Vis studentum.dk som: Mobile

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Navn: Cecilie Hostrup Meibom

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Madrid, Spanien, Comillas Pontifical University

Uddannelse i Danmark:
HA (Kom.), CBS

Hvornår rejste du?
Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling?

Jeg valgte at tage til Madrid, fordi jeg var blevet lidt skoletræt. Jeg havde brug for en luftforandring i min hverdag, og så en god mulighed for det igennem et udvekslingsophold. Alternativet på mit semester var valgfag i Danmark, hvilket jeg ikke fandt specielt spændende. Jeg valgte Madrid, fordi jeg elsker Spanien - jeg synes klimaet, maden og kulturen er spændende. Madrid er en virkelig fed by, som ikke er ligeså turistet som Barcelona. Madrid er meget autentisk, og man får en ægte forståelse for Spanien og dets kultur. Samtidig ligger det godt i forhold til at tage på weekendsture til både andre steder i Spanien, men også nærtliggende lande. Alt er billigt i Madrid, og der er utrolig mange hyggelige områder at udforske.  

Hvordan var studielivet?

De undervisningstimer jeg havde var alle på engelsk, derfor var jeg kun sammen med andre udvekslingsstuderende i Madrid – hvilket jeg synes var fedt. Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. Jeg fandt hurtigt nogle mennesker jeg kunne støtte mig til. Fagligt var niveauet lidt lavere end på CBS, men det havde jeg også håbet lidt på. Det gav mig mulighed for at slappe lidt af, og nyde andre ting.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg lavede mange forskellige ting. Gik på café og restauranter med nye venner, rejste i weekenderne, lavede lektier, trænede, slappede af og opdagede byen. Vi tog en forlænget weekend til Marrakech, fordi det ligger virkelig tæt på Madrid – det kan jeg klart anbefale. Det er en god mulighed for at besøge Morroco, da det er meget billigere at flyve fra Madrid dertil, end at flyve dertil fra Danmark.

Hvad var det bedste ved at være udvekslingsstuderende i Madrid?

At man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en. Der er også virkelig gode rejsemuligheder fra Madrid.

Hvad overraskede mig?

Det overraskede mig, hvor let det er, at føle sig hjemme i et andet land. Ligeså snart jeg fik en lejlighed i Madrid, begyndte jeg at føle mig hjemme. Man tror der skal meget til, men en hverdag i et nyt land, gør at man føler sig tryg og tilpas. Jeg var også overrasket over, hvor struktureret Comillas skolen i Madrid var. Den er selvfølgelig ikke på niveau med nogle skoler i Danmark, men jeg havde forventet noget meget mere ustruktureret og rod i ansøgningssystemet (fordi det jo er Spanien). Det fungerede dog rimelig smertefrit og ligetil.

Gode råd til andre udvekslingsstuderende?

Mit råd er, hvis du er i tvivl om du skal tage af sted, så skal du gøre det! Jeg har endnu ikke hørt om nogle, der fortrød udveksling det mindste. Et andet råd er, lad vær’ med at stress over praktiske ting – alt skal nok løses på den ene eller anden måde. Man kan altid skrive til de ansvarlige i Madrid, og så er de søde til at hjælpe en.

Se dine uddannelsesmuligheder i Spanien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere