og behandling af patienter.

Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt.

Praktik

I løbet af uddannelsens 3,5 år er du sikret praktikplads i sammenlagt 28 uger fordelt på 4 perioder.

I praktikken prøver du kræfter med fysioterapien i praksis og får erfaring med arbejdet som fysioterapeut på et sygehus, i den kommunale sektor eller i privat praksis.

På uddannelsen er du sikret en praktikplads gennem hele uddannelsen.

Som studerende har du stor mulighed for at præge din uddannelse. Du kan også vælge at tage et del af din uddannelse i udlandet, ligesom du også kan tage din praktik i udlandet.

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

September og Februar

  • Holdundervisning
  • Næstved

September og Februar

  • Holdundervisning
  • Roskilde

Ansøgning og adgangskrav

For at søge ind på fysioterapeutuddannelsen skal du opfylde følgende specifikke adgangskrav, som gælder for både kvote 1- og kvote 2-ansøgere.

De skal være bestået inden studiestart:

  • Biologi på B-niveau eller Fysik på B-niveau eller Kemi på B-niveau eller Matematik på B-niveau eller Bioteknologi på A-niveau eller Geovidenskab på A-niveau. 

Eksamen og diplom

Fysioterapeutuddannelsen afsluttes på 7. semester med et bachelorprojekt. Projektet retter sig mod fysioterapeutens rolle som faglig udvikler og innovator og tager udgangspunkt i en faglig problemstilling med anvendelse af videnskabelig metode og med inddragelse af teoretisk og empirisk materiale.

Projektet udføres oftest i samarbejde med fysioterapeutiske forskningsenheder, sygehuse, genoptræningscentre, klinikker, producenter, andre faggrupper eller specifikke målgrupper.

SU

Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.

Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån. 

Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen. 

Videreuddannelse

Når du er uddannet fysioterapeut, skal du søge autorisation hos Sundhedsstyrelsen for at få lov til at praktisere faget. Du kan få arbejde:

  • På sygehuse
  • I privat praksis

Mange fysioterapeuter arbejder desuden med undervisning på sundhedscentre, træningscentre og aftenskoler og som konsulenter med egen virksomhed.

Herudover arbejder fysioterapeuter i bedriftssundhedstjenesten, på skoler, i private virksomheder, idrætsorganisationer og idrætsklinikker, på institutioner for børn, ældre, psykisk handikappede og mentalt retarderede og som sagsbehandlere og behandlere i den kommunale sektor.

Som færdiguddannet fysioterapeut kan du også bruge fysioterapeutuddannelsen til at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller kandidatuddannelse.

Læs mere

Professionshøjskolen Absalon
Parkvej 190
4700 Næstved

Professionshøjskolen Absalon

Professionshøjskolen Absalon udbyder 14 videregående uddannelser og består af 9.000 fuldtidsstuderende, 3.500 i efter- og videreuddannelse og 800 medarbejdere. Absalons uddannelsessteder er placeret i Region Sjælland på i alt syv forskellige lokationer:  Holbæk  Kalundborg  Slagelse Næstved  Roskilde Vordingborg  Nykøbing Falster ...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet