Filtrer efter
Socialrådgiver
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-19 af 19
Annoncer

Populære steder

Reportager indenfor Socialrådgiver

FAQ

  • For at blive socialrådgiver kan du tage en professionsbachelor, der har en varighed af 3½ år. Bemærk her, at der er nogle adgangsgivende krav for, at du kan blive optager på en socialrådgiver uddannelse. Disse adgangskrav afhænger af, om du søger ind på en socialrådgiver uddannelse gennem kvote 1 eller kvote 2. Der kan for eksempel være krav til adgangsgivende eksamen og fag på bestemte niveauer.

  • Din vigtigste arbejdsopgave som socialrådgiver består i at vejlede og rådgive borgere. Du beskæftiger dig blandt andet med sagsbehandling samt forebyggelse og løsning af sociale problemer. Det kan for eksempel komme til udtryk gennem vejledning, aktivering og revalidering med borgere, der oplever udfordringer i livet. Det kan for eksempel være i forbindelse med sygdom, ledighed, misbrug osv.

  • Indkomsten som socialrådgiver varierer og afhænger af flere forskellige faktorer. For eksempel har det noget at sige, om du er ansat i region, gennem staten eller i en privat organisation/institution. Derudover afhænger lønforholdene som socialrådgiver også af faktorer som eksempelvis erfaring, og hvor i landet du er ansat. 

  • En socialrådgiver uddannelse tager som udgangspunkt 3½ år. Uddannelsen til socialrådgiver tages som en professionsbachelor, der er sammensat af obligatoriske moduler, valgmoduler og praktik. Du får således et godt teoretisk såvel som et praktisk grundlag for arbejdet med mennesker.

Tag socialrådgiveruddannelsen som fjernundervisning eller på skole

Er du typen der er god til at arbejde selvstændigt, samarbejde med andre faggrupper og kan du træffe væsentlige beslutninger? Måske er din drøm at forebygge og løse sociale problemer? Så er en socialrådgiver uddannelse det rette valg for dig!

Vil du samtidig studere i et fleksibelt studiemiljø, der stiller krav til din selvstændighed, og har du ikke mulighed for at følge et fast skema, er socialrådgiveruddannelsen som fjernundervisning måske noget for dig. Du bliver en del af et digitalt læringsmiljø, der byder på jævnlige seminarer på uddannelsesstedet. Resten af tiden lærer du via:

  • Streamede forelæsninger og flipped classroom
  • Individuelle eller gruppebaserede læringsaktiviteter
  • Case- og praksisstudier og -opgaver
  • Gæstelærer, vejledere og coaching fra praksis
  • Webinar og seminar
  • Individuel vejledning og selvstudie
  • Studiegruppearbejde og gruppevejledning

På 3,5 år kommer du omkring de fire centrale vidensområder for fremtidens socialrådgiver. Her på siden finder du uddannelser inden for socialt arbejde såvel som socialrådgiveruddannelsen som fjernundervisning eller på skole.

Uanset om du tager socialrådgiveruddannelsen som fjernundervisning eller med almindelig fremmøde får du en professionsbachelor i socialt arbejde, der klæder dig på til at gøre en forskel for mennesker i en udsat position. Læs med og opdag karrieremulighederne med en socialrådgiver uddannelse.

Studér i dit tempo på socialrådgiveruddannelsen som fjernundervisning

Hvad laver en socialrådgiver?

Med en socialrådgiver uddannelse i bagagen vil dit job oftest bestå af at vejlede og rådgive borgere med sociale problemer som for eksempel misbrug, økonomiske problemer, arbjedsløshed, handicap eller boligmangel.

Når du er færdiguddannet socialrådgiver vil du typisk blive ansat i kommunalt regi, hvor du kommer til at arbejde med børn, ædre, ledige, familie, misbrugere, unge og sygdomsramte.

Her vil dine arbejdsopgaver først og fremmest omfatte:

  • rådgivning
  • vejledning
  • aktivering
  • revalidering
  • førtidspension
  • integration
  • anbringelser af børn og unge
  • dagbehandling og foranstaltninger indenfor misbrugsområdet

Du vil også kunne få job i regionens forvaltninger, i projekter, døgninstitutioner og på sygehuse. Her vil dine arbejdsopgaver typisk være inden for psykiatrisk behandling, patientrådgivning og bostøtte indenfor psykiatrien.

Derudover kan du som socialrådgiver også arbejde for kriminalforsorgen eller blive ansat i private virksomheder, som for eksempel på asylcentre, boligselskaber. pensionskasser, fagforeninger. Sidst men ikke mindst findes der flere, små sociale organisationer, frivilligcentraler, selvejende institutioner og patientforeninger tilknyttet de frivillige sociale organisationer.

Hvad lærer du på socialrådgiveruddannelsen?

Uddannelsen til socialrådgiver består af 14 moduler, hvor det ene er praktik og to er valgfrie. Du afslutter hvert modul med en prøve. De første 13 moduler dækker over seks kerneområder, som sikrer dig de faglige kompetencer du har behov for. På modul 14 skriver du dit bachelorprojekt.

De seks kerneområder på socialrådgiveruddannelsen er:

  • Organisation og økonomiske rammer for indsatser på det sociale og det arbejdsmarkedspolitiske område
  • Individet i samfundet, menneskers udvikling og sociale relationer
  • Evaluering, udvikling og kvalitetssikring af socialt arbejde
  • Teorier, metoder og etik inden for socialt arbejde
  • Velfærdspolitik og den retlige regulering af socialfaglige indsatser
  • Sociale problemer, ledighed og livsbetingelser

Som studerende på en socialrådgiver uddannelse, kommer du desuden til at arbejde indgående med fire områder:

  • Socialt arbejde og socialrådgivning - Her får du undervisning i sociale problemer, rammer for socialt arbejde samt metoder, teorier, systematik og modeller i socialt arbejde
  • Samfundsvidenskab - Her undervises du i sociologi, socialpolitik, politologi og økonomi. Vi arbejder med samfundets forskellige funktioner, opbygning og historiske udvikling
  • Jura - Dette område omhandler den relevante, gældende lovgivning, retlige principper og anvendelse af dette i socialt arbejde og sociale problemstillinger
  • Psykologi og psykiatri- Under dette område får du en bred viden om almen psykologi, menneskets udvikling og personlighedsdannelse, organisationspsykologi og om psykiatriske lidelser

I løbet af dine valgfrie moduler og dit bachelorprojekt kan du tone din socialrådgiver uddannelse i lige præcis den retning inden for socialt arbejde, du drømmer om.

Hvilke uddannelser i socialt arbejde findes der?

Brænder du for socialt arbejde, er der gode muligheder for at videreuddanne dig efter socialrådgiveruddannelsen. Det kan fx være via diplomuddannelser i rehabilitering, socialpædagogik, voksenundervisning, social formidling, integration og meget mere. Du kan også videreuddanne dig til praktikvejleder på socialrådgiveruddannelsen.

Det er også muligt at tage en universitetsuddannelse i socialt arbejde, som grundlæggende er en uddannelse, der drejer sig om at forstå, hvordan man bedst løser sociale problemer i samfundet og blandt befolkningen. På en uddannelse i socialt arbejde lærer du at analysere og bestemme sociale problemer og man arbejder med sociale problematikker og teorier.

Socialt arbejde og uddannelsen til socialrådgiver er også nært beslægtet med universitetsuddannelser i sociologi, uddannelsen til psykoterapeut og mange andre uddannelsesområder indenfor de kultur og samfund.

Lyder socialrågiveruddannelsen som noget for dig?

Lyder uddannelsen til socialrådgiver som det rette uddannelsesvalg for dig? For at blive optaget på socialrådgiveruddannelsen som fjernundervisning eller med fremmøde skal du have en gymnasial uddannelse. Du kan også blive optaget via kvote to, hvis du har sosu uddannelsen, en uddannelse til pædagogisk assistent eller 4 HF enkeltfag kombineret med 9 måneders relevant erhvervserfaring.