Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Vil du tage din fysioterapeut uddannelse i Roskilde eller Næstved?

Har du en passion for krop og bevægelse? Og vil du gerne kombinere dette med at hjælpe andre mennesker til en mere mobil hverdag? Vil du studere tæt på København men stadig have luft omkring dig? Så er en fysioterapeut uddannelse i Roskilde eller Næstved måske det rigtige for dig!

Fysioterapeut uddannelsen varer 3,5 år og består af 14 moduler, hvor der veksles mellem teori og praksis. Som færdiguddannet har du en række af job- og karrieremuligheder på private klinikker, hospitaler, sundhedscentre, folkeskoler og meget mere! 

Bliv fysioterapeut i Roskilde

Hvad lærer du på fysioterapeutuddannelsen?

Professionsbacheloren til fysioterapeut giver dig stærke kompetencer og indsigt i, hvordan krop, bevægelse, led- og muskelskader, hænger sammen. Undervisningen består af følgende fag:

 • Idræt og bevægelse
 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Sociologi
 • Sundhedsøkonomi
 • Psykologi
 • Kommunikation

Du rustes derfor til dit fremtidige job med et højt fagligt niveau, menneskelig indsigt og et godt håndelag!

Hvordan er forholdet mellem teori og praksis på uddannelsen til fysioterapeut?

I arbejdet som fysioterapeut har du tæt kontakt med dine klienter. Du skal derfor være parat til at bruge og give meget af dig selv, og vil under uddannelse gå fra teori til praksis med dine medstuderende. Du lærer om:

 • Massageteknikker
 • Øvelse i at tage fat på rigtige måder
 • At måle og dokumentere behandlingseffekter

Under uddannelsen kommer du ligeledes gennem et 28 ugers praktikforløb, hvor du arbejder med rigtige patienter. Når du læser til fysioterapeut i Roskilde eller Næstved, vil din praktikplads typisk være inden for Region Sjælland eller i en kommune inden for samme region. Du vil typisk komme i praktik et af følgende steder:

 • Hospitaler
 • Kommunale træningscentre
 • Privatklinikker
 • Sundhedscentre

Her vil du få tilknyttet en klinisk vejleder, der selv er uddannet fysiotereapeut og som vejleder dig gennem forløbet. 

I løbet af praktikperioderne kommer du uundgåeligt til at overveje, hvordan du har det med at være tæt på fremmede mennesker i en behandlingssituation.Og du kan komme til at opleve etiske dilemmaer og en overskridelse af dine personlige grænser, som du må tackle i samarbejde med din vejleder.

Hvordan er Roskilde og Næstved som studiebyer?

Roskilde byder på meget mere end Roskildefestivalen. En aktiv musikscene og et væld af muligheder inden for kreative fag og idræt har også banet vejen for titlen som Årets Ungdomskommune ved flere lejligheder. Det er en titel som Næstved Kommune også flere gange har været med i opløbet om.

Som studerende på en fysioterapeut uddannelse i Roskilde eller Næstved er der altså altid noget at give sig til i fritiden. Kulturlivet i København er desuden kun en kort togtur væk. 

Der er godt 2.000 studieboliger og kollegieværelser i Roskilde. RIU-Roskilde administrerer størstedelen. Som fysioterapeutstuderende i Næstved har du garanti for at få stillet en midlertidig studiebolig til rådighed inden for tre måneder. Der er også en række kollegier tæt på campus, du kan søge via findbolig.dk.

Lyder en fysioterapeut uddannelse i Roskilde eller Næstved som noget for dig? Klik dig videre og læs mere i listen oven for.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Roskilde
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier