Videregående uddannelse i udlandet

Din vej mod et internationalt mindset

Drømmer du om at tage en uddannelse i udlandet? Drømmen kan rent faktisk blive til virkelighed, både hvis du drømmer om et helt studie eller et semesters udvikling. Se med herunder, og find dine muligheder.
Viser 1-20 af 2150
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 2150
1
2
3
4
...
108

Tag en uddannelse i udlandet – og få en international karriere

Rækker dine karriereambitioner og drømme uden for Danmarks grænser? Så kan en uddannelse i udlandet, være lige noget for dig. Du finder alle de samme typer af uddannelser, samt mange flere, i udlandet, i forhold til Danmark. Fagligheden er også høj rigtig mange steder i verden – så det er bare med at komme afsted.

Uddannelse i udlandet

Tag din videregående uddannelse i udlandet, og oplev spændende kulturer, storbyer og nye traditioner. Gennem et studieophold i udlandet får du udviklet dine sprogkundskaber og inter-kulturelle kompetencer.

Hvorfor skal du tage din videregående uddannelse i udlandet?

Med de mange muligheder du har for at tage en uddannelse, kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvad du skal læse. Hvis du samtidig drømmer om at skifte Danmark ud med et mere eksotisk rejsemål, så bliver det straks endnu svære.

På den anden side, er der også uddannelser der er langt mere specialiserede end du finder dem i Danmark. Og hvis du allerede nu har en ide om hvor i verden du gerne vil hen, og hvad du gerne vil læse. Så gør det, det straks lettere at finde et par skoler, der passer til dine drømme.

Med en uddannelse i udlandet vil du opleve pulserende byliv, moderne multikulturelle samfund eller palmefyldte strande – måske på samme tid. Samtidig har du mulighed for at for at finde internationalt anerkendte universiteter, hvor du oplever høj faglighed, stærke traditioner og et stærk socialt fællesskab.

Hvad kræver det af mig at tage en videregående uddannelse i udlandet?

Det er ikke helt lige så let, at tage en uddannelse i udlandet som i Danmark. Udover at du skal søge ind på det studie du ønsker, skal du også sørge for din økonomiske situation.

Hvis du ønsker at tage din bacheloruddannelse i udlandet vil en dansk studentereksamen i de fleste tilfælde være adgangsgivende. Dog er det de individuelle uddannelsesinstitutioner, der vurderer, hvorvidt du møder optagelseskravene.

Udover din studentereksamen, vil du ofte møde, at du skal skrive en ansøgning, for at komme ind på studiet, derudover vil du ofte blive spurgt efter en sprogtest, på det sprog du skal studere.

Hvad koster det at tage en videregående uddannelse i udlandet?

Hvis du ønsker at tage en uddannelse i udlandet, skal du være opmærksom på, at du skal betale en årlig studieafgift. Denne studieafgift varierer alt efter fag og skole. Dog kan du søge om at få betalt hele eller delvis af uddannelsen gennem SU styrelsen, hvis de mener at uddannelsen, kan hjælpe dig til at få et arbejde i Danmark. Det hedder et Udlandsstipendium, og dækker dine studiemæssige omkostninger.

Det samme gælder for SU, som du også kan modtage, selvom du tager hele eller noget af din uddannelse i udlandet.

Udover selve studiet, koster det også at leve og bo – specielt hvis du vælger en storby. Udover din SU, som du kan søge under dit studieophold, har du ligeledes mulighed for at søge legater og stipendier, der kan give dig mere økonomisk frihed.

Du kan også overveje, at arbejde ved siden af dit studie, og derved styrke både dit CV og din økonomi. Et fritidsjob vil også give dig mange kulturmæssige oplevelser og hjælpe dig til at blive en del af den kultur du befinder dig i.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7