Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Vil du gerne opleve Spanien? Mød Line, der her giver dig et indblik i hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Barcelona, Spanien. 

Line Holmberg: Udveksling i Barcelona, Spanien

Navn: Line Holmberg Olsen

Alder: 23 år 

Udvekslingsby/land/universitet:
Barcelona, Spanien, Universitat Pompeu Fabra

Uddannelse i Danmark:
HA(Kom.), CBS

Hvornår rejste du?
Efteråret 2017
 

Barcelona

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Barcelona?

Jeg vidste, at jeg gerne ville på udveksling til en sydeuropæisk by, hvor klimaet bare er lidt sjovere og varmere end her i Danmark. Jeg ønskede samtidig også at blive i Europa for at få et tilhørsforhold til en by tæt på Danmark. På den måde ville jeg nemt kunne flyve tilbage, og føle mig hjemme i byen og tage afsted med nogle venner, og vise dem rundt.

Valget faldt på Barcelona, da jeg synes det virkede som et virkelig fedt mix af en storby og strand by. Byen er en meget international by, hvor man som en international studerende nemt ville kunne føle sig hjemme, selvom man ikke er af spansk afstamning. Det tiltalte mig, at Barcelona ligger ud til vandet, så der var rig mulighed for at tage på stranden og hygge sig med volleyball eller tage en svømmetur i havet. Man får en følelse af både at være på sommerferie og storbyferie.

Hvordan var studielivet i Barcelona?

Det faglige er meget anderledes end i Danmark og CBS, hvor jeg til dagligt studerer. I Barcelona fik jeg point for mit fremmøde i timerne og afleverede også løbende forskellige obligatoriske hjemmeopgaver.

Dette talte til sammen en procentdel af min endelige karakter for faget, mens den endelige eksamensopgave udgjorde resten. Det gjorde, at jeg generelt var mere til stede i fagene under semesteret. Det faglige niveau var lavere, end det jeg er vant til fra CBS. Der var rigtig meget udenadslære og facit baseret læring, hvor det var specifikke svar, der blev eftersøgt.

Fagene var derfor ikke så diskuterende og reflekterende som på CBS. Selve Universitetet Pompeu Fabra, hvor jeg studerede i Barcelona, afholdte ikke som sådan særlig mange arrangementer for alle studerende. Det var mere en studenterorganisation af Erasmus kaldet ESMA, som lavede mange events for os udvekslingsstuderende og på den måde fik inviteret os alle ind i den catalanske kultur. Jeg deltog i mange af deres arrangementer og fik også mange venner derigennem.

Hvad brugte du din fritid på?

I starten af mit ophold var jeg rigtig meget på stranden. Jeg nød virkelig at være i varmen, ved vandet og dét at kunne deltage i så mange forskellige strand- og vandaktiviteter. Generelt gjorde jeg meget ud af at komme rundt i byen og både se og opleve de forskellige bydele.

Barcelona er en stor by med forskellige områder, der hver har sin charme. Her gjorde jeg også en stor dyd ud af at spise på mange forskellige restauranter. Jeg ville gerne have kulinariske oplevelser, hvorfor jeg også gik efter små restauranter med massere lokale besøgende. Det er super billigt at spise ude i forhold til Danmark, og det er bare så hyggeligt.

Når jeg havde en ekstra fridag fra universitet, tog jeg sammen med andre udvekslingsstudenter på weekendture rundt i Spanien. Der er så mange skønne byer, og specielt en vandretur i Montserrat gjorde indtryk på mig. Det var så smukt, så det vil jeg varmt anbefale dig at gøre, hvis du tager til Spanien. Ellers var hverdagen i Barcelona bare super hyggelig og afslappet – vi når det nok – attituden rammer hurtigt en.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Barcelona?

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strand by, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. De lokale er også virkelig søde og åbne, og alt maden er fantastisk. Så helt overordnet vil jeg sige det bedste var at have en hverdagen i en kultur, der er så indbydende og afslappet. Barcelona er bare en virkelig skøn og behagelig by.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Barcelona?

Det overraskede mig, at man nærmest kun snakker med andre internationale udvekslingsstuderende. Jeg troede, jeg ville komme tættere ind på livet af de lokale, men de holdte sig lidt for sig selv på universitet måske grundet en sprogbarriere. Jeg blev også overrasket over, den indsats man selv skal gøre for at få venner. På trods af, at man som udvekslingsstudent kan deltage i mange arrangementer arrangeret af ESMA og alle muligheder for at skabe sociale relationer står åbne, så skal man selv agerer proaktivt i sociale sammenhænge.  

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Barcelona?

Mit bedste råd til alle, der ønsker at tage på udveksling enten i Barcelona, eller andre steder i verden for den sags skyld, er at være åben overfor nye mennesker. Tag ja-hatten på og sig ja til alle muligheder, der byder sig. Nogle gange bliver man træt og har lyst til at sige nej, men dét at sige ja, giver dig virkelig 10 gange igen. Jeg oplevede flere gange, at jeg var træt og måske have lyst til at sige nej, men jeg sagde alligevel sagde ja til at deltage, og det endte med at blive nogle af de fedeste dage.

Se dine uddannelsesmuligheder i Spanien


Annoncer