"Psykologi er generelt et sindssygt spændende fag"

Psykologi på KU

Mathias, 19 år.Psykologistuderende på Københavns Universitet

Hvilken uddannelse går du på?

"Psykologi"

Hvorfor har du valgt den uddannelse?

"Det var efter, at jeg havde tænkt længe over, hvilke studier der egentlig interesserede mig og hvilke af de studier, jeg på sigt kunne få et arbejde med, som også ville interessere mig. Så det var lidt en kobling af interesse og et realistisk syn på, hvilke job jeg måske kunne få."

Kan du fortælle lidt om, hvad der er godt eller spændende ved den uddannelse?

"Altså psykologi generelt er et sindssygt spændende fag, fordi det arbejder indenfor så mange forskellige dele af videnskaben. Det er både naturvidenskabeligt, filosofisk, sociologisk og det helt individuelle. Der er rigtig mange forskellige områder, som er rigtig spændende at studere, og derfor er det også svært tænker jeg, at gå død i det. Det er i hvertfald min forventning. Fordi fagene netop er så diverse, og man kommer til at have så mange forskellige fag i løbet af ens bachelor."

Er der noget, man skal være specielt opmærksom på, når man starter?

"Det er jo desværre til at starte med, rigtig svært at komme ind. Men omvendt kan man også meget tidligt i studiet fornemme, at der er et rigtig højt fagligt niveau. Og der skal man bare være klar til virkelig at bruge rigtig meget tid på sit studie. Det er ikke et studie, som man nemt skøjter henover. Man skal også gå til det med en vis personlig entusiasme, udover bare det at få et eksamensbevis."

Hvad er din drømmekarriere?

"Jeg kunne forestille mig, at det kunne være alt fra rådgiver til forsker. Til alt midt i mellem i sidste ende."
Læs mere om Københavns Universitet

Vil du vide mere?


Få information

Før vi omdirigerer dig til denne udbyders hjemmeside, vil vi meget gerne bede dig om at udfylde denne formular, så vi kan holde kontakten. Du kan afmelde dig når som helst.

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.