Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

Vil du gerne opleve Spanien? Mød Oskar, der her giver dig et indblik i hans oplevelser, da han var på udveksling i Valencia, Spanien. 

Oskar Torp Massesson: Udveksling i Valencia, Spanien

Navn: Oskar Torp Massesson

Alder: 22 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Valencia/Spanien/Universitat de Valencia,

Facultat de Economia

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling spanien

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Valencia?

Jeg ville gerne til et spansktalende land. Jeg overvejede at tage til Mellem- eller Sydamerika, men fordi man får et Erasmus-legat, når man vælger et europæisk land, valgte jeg Spanien. Det blev Valencia, fordi jeg hørte fra en studiekammerat, at Valencia var en fed by, derfor tænkte jeg, det prøver jeg. Det var egentlig et lidt atypisk valg, fordi jeg hverken snakker spansk eller interesserer mig for fodbold, som byen ellers er kendt for. 


Hvordan var studielivet i Valencia?

For det første er der mødepligt på Universitat de Valencia, hvilket er meget anderledes end, hvad jeg er vant til på CBS, hvor der er mere et selvstudie.

For det andet er der løbende evalueringer, tests, opgaver og quizzes til at vurdere, hvor godt man klarer sig i faget. Niveauet i testene varierede meget, i et af fagene skulle vi f.eks. bare aflevere vores egen definition af innovation på to linjer, hvor man i andre fag blev advaret om testen på forhånd, og underviseren forventede, at man læste op. 

For det tredje var det klasseundervisning i stedet for storholdsforelæsninger. Det føltes lidt som om, man havde taget et skridt tilbage til gymnasiet. 

 

Hvad brugte du din fritid på?

I min fritid spillede jeg meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Efter padel sad vi tit og hyggede i sportsfakultetets kantine. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Jeg mødtes også tit til cervezas med de andre. Bylivet var rigtig fedt på trods af, at der tit gik lidt for meget reggaeton i den efter min smag, men det er også en del af charmen ved Spanien. 

I starten brugte vi også meget af vores fritid nede på Valencia's strand. Solen på stranden kan dog være lidt dum, fordi man i primetime-timerne skal ligge med hovedet i retning af vandet, hvor det går lidt ned ad bakke. I starten af opholdet tilpassede man sig generelt meget varmen med lange siestaer og sene café-turer i Ruzafa-området. 


Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Valencia?

Multiple choice eksamenerne.

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Valencia?

Dét, der overraskede mig mest var, hvor lidt styr der er på alt i skolesystemet, især i forhold til at vælge fag og skifte fag. De har et meget uorganiseret system, hvor stort set intet foregår elektronisk. De ansatte på uni tager også alt meget nonchalant, jeg havde f.eks. en lærer, der kom 30 minutter for sent til vores eksamen, fordi hun lige stod og hyggede med en kollega - vi måtte selv op at hente hende. 

En anden ting der overraskede mig var, hvor venlige folk er på udveksling. Det var virkelig nemt at snakke med folk, især i starten, ville alle gerne hinanden, hvilket gjorde det nemt at få venner. 


Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Valencia?

  1. Søg fag, så snart du kan. Det er først til mølle-princippet, og de har meget svært ved at hjælpe dig, hvis du ikke får fag. 

  2. Nyd varmen om dagen for lejlighederne bliver meget kolde om natten i efterårsperioden.

  3. Meld dig til alle de sportsaktiviteter, som skolen tilbyder. De tilbyder rigtig mange fede og anderledes sportsgrene. Man kan blandt andet gå til surfing og bueskydning.  

Se dine uddannelsesmuligheder i Spanien


Annoncer