Vis studentum.dk som: Mobile
Viser 1-20 af 35
Viser 1-20 af 35
12

Statskundskab er for dig, der har interesse i samfund og politik

Interesserer du dig for samfundspolitiske forhold og har du måske endda en ambition om at gøre karriere inden for politik? Så er en uddannelse i statskundskab med sikkerhed noget for dig. 

På uddannelsen bliver du nemlig præsenteret for, hvordan politik gennemsyrer vores samfund på alle niveauer, og hvordan politiske tiltag indvirker på på forskellige samfundsforhold.

Samtidig giver uddannelsen i statskundskab dig mulighed for at gøre karriere på den politiske scene - enten som aktiv politiker eller i en embedsfunktion. Læs mere om uddannelsen og dine efterfølgende karrieremuligheder herunder. 

Statskundskab

Sådan er uddannelsen i statskundskab struktureret

På uddannelsen til statskundskab lærer du at analysere samfundsudviklingen og de politiske beslutningsprocesser på en kritisk og selvstændig måde. Du bliver undervist inden for bestemte temaer, teorier, lande og cases, der alle har udgangspunkt i enten almen og sammenlignende statskundskab, national og international forvaltning, international politik, idéhistorie, politisk kommunikation, metode og meget andet. 

Uddannelsen til statskundskab er en videregående universitetsuddannelse fordelt på en bachelor- og en kandidatgrad. De er normeret til at vare henholdsvis 3 og 2 år. Du er altså færdigudddannet cand.scient.pol efter 5 års studier. 

På bacheloren er de 3 år inddelt i 6 semestre, hvor du bliver undervist i alt lige fra international politik, sociologi og metode til økonomi og offentlig forvaltning. Du skal samtidig skrive et bachelorprojekt, som ligger på 6. semester. 

På kandidaten er de 2 år fordelt på 4 semestre. Undervisningen består af både obligatoriske og valgfrie elementer, ligesom hele uddannelsen afsluttes med et speciale. 

Uddannelsen i statskundsskab er SU-berettigtet og det er muligt at tage til studieophold i udlandet. 

Eksamen

Du vil blive eksamineret både mundtligt og skrifteligt gennem dine studier på statskundskab. Samtidig skal du aflevere to større projekter; nemlig dit bachelorprojekt og speciale. 

Sådan er dine fremtidsmuligheder med en uddannelse i statskundskab

Når du er færdig med din uddannelse i statskundskab har du en række forskellige karrieremuligheder. Du vil typisk blive ansat i en stilling, hvor du har med politologiske problemstillinger at gøre. Det betyder, at du både kan komme til at arbejde på en ambassade, i nogle af de større konsulenthuse, hos efterretningstjenester, i kommuner eller andet lignende. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
september 2021
ma
ti
on
to
fr
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10