Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Drømmer du om at komme til Spanien? Mød Marie, der her giver dig et indblik i hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Barcelona, Spanien.

Marie Andersen: Udveksling i Barcelona, Spanien

Navn: Marie Andersen

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Barcelona/Spanien/Universitat Pompeu Fabra

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling spanien

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Barcelona?

Jeg havde en drøm om at prøve at bo i en europæisk storby, da jeg gerne vil have muligheden for nemt at kunne tage “hjem” til min udvekslingsby efter opholdet også. Jeg bor i København og har før boet i London, så jeg bestemte mig for, at denne gang skulle det være Sydeuropa og ikke norden. Jeg ville også gerne udfordre mig selv ved at prøve at bo i et land, der ikke var engelsktalende. Jeg havde hørt meget godt om Barcelona, og det levede op til mine kriterier, derfor valgte jeg Barcelona. 


Hvordan var studielivet i Barcelona?

Selve uni var mere tidskrævende end CBS i Danmark, fordi vi havde afleveringer hver uge, og man skulle møde op til alle timer. Det gav ikke den samme frihed, men jeg synes, det var givende at prøve noget nyt. Niveauet på undervisningen var meget det samme, som det jeg var vant til. Man hører tit at niveauet er meget lavere på udveksling, men det synes jeg ikke var gældende for de fag, jeg tog. 

Det var også meget interessant at opleve, hvor hierarkisk Fabra var. Man har et meget professionelt forhold til sine professorer, og der bliver ikke spurgt indtil ens egne erfaringer eller holdninger. Der er en meget stor respekt for alle professorerne, og man føler sig meget som elev til undervisningen. Det var lidt sådan “professorerne ved bedst, lad vær med at stille spørgsmålstegn”.

 

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte meget tid på at se selve byen, og nyde alle de gode og hyggelige spots. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende. Maden var også rigtig god, så vi brugte også meget tid på at prøve alle de gode tapas-steder og finde den bedste sangria. Jeg startede også til salsa, og prøvede generelt mange af de ting, som man forbinder med Spanien. 

Bylivet var godt, men det var ikke sådan, at jeg festede hver weekend, som man ellers hører mange udvekslingsstuderende gøre. 


Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Barcelona?

Det bedste ved mit udviklingsophold var at få lov til at trække stikket og komme et andet sted hen med en helt ny hverdag. Jeg fik et pusterum fra alt stress og jag i Danmark. Man lever meget i nuet på udveksling, intet arbejde og ingen stor omgangskreds at pleje. Det eneste man skulle var at vågne, tage i skole og mærke efter, hvad man ville lave resten af dagen. 

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Barcelona?

Det der overraskede mig mest var, hvor meget tid skolen krævede.

En anden ting var, hvor langt vi egentlig er i Danmark i forhold til ligestilling. På uni var der flere studenterorganisationer, der handlede om ligestilling og kæmpede for mere ligestilling i Spanien. Jeg fik et indtryk af, at Spanien generelt er lidt bagud, og at det er meget manden, der arbejder, og kvinden der passer hjemmet. 


Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Barcelona?

  1. Jeg synes, det er en god idé at sætte nogle mål for, hvad man gerne vil opnå med sin udveksling, så man gør sig nogle tanker om, hvad man gerne vil have ud af at være væk fra Danmark.
  2. Øv dig på spansk inden. Udveksling i Spanien er en super god mulighed for at lære sproget rigtigt. Jeg fortryder, at jeg ikke lærte mere spansk.
  3. Lev i nuet.

Se dine uddannelsesmuligheder i Spanien


Annoncer