Vis studentum.dk som: Mobile

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Navn: Marie Andersen

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Barcelona/Spanien/Universitat Pompeu Fabra

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling spanien

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Barcelona?

Jeg havde en drøm om at prøve at bo i en europæisk storby, da jeg gerne vil have muligheden for nemt at kunne tage “hjem” til min udvekslingsby efter opholdet også. Jeg bor i København og har før boet i London, så jeg bestemte mig for, at denne gang skulle det være Sydeuropa og ikke norden. Jeg ville også gerne udfordre mig selv ved at prøve at bo i et land, der ikke var engelsktalende. Jeg havde hørt meget godt om Barcelona, og det levede op til mine kriterier, derfor valgte jeg Barcelona. 


Hvordan var studielivet i Barcelona?

Selve uni var mere tidskrævende end CBS i Danmark, fordi vi havde afleveringer hver uge, og man skulle møde op til alle timer. Det gav ikke den samme frihed, men jeg synes, det var givende at prøve noget nyt. Niveauet på undervisningen var meget det samme, som det jeg var vant til. Man hører tit at niveauet er meget lavere på udveksling, men det synes jeg ikke var gældende for de fag, jeg tog. 

Det var også meget interessant at opleve, hvor hierarkisk Fabra var. Man har et meget professionelt forhold til sine professorer, og der bliver ikke spurgt indtil ens egne erfaringer eller holdninger. Der er en meget stor respekt for alle professorerne, og man føler sig meget som elev til undervisningen. Det var lidt sådan “professorerne ved bedst, lad vær med at stille spørgsmålstegn”.

 

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte meget tid på at se selve byen, og nyde alle de gode og hyggelige spots. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende. Maden var også rigtig god, så vi brugte også meget tid på at prøve alle de gode tapas-steder og finde den bedste sangria. Jeg startede også til salsa, og prøvede generelt mange af de ting, som man forbinder med Spanien. 

Bylivet var godt, men det var ikke sådan, at jeg festede hver weekend, som man ellers hører mange udvekslingsstuderende gøre. 


Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Barcelona?

Det bedste ved mit udviklingsophold var at få lov til at trække stikket og komme et andet sted hen med en helt ny hverdag. Jeg fik et pusterum fra alt stress og jag i Danmark. Man lever meget i nuet på udveksling, intet arbejde og ingen stor omgangskreds at pleje. Det eneste man skulle var at vågne, tage i skole og mærke efter, hvad man ville lave resten af dagen. 

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Barcelona?

Det der overraskede mig mest var, hvor meget tid skolen krævede.

En anden ting var, hvor langt vi egentlig er i Danmark i forhold til ligestilling. På uni var der flere studenterorganisationer, der handlede om ligestilling og kæmpede for mere ligestilling i Spanien. Jeg fik et indtryk af, at Spanien generelt er lidt bagud, og at det er meget manden, der arbejder, og kvinden der passer hjemmet. 


Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Barcelona?

  1. Jeg synes, det er en god idé at sætte nogle mål for, hvad man gerne vil opnå med sin udveksling, så man gør sig nogle tanker om, hvad man gerne vil have ud af at være væk fra Danmark.
  2. Øv dig på spansk inden. Udveksling i Spanien er en super god mulighed for at lære sproget rigtigt. Jeg fortryder, at jeg ikke lærte mere spansk.
  3. Lev i nuet.

Se dine uddannelsesmuligheder i Spanien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere