18 jul 2022

Adgangskrav statskundskab - Sådan kommer du ind på statskundskab

Er du interesseret i samfundsforhold såsom politik, økonomi og jura? Og er du interesseret i at læse samfundsproblematikker med viden om de praktisk politiske og administrative vilkår? Så er statskundskab måske noget for dig! 

Med en uddannelse i statskundskab får du en grundlæggende viden om statskundskabens centrale discipliner, politisk teori- og idehistorie. Du lærer også at bruge fagets teorier, begreber og metoder til selvstændigt at analysere og tage stilling til politologiske emner.

Vil du vide mere om, hvad statskundskab handler om? Så læs med her.


Fakta



Navn: statskundskab

Varighed: 3 år på bachelor og 2 år på kandidat

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener med en uddannelse i statskundskab


Bliv optaget på statskundskab: 

På statskundskabstudiet skal du have taget en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen. Er du startet på hf efter 1. august 2017, skal du have en udvidet fagpakke for at blive optaget. Det samme gælder, hvis du efter 1. august 2017 er startet på et merkantilt eux-forløb og søger optagelse på baggrund af eux 1. del.

Derudover er der en række specifikke fag, du skal have bestået. Kravet gælder både optagelse i såvel kvote 1 som kvote 2. 


Adgangskrav statskundskab:

Dansk A

Engelsk B

Matematik b

Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her:

Dansk A  https://www.studentum.dk/soeg/hf-vuc-dansk

Engelsk B  https://www.studentum.dk/soeg/engelsk-hf-enkeltfag

Matematik B  https://www.studentum.dk/soeg/matematik-enkeltfag

Samfundsfag B  https://www.studentum.dk/soeg/hf-og-vuc-samfundsfag

Historie B  https://www.studentum.dk/soeg/historie-enkeltfag


Yderligere adgangskrav

På de tre universiteter der udbyder uddannelsen i statskundskab, er der en række yderligere adgangskrav, som du kan finde herunder.

Adgangskrav på Københavns Universitet

  • Hvis du søger om optagelse i kvote 1, skal karaktergennemsnittet fra din gymnasiale eksamen være mindst 6,0.
  • Hvis du søger om optagelse i kvote 2, skal du bl.a. deltage i en kvote 2-prøve. Læs mere på uddannelsesstedets hjemmeside.

Adgangskrav på Aarhus Universitet i Aarhus

Adgangskrav på Syddansk Universitet

  • Hvis du søger om optagelse i kvote 1, skal karaktergennemsnittet fra din gymnasiale eksamen være mindst 7,0.
  • Hvis du søger om optagelse i kvote 2, skal du deltage i en optagelsesprøve. Læs mere på uddannelsesstedet hjemmeside.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)

Senest opdateret: 18 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav - kan du komme ind på din uddannelse?

Er du i tvivl om, hvilke adgangskrav der er til din uddannelse? Kan du overhovedet komme ind på drømmeuddannelsen eller skal du overveje alternative veje? Måske skal du søge ind via kvote 2? 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav psykologi - Sådan kommer du ind på psykologistudiet

Interesserer du dig for, menneskers kognition, adfærd og relationelle forhold i sociale sammenhænge? Så er psykologistudiet måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav pædagog - Sådan kommer du ind på pædagogstudiet

Er du interesseret i at arbejde med mennesker og drømmer du om at være primær omsorgsperson for andre? Så kan en uddannelse som pædagog være noget for dig! Læs mere om adgangskravene i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Bygningsingeniør adgangskrav - Sådan kommer du ind på ingeniørstudiet

Hvis du gerne vil arbejde som bygningsingeniør, så kræver det at du tager en uddannelse som enten diplom- eller civilingeniør med speciale i bygning.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkitekt adgangskrav - Sådan kommer du ind på arkitektuddannelsen

Ser du kreationer, bygninger og kunst for dig, før det overhovedet er visualiseret? Drømmer du om at designe løsninger til virksomheder? Så skal du måske have fat i blyanten og finde en plads på arkitektuddannelsen! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav maskinmester - Sådan kommer du ind på maskinmesterstudiet

Er du drevet af nysgerrighed? Ser du løsninger, hvor andre ser problemer? Er du vild med teknik? Så er maskinmesterstudiet måske noget for dig!  Med en uddannelse som maskinmester får du en bred viden om forskellig teknik. Du lærer hvordan de forskellige maskiner fungerer, og hvordan disse varetages.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være maskinmesterstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav jordemoder - Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet

Er du interesseret i menneskekroppen? Har du lyst til at hjælpe med at bringe liv til verden? Så kan det være, at en uddannelse som jordemoder er noget for dig!  Med en uddannelse som jordemoder får du en grundlæggende viden om menneskekroppen, psykologi, pædagogik og samfundsvidenskab.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være jordemoderstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav socialrådgiver - sådan kommer du ind på socialrådgiveruddannelsen

Vil du hjælpe og vejlede andre mennesker med deres individuelle sociale problemer? Så er socialrådgiveruddannelsen muligvis et godt match til dig. Læs, hvad det kræver at blive socialrådgiver. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav diætist- Sådan kommer du ind på diætiststudiet

Er du interesseret i kost? Har du lyst til at hjælpe mennesker med at få en sundere hverdag? Så er diætiststudiet måske noget for dig!   Med en uddannelse som diætist, lærer du at vejlede andre mennesker i kost og ernæring. Du lærer også at videreformidle information omkring fysisk aktivitet.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være diætiststuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav tandlæge - sådan kommer du ind på odontologiuddannelsen

Er din drøm at blive tandlæge? På studentum har vi opstillet de adgangskrav, der er for odontologiuddannelsen.  På uddannelsen i odontologi lærer du at undersøge, forebygge og behandle sygdomme i tænder, mund og kæbe. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav finansøkonomi - Sådan kommer du ind på finansøkonomistudiet

Er du interesseret i økonomi og tal? Så kan det være en uddannelse i finansøkonomi er noget for dig! Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde med finansiering, forsikring og ejendomshandel- og administration. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav speditør - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Med en uddannelse som speditør lærer du om kultur, sociale forhold og geografi i hele verden, du lærer om optimering af transportmuligheder, selvstændigt arbejde og service.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav programmør - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Interesserer du dig for teknologi, computerprogrammering og IT, og har du mod på at arbejde med softwaresytemer, databaser og teknologiudvikling? Som programmør lærer du at styre IT-systemer og udvikle software, og du kan soecialisere dig inden for bl.a. læringsteknologi eller applikationsudvikling.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav biologi - Sådan kommer du ind på biologistudiet

Er du interesseret i dyr, mikroorganismer og planter? Biologi betyder læren om livet, og som biologistuderende vil du derfor lære om biologien inden for et bredt og varieret område. Så er biologiuddannelsen måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2022

Adgangskrav ejendomsmægler - Sådan kommer du ind på ejendomsmæglerstudiet

Er du interesseret i at kommunikere med købere til ejendomme, og kunne du tænke dig at administrere og hjælpe folk, når de skal til at finde og købe deres drømme ejendom? Så er en uddannelse som ejendomsmægler måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Datamatiker adgangskrav - sådan kommer du ind på datamatikeruddannelsen

Vil du gerne være hjernen, der konstruerer og videreudvikler it-systemer lige fra dialogen med kunden til programdesign og programmering? Datamatikeruddannelsen er en it-uddannelse, hvor du får viden om, hvordan man udvikler nye it-systemer ud fra en virksomheds særlige behov. Her kan du se, hvilke adgangskrav, der gælder for at kunne blive optaget på datamatikeruddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Gymnasielærer adgangskrav - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Vil du gerne være gymnasielærer og bruge din viden til at undervise og danne den næste generation af gymnasieelever?  Der findes som sådan ikke en uddannelse til gymnasielærer, men det kræver at du tager en bacheloruddannelse med gymnasiesidefag og derefter en kandidatuddannelse inden for de fag du ønsker at undervise i.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Pilot adgangskrav - sådan kommer du ind på pilotuddannelsen

Har du altid drømt om at blive pilot? En pilot har i samarbejde med sin co pilot ansvaret for at føre et luftfartøj sikkert fra start til slut. På trafikflyveruddannelsen erhverver du det certifikat, som svarer til den flytype (fastvinget eller helikopter), du skal bruge i et job som civil erhvervspilot. Efter uddannelsen kan du blive ansat ved større eller mindre flyselskaber.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav journalisthøjskolen - Sådan kommer du ind på journalisthøjskolen

Er du interesseret i at lære de færdigheder, som det kræver for at producere historier til aviser, tv, radio og internettet? Drømmer du om at lære at researche en historie til bunds? Så er journalisthøjskolen måske noget for! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkæologi adgangskrav - sådan kommer du ind på arkæologuddannelsen

Interesserer du dig for historie og de levn vi har fra fortiden, der kan fortælle os noget om nutiden og lære os mere om fremtiden?  Arkæologi er læren om de tidligste mennesker til vikingetiden, middelalderen, renæssancen og op til i dag. Se her hvilke adgangskrav, der gør sig gældende for at blive optaget på uddannelsen. 

Læs mere