"De naturvidenskabelige fag interesserer mig"

Biokemi på KU

Laura, 21 år

Biokemi på Københavns Universitet

Hvilken uddannelse går du på?

“Jeg går på Biokemi”

Hvorfor har du valgt den uddannelse?

“Egentlig, så er det for at komme ind på veterinærmedicin. Som man kan gøre efter bacheloren. Men nu må vi se, hvad det bliver til. Hovedsagligt er det, fordi det er de naturvidenskabelige fag, der interesserer mig.”

Er der noget specielt godt eller spændende ved netop den uddannelse?

“Det er jo altid spændende det der med, at man går ned fuldstændig ned i molekylerne. Og ser på det helt cellulært. Generelt, hvis man bare godt kan lide biologi, kemi og alle sådan nogle fag, så er det jo helt klart den vej man skal gå.”

Hvad er din drømmekarriere?

“Ja, det er et godt spørgsmål. Muligvis noget veterinærmedicin, komme ud med et speciale i store husdyr. Men nu må vi se, hvad det bliver til. Jeg ved det ikke rigtigt endnu.”

Er der noget man skal være særligt opmærksom på, når man starter? Var der noget du blev overrasket over?

“Lektier. Der er rigtig, rigtig meget læsestof. Man skal regne med en 65-70 timers læsning om ugen. Det er 2x fuldtidsarbejde næsten. Det kræver rigtig meget tid, og man skal være rigtig meget struktureret til selv at kunne sætte sig ned og læse. Altså, det er nødvendigt, ellers kan du ikke følge med. Det er helt klart vigtigt at strukturere sin tid."

Læs mere om Kandidat i biokemi
Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide