Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Byg en spændende fremtid

En byggeri og anlæg erhvervsuddannelse åbner op for mange muligheder for et spændende arbejdsliv. Et fælles træk for disse erhvervsuddannelser er, at de giver adgang til fag med historie, stolthed og traditioner.

Erhvervsuddannelser i byggeri og anlæg

Inden for byggeri og anlæg er der flere erhvervsuddannelser, der giver dig som studerende mulighed for at specialisere sdg i forskellige områder af branchen. Nogle af disse erhvervsuddannelser omfatter:

  • Anlægsgartner: En anlægsgartner arrangerer og passer grønne områder. På uddannelsen lærer du at sætte træer, blomster og græs sammen til en flot park eller have. Uddannelsen til anlægsgartner har en varighed af 4 år - 4 år 6 mdr.

  • Murer: En murer bygger og vedligeholder huse af sten. På skolen lærer du om de forskellige slags sten og fliser samt hvordan de holdes sammen med mørtel og fuge. Uddannelsen til murer har en varighed af 3 år 11 mdr. - 5 år.

  • Tømrer: For at blive tømrer skal du tage træfagenes byggeuddannelse, hvor du kan specialisere dig som tømrer. Uddannelsen har en varighed af mellem 4 - 5 år. Gennem uddannelsen får du grundlæggende viden om, hvilke byggematerialer du kan anvende til løsning af bestemte opgaver.

Dette er blot nogle af dine muligheder for en byggeri og anlæg uddannelse. Som nævnt tidligere findes der nemlig en bred vifte af relevante erhvervsuddannelser, der ruster dig til en fremtid inden for byggeri og anlæg.

Fremtidsmuligheder med en byggeri og anlæg uddannelse

Fælles for de forskellige erhvervsuddannelser i byggeri og anlæg er, at de hver især vil kunne udfordre både dine ønsker, hænder og hoved. Med en byggeri og anlæg uddannelse i rygsækken kan du se frem til en karriere, hvor du bruger dig selv og du vil få en praktisk hverdag, både under og efter uddannelsen.

Hvordan er en byggeri og anlæg uddannelse bygget op?

Opbygningen afhænger af den enkelte uddannelse, men i grove træk har de forskellige byggeri og anlæg uddannelser følgende til fælles, og består alle af:

  • Grundforløb
  • Hovedforløb
  • Læreplads

Denne opbygning sikrer, at du får grundlæggende viden inden for det valgte område, samtidig med, at du gennem din læreplads får mulighed for at prøve det lærte af i praksis, og du kan afprøve dit håndværk, dine værktøjer og materialer i den virkelige verden. Du får dermed en uddannelse, der veksler mellem teoretisk og praktisk undervisning, der alt i alt klæder dig godt på til en fremtid inden for byggeri og anlæg i din valgte specialisering af branchen.

De fleste uddannelser afsluttes med en svendeprøve, og du vil få et svendebrev, som bevis på din uddannelse og dine kompetencer.

Med en erhvervsuddannelse i byggeri og anlæg har du desuden gode muligheder for at efter- og videreuddanne dig senere i livet. Det kan for eksempel være gennem korte, kompetencegivende AMU-kurser.

Find din uddannelse i dag

Lyder en byggeri og anlæg erhvervsuddannelse som den rigtige uddannelsesvej for dig? Hos studentum.dk kan du finde et bredt udvalg af relevante uddannelser inden for bygge og anlæg. Find din kommende uddannelse i listen herover.

Relaterede studieretninger
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier