Vis studentum.dk som: Mobile

Tag 2 minutter og hjælp vores udbydere med, hvordan de kan forbedre sig selv under COVID-19-krisen. Mange tak! Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

SOSU-hjælper

SOSU H
1 år og 7 måneder inkl. Grundforløb 2
Dansk
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Brøndby, Gladsaxe, Helsingør, Herlev, Hillerød, København

Hvorfor vælge SOSU H?

Få et job med mening

Høj praktisk og teoretisk faglighed

Løn under uddannelsen

Om uddannelsen

social og sundhedshjaelper

SOSU-hjælper

Har du mod på mennesker?

Som social- og sundhedshjælper bistår du borgeren med omsorg, pleje og praktisk hjælp. Der er fokus på at støtte og motivere borgeren til at hjælpe sig selv mest muligt og skabe struktur i hverdagen. SOSU-hjælperen er den røde tråd i borgerens liv.

Uddannelsens opbygning

Grundforløb 1. Du starter her, hvis du kommer direkte fra folkeskolen. Du får vigtig viden om erhvervsuddannelserne og mulighed for at afklare dit valg af uddannelse.

Grundforløb 2. Der er fokus på omsorg, pleje og praktisk hjælp. Du får styrket dine personlige og faglige kompetencer, så du er klar til at søge om optagelse på hovedforløbet.

Hovedforløb. Du veksler mellem skole- og praktikophold, så du kan afprøve den teori, du lærer på skolen ude i praksis og løbende får nye færdigheder. Du får løn under denne del af uddannelsen.

sosu hjaelper

Hvad laver en SOSU-hjælper?

Som SOSU-hjælper bruger du din professionalisme og faglighed til at støtte borgere i en sund og aktiv livsstil. Det gør du for at modvirke sygdom og ensomhed – og for at skabe mest mulig kvalitet i deres liv. Det gælder uanset om du arbejder med ældre, syge eller handicappede. Formålet er, at du kan yde professionel omsorg, pleje og praktisk hjælp i et rehabiliterende perspektiv indenfor det primærkommunale område.

Du arbejder typisk på plejecentre, i hjemmeplejen, på dag- og aktivitetscentre, men kan fx også arbejde på bosteder. Uanset hvor du arbejder, får du en arbejdsdag, hvor du har stor betydning for andre menneskers liv.

Videreuddannelse

Som SOSU-hjælper får du typisk nye kompetencer via AMU (arbejdsmarkedsuddannelser). Her kan du få målrettet viden om fx samarbejdet med mennesker med demens, psykisk sygdom og palliativ pleje eller ny viden om medicin.

Du har mulighed for at søge ind på uddannelsen til SOSU-assistent, hvor du vil få merit for din hjælperuddannelse (minimum 6 måneder) og for eventuelt andre relevante kompetencer.

Ansøgning og adgangskrav

Grundforløb 1 og 2. Du skal have et karaktergennemsnit på 02 i dansk og matematik fra folkeskolen. Du søger via optagelse.dk

Hovedforløb. Du skal have bestået Grundforløb 2 og have en uddannelsesaftale, før du kan starte på hovedforløbet.

Pris

På grundforløb 1 og 2 kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år. Under hovedforløbet modtager du elevløn. Er du fyldt 25 år er der i nogle kommuner mulighed for at få voksenelevløn.

Få information

 

Kontaktinfo

SOSU H

Skelbækgade 1
1717 København V

 Vis telefonnummer
sosuh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om SOSU-hjælper

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af SOSU-hjælper endnu. Bliv den første!
Åbent hus
juni 2020
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Du vil måske også være interesseret i: