Uddannelse i Spanien

Tag din uddannelse eller et semester i det solrige Spanien

Der er adskillige store og anerkendte universiteter og samtidig et væld af højskoler i det store land, så du kan nemt finde lige det, som passer dig og dine ønsker til en uddannelse i landet af tapas, sangria og Picasso.
Viser 1-20 af 41
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 41
1
2
3

uddannelse i Spanien

I Spanien er det lovpligtigt og gratis – ligesom i Danmark – at gå i skole fra 6-års til 16-års-alderen. Herefter kan de spanske elever vælge at stoppe med at studere, tage på universitetet eller tage en mere erhvervsrettet uddannelse, som minder lidt om de danske erhvervsuddannelser.

Der er ca. 75 universiteter i Spanien, hvor de studerende kan opnå en bachelor, kandidat eller Phd. Derfor minder det spanske uddannelse altså ret meget om det danske.
De fleste uddannelser er undervist på spansk, men mange større skoler og universiteter udbyder kurser og fag på engelsk, som gør det muligt for de mange udvekslingsstuderende at kunne følge med.

SU, Pris og Adgangskrav

Vælger du at tage på udveksling i Spanien på bachelor eller kandidat-niveau kan du tage din SU med. Det er altid en god idé at snakke med det international kontor på din uddannelse eller ringe til SU for at få mere konkret vejledning, men som udgangspunkt kan du godt være rimelig sikker på din SU.

Når studerende fra Danmark tager på udveksling, imens de er i gang med en videregående uddannelse i Danmark, kan de ofte få deres semester i udlandet betalt af deres uddannelsesinstitution i Danmark – i hvert fald kan de få dækket et beløb, som er tilsvarende til prisen på deres semester i Danmark ellers havde kostet. Hvis din uddannelsesinstitution ikke vil betale, kan du regne med at skulle betale mellem DKK. 5000-1000 pr semester på en bacheloruddannelse på et offentligt universitet og omkring dobbelt så meget, hvis du vælger en uddannelse på kandidat-niveau.

Alt afhængig af hvilken uddannelse du vil ind på, kan der være nogle specifikke adgangskrav. F.eks. er der flere skoler som forlanger, at du har et vidst kendskab til det spanske sprog for at kunne følge med i undervisningen, hvis det ikke udbydes på engelsk. Det er dog umiddelbart ikke muligt at komme specifikke adgangskrav nærmere, da det afhænger meget af den pågældende skole og uddannelse. Undersøg det derfor grundigt, når du søger om at tage en uddannelse i Spanien.

Karakterskala

I Spanien opererer de med en anderledes karakterskala end i Danmark. Karaktererne spænder fra 1 til 10, hvor 5 og opefter er bestået og 10 bliver kun givet til de bedste 5% af eleverne.

Du kan læse mere om karakterer i Spanien her.

Studiebyer og seværdigheder

I Spanien er der flere store studiebyer bl.a. Barcelona, Madrid og Valencia.

Barcelona

Barcelona er den næststørste by i Spanien og hovedstaden i Katalonien, som er den nordvestlige del af Spanien. Barcelona er en yderst smuk og livlig by, som er primært præget af moderne arkitektur og ikoniske pejlemærker som fx kirken ved navn La Sagrada de Familia af den kendte kunster Gaudí.

Barcelona huser flere større skoler, som også er nogle af de bedste i Spanien: University of Barcelona, Universitat Autónoma de Barcelona og Universitat Pompey Fabra.

Vælger du Barcelona som din ønskede studieby, kan du se frem til dejligt vejr, smukke omgivelser tæt på stranden og hyggelige omkringliggende strandbyer samt et livligt natteliv og mange turister.

Madrid

Som hovedstad af Spanien og med omkring 3 millioner af indbyggere er Madrid selvfølgelig også en af de største og bedste studiebyer i Spanien. Madrid ligger cirka midt i Spanien og byder på storslåede bygninger og hovedstads-stemning med travlhed blandt de mange professionelle og turister.
Mange kan nok heller ikke tænke på byen Madrid uden at tænke på deres kendte og en af verdens bedste fodboldhold, Real Madrid.

Universiteterne i Madrid er kendt for at have et fagligt højt niveau og en god studiekultur. Det er bl.a. Universidad Autónoma de Madrid, Universidad Complutense og Politécnica de Madrid, der har hjemme i Madrid.

Valencia

Den tredje største by i Spanien er Valencia er ligesom Barcelona på vestkysten. Valencia kan tilbyde den bedste kombination af by, strand og exceptionel mad. Det er faktisk her at den spanske ret Paella, traditionelt bestående af ris, gurkemeje og fisk og skaldyr, blev opfundet.
Om sommeren strømmer turister hertil for at nyde godt af den gamle bydel Ciutat Vella og den korte afstand til den lange strand.

Universidad Politecnixa de Valenxia og Universitat de Valencia er to af de største universiteter i Valencia.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Spanien
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12