Viser 1-20 af 26
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 26
1
2

Statskundskab er for dig, der har interesse i samfund og politik

Interesserer du dig for samfundspolitiske forhold og har du måske endda en ambition om at gøre karriere inden for politik? Så er en uddannelse i statskundskab med sikkerhed noget for dig. 

På uddannelsen bliver du nemlig præsenteret for, hvordan politik gennemsyrer vores samfund på alle niveauer, og hvordan politiske tiltag indvirker på på forskellige samfundsforhold.

Samtidig giver uddannelsen i statskundskab dig mulighed for at gøre karriere på den politiske scene - enten som aktiv politiker eller i en embedsfunktion. Læs mere om uddannelsen og dine efterfølgende karrieremuligheder herunder. 

Statskundskab

Sådan er uddannelsen i statskundskab struktureret

På uddannelsen til statskundskab lærer du at analysere samfundsudviklingen og de politiske beslutningsprocesser på en kritisk og selvstændig måde. Du bliver undervist inden for bestemte temaer, teorier, lande og cases, der alle har udgangspunkt i enten almen og sammenlignende statskundskab, national og international forvaltning, international politik, idéhistorie, politisk kommunikation, metode og meget andet. Blandt andet kan du på en uddannelse i statskundskab også se frem til at komme omkring vigtige elementer fra sociologi, jura, offentlig forvaltning, international politik og økonomi.

Uddannelsen til statskundskab er en videregående universitetsuddannelse fordelt på en bachelor- og en kandidatgrad. De er normeret til at vare henholdsvis 3 og 2 år. Du er altså færdigudddannet cand.scient.pol efter 5 års studier. 

På bacheloren er de 3 år inddelt i 6 semestre, hvor du bliver undervist i alt lige fra international politik, sociologi og metode til økonomi og offentlig forvaltning. Du skal samtidig skrive et bachelorprojekt, som ligger på 6. semester. 

Med en kandidat i statskundskab er de 2 år fordelt på 4 semestre. Undervisningen består af både obligatoriske og valgfrie elementer, ligesom hele uddannelsen afsluttes med et speciale. 

Uddannelsen i statskundsskab er SU-berettigtet og det er muligt at tage til studieophold i udlandet. 

Eksamen

Du vil blive eksamineret både mundtligt og skriftligt gennem din uddannelse i statskundskab. Samtidig skal du aflevere to større projekter; nemlig dit bachelorprojekt og speciale. 

Sådan er dine fremtidsmuligheder med en uddannelse i statskundskab

Når du er færdig med din uddannelse i statskundskab har du en række forskellige karrieremuligheder. Du vil typisk blive ansat i en stilling, hvor du har med politologiske problemstillinger at gøre. Det betyder, at du både kan komme til at arbejde på en ambassade, i nogle af de større konsulenthuse, hos efterretningstjenester, i kommuner eller andet lignende. Du kan altså både komme til at arbejde inden for offentlig administration og i det private erhvervsliv. 

Med en uddannelse i statskundskab går du ikke direkte ud på arbejdsmarkedet og har en bestemt stillingsbetegnelse. Mange, der har en uddannelse i statskundskab, har fået job indenfor følgende:

  • Ministerier
  • Styrelser
  • Kommuner
  • EU
  • Konsulenthuse
  • Uddannelsesinstitutioner

Mange sidder som sagt også i stillinger i det private erhvervsliv. Der er derfor gode muligheder, når du har afsluttet din uddannelse i statskundskab. Du har gode muligheder for selv at forme din karriere, så du får lov til at beskæftige dig med de dele, der interesserer dig.

Her er arbejdsopgaverne nemlig også meget forskellige. Det kan være alt lige fra analyse, kommunikation og rådgivning til projektledelse eller lignende.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7