Filtrer efter
Industri, teknik og håndværk
Erhvervsuddannelse
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-16 af 16
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Med en erhvervsuddannelse i Industri, teknik og håndværk får du den faglige viden, der skal til for at arbejde ude i den virkelige verden

En erhvervsuddannelse, også betegnet som EUD, indledes typisk med et grundforløb, der varer omkring et halvt år, efterfulgt af cirka 2 års praktik. I løbet af praktikperioden får du mulighed for at omsætte den viden, du har opnået i grundforløbet, direkte til praksis i en virksomhed. En EUD udstyrer dig med både en solid forståelse og værdifulde erfaringer, der forbereder dig til at træde ind på arbejdsmarkedet og påtage dig udfordringer inden for dit valgte fagområde.

En erhvervsuddannelse i industri, teknik og håndværk er et af de mange områder du kan vælge på en erhvervsuddannelse. Hvis du vælger en erhvervsuddannelse i industri,teknik og håndværk. vil du blive rustet til en fremtid, hvor kendskab til teknologiske processer, kemi og kreativitet er afgørende.

Du bliver en solid håndværker, der ved, hvordan skabet skal stå og motoren skal smøres. Uanset om du foretrækker en aktiv hverdag omgivet af maskiner og værktøj med stor selvstændighed, eller om du ønsker en hverdag fokuseret på fremtidens løsninger, kvalitet, detaljer og perfektion, dækker dette område et bredt spektrum af uddannelsesmuligheder.

Hvem kan tage en erhvervsuddannelse i Industri, teknik og håndværk?

Erhvervsuddannelser inden for industri, teknik og håndværk er åbne for en bred vifte af ambitiøse individer, der ønsker at forfølge en karriere, hvor praktiske færdigheder og teknisk ekspertise er i fokus. 

For at tage en erhvervsuddannelse i industri, teknik og håndværk skal du have afsluttet 9. eller 10. klasse med mindst  02 i både dansk og matematik. For nogle erhvervsuddannelser kræves også indgåelse af en elevaftale inden påbegyndelse af hovedforløbet. Hvis du ikke har held med at indgå en aftale, er der stadig mulighed for skolepraktik på visse erhvervsuddannelser (her skal du opfylde nogle betingelser)

Hvordan er uddannelsen bygget op?

Erhvervsuddannelsen i industri, teknik og håndværk består af to hovedelementer:

  • Et grundforløb fra 0 til 20 + 20 ugers varighed (afhængig af alder og baggrund)
  • Et hovedforløb af fra 2 til 3 ½ års varighed 

Praktik- broen mellem viden og erfaring 

Praktikken udgør en central del af hovedforløbet, hvor studerende bliver introduceret til arbejdsområder relateret til den specifikke uddannelse. Det er gennem praktikken, at studerende opnår praktisk erfaring og bliver fortrolig med erhvervslivet. Virksomheden spiller en nøglerolle under praktikken, idet de, i samarbejde med skolen, er ansvarlige for at planlægge praktikforløbet. Dette sikrer, at målene for uddannelsen opfyldes, og studerende opnår de nødvendige kvalifikationer inden for faget.

På hovedforløbet i industri, teknik og håndværk får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i oplærings- og skoleperioderne. Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Uddannelsesinstitutioner for erhvervsuddannelser i industri, teknik og håndværk

  • Dalum Landbrugsskole, Odense
  • ZBC, Ringsted
  • ZBC. Roskilde
  • ZBC, Slagelse

Læs mere her