Vis studentum.dk som: Mobile

Samfundsfag

Studér det moderne samfund på nært hold i samfundsfag

Samfundsfag er for dig, der vil grave dybere ned i, hvad der former samfundet omkring dig. Både nationalt og globalt. Du lærer om teorier og metoder inden for økonomi, sociologi og politologi, der alle har det til fælles, at de giver dig et solidt kendskab til at forstå det moderne, demokratiske samfund. Lyder det som noget for dig? Du kan studere samfundsfag som enkeltfag på gymnasialt niveau eller som en del af din ungdomsuddannelse. Du kan også tage en bachelor i samfundsfag og fortsætte på en kandidatuddannelse.

 
Viser 1-10 af 10
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Samfundsfag og politik - Universitetsprogram i USA
MyEducation
Bacheloruddannelse
USA
Interesserer du dig for samfundsfag og politik? Kunne du tænke dig at komme på universitet i USA? Læs samfundsfag og...
Samfundsfag C enkeltfag
Skive College
Erhvervsuddannelse
Fjernundervisning
Vil du lære mere om samfundets opbygning, økonomi og de beslutningsprocesser, der er styrende? Og vil du studere hjemmefra? Så...
Samfundsfag - kandidat
Aalborg Universitet
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
Flere byer (2)
Hvis du ønsker at blive gymnasielærer med Samfundsfag som centralt fag, skal du på kandidatuddannelsen færdiggøre dit tilvalgsfag. Desuden skal...
Samfundsfag 0-B enkeltfag - e-learning
Vestegnen HF & VUC
HF og VUC
Fjernundervisning
Samfundsfag 0-B omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om og forståelse af...
Samfundsfag - bachelor
Aalborg Universitet
Bacheloruddannelse
Aalborg
Interesserer du dig for det, der sker i samfundet – for økonomiske, sociale, politiske og internationale forhold, for helheden og...
HF enkeltfag - Samfundsfag C eller B-niveau
HF-Centret Efterslægten
HF og VUC
København
Interesserer du dig for samfundsfag? Eller mangler du Samfundsfag C eller B for at komme ind på din drømmeuddannels? Så...
Hf-enkeltfag - samfundsfag C-B som fjernundervisning
TH. LANGS HF & VUC
HF og VUC
Fjernundervisning
Vil du læse samfundsfag B som hf-enkeltfag? Samfundsfag B som fjernundervisning giver dig masser af fleksibilitet, så du kan modtage...
STX - humanistisk-samfundsfaglig studieretning
Gentofte StudenterKursus
Gymnasial uddannelse
Gentofte
Drømmer du om at tage en mellemlang uddannelse som f.eks. lærer, pædagog eller socialrådgiver, eller vil du måske læse et...
2-årig STX - Sprog og Samfund
Akademisk Studenterkursus
Gymnasial uddannelse
København
Har du været væk fra skolebænken i nogle år, og har du brug for at tage en gymnasial uddannelse hurtigt...
Enkeltfag - Åbent Læringscenter
Campus Vejle
Erhvervsuddannelse
Vejle
Mangler du et eller flere fag på et bestemt niveau for at komme videre i dit uddannelsesforløb? Så er Åbent...
 • = Udtalelse med tidligere deltager på denne uddannelse
 • = Der er en videopræsentation tilknyttet denne profil.
Viser 1-10 af 10
 

Sæt samfundsudviklingen i et nyt perspektiv

Vil du have et solidt grundlag for at forstå, hvad der har formet det moderne, demokratiske samfund, som vi kender det i dag? Så er et enkeltfag eller en uddannelse samfundsdag måske noget for dig. Her kommer du til at arbejde med en bred vifte af samfundsvidenskabelige teorier, modeller og metoder til at undersøge kultur, politik og hverdagsliv i det moderne samfund i et internationalt perspektiv.

På de gymnasiale uddannelser kan du læse samfundsfag på niveau C, B og A. Samfundsfag C udbydes på alle gymnasiale uddannelser og er på et grundlæggende niveau, der bygger på din viden fra folkeskolen. Du kan også læse samfundsfag B som valgfag på de gymnasiale uddannelser eller som enkeltfag, mens samfundsfag A kun udbydes på gymnasiet som en del af en STX.

Har du allerede den adgangsgivende eksamen på plads, og overvejer du at læse samfundsfag på universitetet? Læs med under billedet og få svar på, hvad du lærer, hvor du kan studere og meget mere.

Tag en bachelor i samfundsfag og fortsæt på kandidatuddannelsen 

Hvad lærer du som studerende i samfundsfag?

Undervisningen på bacheloruddannelsen i samfundsfag veksler mellem forelæsninger, holdundervisning med diskussion eller studenteroplæg og projektarbejde i grupper eller på egen hånd. Du kan med fordel også bruge en del af din forberedelsestid i en læsegruppe. Som studerende kommer du til at arbejde med samfundsfaglige teorier, metoder og modeller inden for fire overordnede områder:

 • Politologi/Statskundskab
 • Sociologi
 • Økonomi
 • Internationale studier og samfundsforhold

På tredje år af bacheloruddannelsen i samfundsfag supplerer du med et tilvalg. Det giver dig en unik mulighed for at tone din profil i lige præcis den retning, du brænder for. Mulighederne varierer fra universitet til universitet. Du kan også vælge at tage en del af dit tilvalg i udlandet som udvekslingsstuderende i Erasmus+ programmet.

På kandidatuddannelsen i samfundsfag vil du opleve, at det internationale perspektiv bliver mere fremtrædende.

Drømmer du om at undervise i samfundsfag som gymnasielærer? Så skal du tage et tilvalg i et fag, der også undervises i på de gymnasiale uddannelser. Tilvalget fortsætter et halvt år som sidefag på din kandidat i samfundsfag. Du skal efterfølgende søge et pædagogikum for at få undervisningskopetence.

Hvor kan du studere samfundsfag?

Du kan tage en bachelor og kandidatuddannelse i samfundsfag på fire universiteter i Danmark:

 • Københavns Universitet
 • Aarhus Universitet
 • Syddansk Universitet
 • Aalborg Universitet

Lige som tilvalgsmulighederne varierer fra universitet til universitet, er der også forskel på opbygning og indhold af uddannelserne i samfundsfag. Særligt på kandidatdelen vil du opleve at fagene bærer præg af de forskningsmiljøer, der er på universitetet.

Særligt for samfundsfaglige studier på RUC:

Er du i tvivl om, hvilken samfundsfaglig retning du vil gå i? På RUC kan du tage en toårig samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse, hvor du får undervisning inden for:

 • Arbejdslivsstudier
 • Erhvervsøkonomi (HA)
 • Internationale Studier
 • Politik & Administration
 • Socialvidenskab
 • Virksomhedsstudier 

På tredje år vælger du to fag, hvoraf mindst det ene skal være samfundsvidenskabeligt. På fjerde og femte år kan du fortsætte studierne inden for de to fag og blive tofaglig kandidat.

Hvad er adgangskravene til samfundsfag?

For at blive optaget på en bachelor i samfundsfag, skal du have en gymnasial uddannelse, hvor følgende fag indgår:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik B
 • Historie B, Idehistorie B, Samfundsfag B eller Samtidshistorie B

Alle fag skal være bestået. Adgangskvotienten er typisk højest på samfundsfag i København efterfulgt af Aarhus. I 2015 blev alle optaget på bacheloruddannelsen i samfundsfag ved Aalborg Universitet.

Du skal søge om optagelse via kvote 2 eller kvote 1 afhængigt af dit gennemsnit fra den adgangsgivende eksamen.

Hvad kan jeg blive som kandidat i samfundsfag?

En kandidatuddannelse i samfundsfag åbner op for en bred vifte af jobmuligheder i både den private og den offentlige sektor. Der er dog udsigt til stigende konkurrence om stillingerne i takt med, at den offentlige sektor bliver mindre.

Dine konkrete jobmuligheder og dit kommende lønniveau afhænger af dit tilvalg samt eventuelle erfaringer fra studiejobs, frivilligt arbejde og praktikophold. Typisk finder kandidater i samfundsfag beskæftigelse inden for:

 • Undervisning
 • Konsulentvirksomhed og rådgivning
 • Politik og administration

Lyder det som noget for dig? Klik dig videre og læs mere om de forskellige muligheder for at fordybe dig i samfundsfag i listen længere oppe på siden. Her finder du alt fra enkeltfag til kandidatuddannelser.