Bliv professionsbachelor

Uddan dig til et job med udfordringer

Er du en do'er, og brænder du for at komme ud og omsætte alle teorierne til praksis på arbejdspladsen allerede, mens du er under uddannelse? Så er en professionsbachelor måske noget for dig. Find den rigtige for dig her. 
Viser 1-20 af 189
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 189

Uddan dig til fremtiden - Vælg en professionsbachelor

En professionsbachelor er en uddannelse tæt på virkeligheden. Som studerende uddanner du dig til at varetage praksisnære, udviklingsorienterede og komplekse erhvervsfunktioner inden for det valgte område. Den samlede uddannelse har typisk et omfang af 210 ECTS svarende til 3,5 års fuldtidsstudier. Heraf er mindst seks måneder praktik. Det giver et unikt sammenspil mellem teori og praksis og klæder dig på til dit første job som færdiguddannet.

Mulighederne er mange, når du vælger en professionsbachelor. Her kan du vælge imellem 5 overordnende områder:

  • Design, medier og kommunikation - f.eks. journalist, TV- og medietilrettelægger eller tekstilformidler
  • Pædagogik og undervisning - f.eks. pædagog, folkeskolelærer eller natur- og kulturformidling
  • Samfund og økonomi - f.eks. socialrådgiver, administrationsbachelor eller leisure management
  • Sundhed - f.eks. fysioterapeut, sygeplejerske, radiograf eller bioanalytiker
  • Teknik - f.eks. maskinmester bygningskonstruktør, have- og parkingeniør eller diplomingeniør

Har du allerede flere års relevant erfaring kan du blive lærer eller pædagog på kortere tid på merituddannelsen. 

Før teorierne ud i praksis med en professionsbachelor

Flere veje til optagelse på en professionsbacheloruddannelse

Det kræver typisk en gymnasial eksamen at blive optaget på en professionsbachelor. Afhængigt af hvilken uddannelse du søger ind på, kan der også være andre veje til at få en plads via kvote 2. Nogle af disse er:

  • Mindst 9 måneders relevant erhvervserfaring og en bestemt kombination af HF enkeltfag
  • SOSU uddannelsen (Trin 1 og 2) samt eventuelle HF enkeltfag
  • Et adgangskursus til ingeniøruddannelserne eller maskinmesteruddannelse

Klik dig ind på de enkelte uddannelser i oversigten oven for og læs mere om adgangskravene til dit drømmestudie.

Studér uafhængigt af tid og sted - bliv professionsbachelor via fjernundervisning

Er du et sted i livet, hvor din hverdag er svær at forene med et liv som fuldtidsstuderende med timer på skolebænken fra 8 til15? Med en professionsbachelor behøver du ikke at udskyde din drømmeuddannelse. Ved flere professionshøjskoler kan du nemlig tage din drømmeuddannelse som fjernstudie. Det gælder f.eks. for:

Ved University College Sjælland (UCSJ) kan du tage alle ti professionsbacheloruddannelser på normal vis eller som e-læring med fremmøde på seminarer en gang om måneden eller hveranden måned. Vær opmærksom på, at de forskellige professionshøjskoler bruger forskellige titler som f.eks. netunderstøttet undervisning, e-læring og netuddannelserne. Fælles for dem alle er, at de kombinerer online læring med seminarer og praktik.

Tager du din professionsbachelor som fjernundervisning får du således præcis den samme uddannelse, og skal stadig i praktik. Den eneste forskel er altså, at du tager den teoretiske del online. Du kan læse mere om at studere på en videregående uddannelse via fjernundervisning her.

Valg undervejs i din professionsbachelor

En af fordelene ved en professionsbachelor er, at uddannelserne har den samme studieordning uanset, hvilken professionshøjskole du bliver optaget på. Det giver dig en fleksibilitet i din uddannelse, hvor du har mulighed for at søge om overflytning undervejs, hvis du flytter. 

Samtidig har du ofte mulighed for at få merit for moduler på din professionsbachelor, hvis du tidligere har gennemført lignende moduler på en anden professionsbachelor. Der er desuden gode muligheder for at komme på udveksling.

Byg videre på din erhvervsakademiuddannelse med en top-up

Er du allerede multimediedesignermarkedsføringsøkonom eller har du en anden kort videregående uddannelse fra erhvervsakademiet? Så har du flere muligheder for at bygge videre på din faglighed med en såkaldt top up bachelor. Med denne uddannelsesvej får du chancen for at blive professionsbachelor på blot halvandet år, hvor mindst tre måneder af din overbygning foregår som praktik. De fleste top up bachelorer udbydes på erhvervsakademierne.

Læs mere om erhvervsakademierne og muligheden for at tage en top up bachelor

Nye tider på professionshøjskolerne

I disse år gennemgår professionsbacheloruddannelserne en udvikling, hvor bl.a. pædagoguddannelsen har fået ny studieordning i 2014, mens læreruddannelsen samme år indførte en ny optagelsesproces. Ved sommeroptaget i 2016 kommer der en ny studieordning på de ni sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser.

Lyder en professionsbachelor som noget for dig? Se alle mulighederne i oversigten oven for og få et hurtigt overblik ved at sortere ud fra dine interesser under 'Studieretning' eller drømmestudieby under 'Sted'. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
september 2023
ma
ti
on
to
fr
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8