Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 40
1
2
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Opdag mulighederne som fysioterapeut

En fysioterapeut uddannelse er en professionsbacheloruddannelse, der har en varighed af 3½ år, hvor du bl.a. lærer om menneskets anatomi, fysiologi, ernæringslære, træning og bevægelse. Som færdiguddannet har du gode karrieremuligheder, blandt andet på hospitaler, i kommuner eller private sundhedsklinikker.

Med en uddannelse som fysioterapeut får du viden og kompetencer til at arbejde selvstændigt og tværprofessionelt med behandling, genoptræning, rehabilitering og sundhedsfremme. Er du nysgerrig på, hvilken fremtid du går i møde, hvis du sidder og overvejer at tage en fysioterapeut uddannelse? Læs med her.

Hvad laver en fysioterapeut?

En fysioterapeut er en sundhedsprofessionel, der arbejder med at behandle og forebygge fysiske problemer og skader samt smerter i kroppen. Din fornemmeste opgave som fysioterapeut afhænger derfor af klienten, men kan bestå af alt fra undersøgelse og vurdering til udarbejdelse af behandlingsplaner, vejledning, rehabilitering og/eller eventuel forebyggelse.

Som fysioterapeut opnår du gennem din uddannelse stor viden om, hvordan kroppen er opbygget og fungerer, hvorfor du vil være i stand til at informere og vejlede om en persons tilstand, ligesom du kan komme med konkrete forslag til, hvordan vedkommende bedst muligt tackler symptomerne og eventuelt begrænsningerne i deres givne situation.

En stor del, af de behandlinger og arbejdsopgaver, du vil stå overfor som fysioterapeut, er blandt andet følgende:

  • Smerter i muskler og led
  • Skader efter idræt
  • Vejledning i træning, øvelser og hjælpemidler
  • Følgevirkninger af hjerte- og lungesygdomme
  • Genoptræning efter sygdomsforløb, operation eller lignende.

Hvordan bliver man fysioterapeut

For at få en fremtid som fysioterapeut skal du først og fremmest søge om optagelse på en fysioterapeut uddannelse. Til uddannelsen - som oftest udbydes som en professionsbacheloruddannelse - er der en række adgangskrav, som du skal bestå. Disse adgangskrav kan afhænge af den enkelte uddannelsesinstitution, ligesom det kan have noget at sige, om du søger optagelse via kvote 1 eller kvote 2.

Herunder finder du de mest almindelige adgangskrav:

  • En gymnasial eksamen
  • Relevant erhvervsuddannelse: social- og sundhedsassistent uddannelse 

Der gælder desuden følgende specifikke adgangskrav for ansøgere med:

  • Gymnasial eksamen: enten biologi B eller fysik B eller geovidenskab A eller kemi B eller bioteknologi A eller matematik B
  • Relevant erhvervsuddannelse: engelsk B og enten biologi B eller fysik B eller geovidenskab A eller kemi B eller bioteknologi A eller matematik B.

Hvor lang tid tager det at blive fysioterapeut

Det tager som udgangspunkt 3½ år at gennemføre professionsbacheloruddannelsen til fysioterapeut, hvor du via teoretisk og praktisk undervisning opnår viden og kompetencer til at arbejde selvstændigt og tværprofessionelt med behandling, genoptræning, rehabilitering og sundhedsfremme. 

Til denne tid kommer dine muligheder for yderligere uddannelse. Som fysioterapeut har du en række muligheder for at videreuddanne dig. Du kan for eksempel vælge at tage en kandidatuddannelse i fysioterapi, en sundhedsfaglig kandidatuddannelse, eller du kan på længere sigt vælge at tage efter- og videreuddannelse i form af en diplom- eller en masteruddannelse.

Karriereveje som fysioterapeut

Som du måske kan fornemme har du gode muligheder for job som færdiguddannet fysioterapeut. Faktisk har du en række forskellige karriereveje at vælge mellem, ligesom du har mulighed for at specialisere dig inden for forskellige fagområder.

Det kan for eksempel være specialisering i sportsfysioterapi, neurologisk fysioterapi eller hjerte- og lungefysioterapi. Mulighederne er mange, så du har gode muligheder for at sætte dit eget præg på din karriere.

Hvad tjener en fysioterapeut?

Din indkomst som fysioterapeut afhænger af din arbejdsgiver og dine ansættelsesforhold. Dog kan du se frem til en gennemsnitsløn på ca. 29.000 kroner. 

Du kan læse mere om løn og fremtidsudsigterne som fysioterapeut her.

Lyder en fremtid som fysioterapeut som noget for dig? Udforsk listen ovenfor - måske finder du din kommende fysioterapeut uddannelse allerede i dag.