Vis studentum.dk som: Mobile

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Navn: Karen Pedersen

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Valencia/Spanien/Universitat de Valencia

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling spanien

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Valencia?

Jeg vidste, at jeg gerne vil på udveksling i Europa, fordi tanken om at have en by i et andet land i Europa end Danmark, der føles som hjem var fed, fordi det vil være nemt at tage tilbage til byen.

At det så lige blev Valencia var meget tilfældigt. I mine overvejelser havde jeg Krakow og Stockholm, men da jeg så skulle ind og søge om udveksling på CBS’s hjemmeside, var der ikke et samarbejdsuniversitet i Krakow. Jeg havde hørt meget godt om udveksling i Spanien, og jeg havde aldrig været i Valencia før, derfor søgte jeg Valencia i stedet for Krakow og kom så ind der.


Hvordan var studielivet i Valencia?

Selve UV er en del anderledes end på CBS. På UV er der ikke storholdsforelæsninger, hvilket gør at man i de fleste fag bliver inddraget lidt mere i timerne. På uni var der ikke rigtig nogle sociale arrangementer, men folk brugte meget udendørsområderne ved kantinerne til at hygge i solen. Det var ikke unormalt at se studerende sidde med en øl i hånden kl. 10 om formiddagen inden eller efter undervisning. 

Generelt er der ikke særlig mange, der snakker engelsk, så man vænner sig lidt til at anekdoter og eksempler i undervisningen foregår på spansk, selvom det er et engelsk-fag. Det internationale kontor snakker heller ikke engelsk, så hvis man skal have hjælp til skift af fag eller andet, så er det en god idé at lære et par gloser inden.

Hvad brugte du din fritid på?

I starten brugte jeg meget tid på at lære byen at kende - bla. fordi der gik 2-3 uger, før jeg fik fag - og nyde solen. Temperaturen skifter rimelig brat i oktober-november, så det er bare med at nyde den lange sommer i starten.

Udover det spillede jeg en del padel tennis, da der er gratis baner ved uni, og padel bats er super billige ift. Danmark. I weekenderne var vi tit i byen, der er mange hyggelige barer i Ruzafa-området og store klubber ved stranden og i City of Arts and Science.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Valencia? 

Det bedste ved mit udvekslingsophold var at få en anden hverdag og koble lidt af.

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Valencia?

Det der overraskede mig mest var nok, at det var så svært at få fag. Universitat de Valencia kører først-til-mølle-princippet med fag, og mailen kom ud lige inden Roskilde Festival, så jeg fik først søgt sent. Alle der manglede eller ville skifte fag fik besked om, at de skulle møde op foran uni en mandag morgen kl. 8, hvor det igen vil være først-til-mølle. Det resulterede i at folk camperede foran campus natten over og løb ind, så snart døren blev låst op - super hektisk. Jeg var ikke i blandt de første, der kom ind, så jeg havde ugentlige besøg på det internationale kontor den første 1,5 måned for at prøve at få fag. Det endte med, at jeg kun havde 4 fag, selvom jeg skulle bruge 5 for at få 30 ECTS. 

Når det så er sagt, så var de super søde på det internationale kontor, og det lykkedes for alle de andre danske udvekslingsstuderende at få fag nok. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Valencia?

Søg fag så snart du kan - det er nok mit bedste råd. Hvis du ikke er så meget til tunge tal-fag, men skal tage fag på det økonomiske fakultet, ligesom jeg skulle, så vælg management- og marketing-fagene. 

Meld dig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus studerende hurtigt, der er beskeder om events hver dag. Sangria-pong om tirsdagen skal man næsten også prøve, imens man er på udveksling i Spanien. 

Se dine uddannelsesmuligheder i Spanien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere