Vis studentum.dk som: Mobile

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

Navn: Oskar Torp Massesson

Alder: 22 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Valencia/Spanien/Universitat de Valencia,

Facultat de Economia

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling spanien

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Valencia?

Jeg ville gerne til et spansktalende land. Jeg overvejede at tage til Mellem- eller Sydamerika, men fordi man får et Erasmus-legat, når man vælger et europæisk land, valgte jeg Spanien. Det blev Valencia, fordi jeg hørte fra en studiekammerat, at Valencia var en fed by, derfor tænkte jeg, det prøver jeg. Det var egentlig et lidt atypisk valg, fordi jeg hverken snakker spansk eller interesserer mig for fodbold, som byen ellers er kendt for. 


Hvordan var studielivet i Valencia?

For det første er der mødepligt på Universitat de Valencia, hvilket er meget anderledes end, hvad jeg er vant til på CBS, hvor der er mere et selvstudie.

For det andet er der løbende evalueringer, tests, opgaver og quizzes til at vurdere, hvor godt man klarer sig i faget. Niveauet i testene varierede meget, i et af fagene skulle vi f.eks. bare aflevere vores egen definition af innovation på to linjer, hvor man i andre fag blev advaret om testen på forhånd, og underviseren forventede, at man læste op. 

For det tredje var det klasseundervisning i stedet for storholdsforelæsninger. Det føltes lidt som om, man havde taget et skridt tilbage til gymnasiet. 

 

Hvad brugte du din fritid på?

I min fritid spillede jeg meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Efter padel sad vi tit og hyggede i sportsfakultetets kantine. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Jeg mødtes også tit til cervezas med de andre. Bylivet var rigtig fedt på trods af, at der tit gik lidt for meget reggaeton i den efter min smag, men det er også en del af charmen ved Spanien. 

I starten brugte vi også meget af vores fritid nede på Valencia's strand. Solen på stranden kan dog være lidt dum, fordi man i primetime-timerne skal ligge med hovedet i retning af vandet, hvor det går lidt ned ad bakke. I starten af opholdet tilpassede man sig generelt meget varmen med lange siestaer og sene café-turer i Ruzafa-området. 


Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Valencia?

Multiple choice eksamenerne.

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Valencia?

Dét, der overraskede mig mest var, hvor lidt styr der er på alt i skolesystemet, især i forhold til at vælge fag og skifte fag. De har et meget uorganiseret system, hvor stort set intet foregår elektronisk. De ansatte på uni tager også alt meget nonchalant, jeg havde f.eks. en lærer, der kom 30 minutter for sent til vores eksamen, fordi hun lige stod og hyggede med en kollega - vi måtte selv op at hente hende. 

En anden ting der overraskede mig var, hvor venlige folk er på udveksling. Det var virkelig nemt at snakke med folk, især i starten, ville alle gerne hinanden, hvilket gjorde det nemt at få venner. 


Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Valencia?

  1. Søg fag, så snart du kan. Det er først til mølle-princippet, og de har meget svært ved at hjælpe dig, hvis du ikke får fag. 

  2. Nyd varmen om dagen for lejlighederne bliver meget kolde om natten i efterårsperioden.

  3. Meld dig til alle de sportsaktiviteter, som skolen tilbyder. De tilbyder rigtig mange fede og anderledes sportsgrene. Man kan blandt andet gå til surfing og bueskydning.  

Se dine uddannelsesmuligheder i Spanien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere