"Det som jeg synes er mest spændende, det er social-psykologien"

Psykologi på Københavns Universitet

Anonym psykologi studerende på KU

Zainab, 19 år

Hvilken uddannelse går du på?

"Psykologi"

Kan du fortælle lidt om, hvad der er godt eller spændende ved den uddannelse?

"Jeg kan være ærlig og sige, at jeg valgte den, og jeg ved faktisk ikke hvorfor jeg valgte den. Fordi jeg har ikke selv haft psykologi på gymnasiet, så det var enten det eller medicin. Og jeg har ikke været så tiltrukket af det naturvidenskabelige, men mere det humanistiske. Der kan jeg bedre se nogle fordele ved psykologi. Men fagmæssigt, der har jeg ikke kendt til noget, altså hvad det handler om".

"Men jeg synes det er meget spændende, nu hvor vi er blevet kastet ud i det og blevet introduceret for de forskellige ting. Det som jeg synes er mest spændende, det er socialpsykologien. Det med teori-delen, det er lidt for AT-agtigt".  

Er der noget, man skal være specielt opmærksom på, når man starter? 

"Der kommer til at være rigtig mange ældre. Der er mange som er kommet gennem kvote 2, og man føler sig lidt lost - sådan hvad laver man her? De har meget mere erfaring end en. Der er mange, der har forskellige uddannelser".

Hvad er din drømmekarriere?

"Det ved jeg ikke. Jeg kunne måske godt tænke mig at læse lidt videre, eller rejse til udlandet, prøve noget nyt. Men hvad, ved jeg ikke endnu".

Nu du siger, du ikke ved hvorfor du har valgt uddannelsen, og psykologiuddannelsen er ret attraktiv, har det haft en indflydelse?

"Man har altid hørt, at man ikke skal spilde sine gode karakter, nu hvor man har fået dem. Men jeg er personligt, en der går efter det jeg har lyst til, og det som jeg godt kan lide. Men jeg synes det er lidt svært, at snakke om hvad man godt kan lide, når man ikke har haft et fritidsjob eller erhvervserfaring. Det har jeg ikke haft, så hvad kan jeg lige? Det er noget, som jeg selv er i gang med at finde ud af. Men jeg kommer også fra en familie, der forventer, at man tager en videregående uddannelse"
Læs mere om Københavns Universitet

Vil du vide mere?


Få information

Før vi omdirigerer dig til denne udbyders hjemmeside, vil vi meget gerne bede dig om at udfylde denne formular, så vi kan holde kontakten. Du kan afmelde dig når som helst.

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.