Guide til de sværeste optagelser i Danmark

Mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej! Denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej. Denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark og en guide over mulige alternativer, til flere af uddannelserne.


Hvorvidt en uddannelse i Danmark er svær at komme ind på eller ej kan anskues fra to perspektiver:

  • Ud fra de uddannelser, der har et højt antal ansøgere, men kun plads til få
  • De uddannelser, der har en høj adgangskvotient.

Flere danske uddannelser er svære at komme ind på, da uddannelsen kun optager ganske få, sammenlignet med, hvor mange ansøgere der er. For eksempel er uddannelsen til Designer på både Det Kongelige Akademi i København og Designskolen Kolding en uddannelse med mange ansøgere, men hvor der kun kan optages et begrænset antal elever. På begge uddannelsesinstitutioner lyder adgangskvotient i år på 11,5, og det er derfor svært at komme gennem nåleøjet til den eftertragtede uddannelse.

Har du et højt gennemsnit? Se nogle af dine muligheder her

Udover den populære uddannelse til designer, er der også en række andre uddannelser, der har en høj adgangskvotient. I år 2022 var uddannelsen AP Graduate in Multimedia Design hos Aarhus Erhvervsakademi uddannelsen med den højeste adgangskvotient, og du finder den da også blandt de ti sværeste uddannelser at komme ind på i 2023.

Top 10 sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark 2023

Kilde: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, KOT Hovedtal 2023

 

Står dine karakterer i vejen for din drømmeuddannelse, så se her

Er din drømmeuddannelse en af dem der ikke er helt nemme at få adgang til og er du i tvivl om, om det vil lykkedes for dig at komme ind, så har du her en liste over uddannelser, der kunne være alternativer til din drømmeuddannelse eller forslag til din ansøgnings anden-prioriteringer.

Hvis du drømmer om en fremtid inden for multimedie design, skulle du overveje:

En uddannelse som multimediedesigner

Hvis du gerne vil læse psykologi, skulle du overveje: 

Psykologi på RUC

Hvis du gerne vil læse medicin, skulle du overveje:

Medicin m. Industriel specialisering - Aalborg Universitet


Annoncer