Viser 1-20 af 190
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 190
1
2
3
4
...
10

Uddan dig til fremtiden - vælg en professionsbachelor

Professionsbacheloruddannelser er uddannelser tæt på virkeligheden. Som studerende uddanner du dig til at varetage praksisnære, udviklingsorienterede og komplekse erhvervsfunktioner inden for det valgte område.

Den samlede uddannelse har typisk et omfang af 210 ECTS svarende til 3,5 års fuldtidsstudier. Heraf indgår der også en praktikperiode, der foregår i en virksomhed, som er relevant for din valgte professionsbacheloruddannelse.

Denne opbygning af uddannelsen giver et unikt samspil mellem teori og praksis, og klæder dig desuden på til at træde ud på arbejdsmarkedet, da du får erfaring allerede mens du læser. 

Udforsk dine muligheder med professionsbacheloruddannelser

Mulighederne er mange, når du vælger en professionsbachelor. Der findes nemlig forskellige retninger, du kan gå i. De fagområder, der udbydes som professionsbacheloruddannelser, er:

  • Designfaglige område
  • Medie- og kommunikationsfaglige område
  • Pædagogiske område
  • Samfundsfaglige område
  • Sundhedsfaglige område
  • Tekniske område
  • Økonomisk-merkantile område

Inden for ovenstående områder findes der cirka 85 professionsbacheloruddannelser. De fire største professionsbacheloruddannelser er pædagog-, sygeplejerske-, lærer- og socialrådgiveruddannelsen.

Derudover kan det også nævnes, at der findes en række overbygningsuddannelser, der udbydes som en såkaldt top-up efter en erhvervsakademiuddannelse.

Tag en professionsbacheloruddannelse

Flere veje til optagelse på en professionsbacheloruddannelse

For at blive optaget på en professionsbacheloruddannelse kræves det, at man har gennemført en gymnasial uddannelse. Dog kan visse erhvervsuddannelser (EUD), når de suppleres med gymnasiale fag, også give adgang til professionsbacheloruddannelser. 

Nogle professionsbacheloruddannelser, såsom journalistuddannelsen, kræver desuden, at ansøgerne gennemfører en adgangsprøve.

Klik dig ind på de enkelte uddannelser i oversigten oven for og læs mere om adgangskravene til dit drømmestudie.

Studér uafhængigt af tid og sted - bliv professionsbachelor online

Er du et sted i livet, hvor din hverdag er svær at forene med et liv som fuldtidsstuderende med timer på skolebænken fra 8 til 15? Med en professionsbachelor behøver du ikke at udskyde din drømmeuddannelse.

Ved flere professionshøjskoler kan du nemlig tage din drømmeuddannelse online. Det gælder f.eks. for:

På flere af landets professionshøjskoler kan du tage din professionsbacheloruddannelse online. Her vil størstedelen af din uddannelse foregå gennem en online læringsportal, mens du hos nogle udbydere vil opleve en kombination af online undervisning og fysisk fremmøde. 

Vær opmærksom på, at de forskellige professionshøjskoler bruger forskellige titler som f.eks. netunderstøttet undervisning, e-læring og netuddannelserne. Fælles for disse betegnelser er, at hele eller dele af uddannelsen foregår online - dog undtaget praktikforløbet.

Find din professionsbachelor online her

Online professionsbacheloruddannelser kan være en god mulighed for dig, der ønsker frihed og fleksibilitet, uden at gå på kompromis med udbyttet af din uddannelse. Tager du din professionsbachelor som fjernundervisning får du nemlig præcis den samme uddannelse, og skal stadig i praktik. Den eneste forskel er altså, at du tager den teoretiske del online. Du kan læse mere om at studere på en videregående uddannelse via fjernundervisning her.

Valg undervejs i din professionsbachelor

En af fordelene ved en professionsbachelor er, at uddannelserne har den samme studieordning uanset, hvilken professionshøjskole du bliver optaget på. Det giver dig en fleksibilitet i din uddannelse, hvor du har mulighed for at søge om overflytning undervejs, hvis du flytter. 

Samtidig har du ofte mulighed for at få merit for moduler på din professionsbachelor, hvis du tidligere har gennemført lignende moduler på en anden professionsbachelor. Der er desuden gode muligheder for at komme på udveksling.

Byg videre på din erhvervsakademiuddannelse med en top-up

Er du allerede multimediedesignermarkedsføringsøkonom eller har du en anden kort videregående uddannelse fra erhvervsakademiet? Så har du flere muligheder for at bygge videre på din faglighed med en såkaldt top up bachelor. Mens professionsbacheloruddannelser udbydes på landets professionshøjskoler, udbydes disse top up-overbygningsuddannelser til en erhvervsakademiuddannelse på landets erhvervsakademier, og er på niveau med en professionsbachelor.

Med denne uddannelsesvej får du chancen for at blive professionsbachelor på blot halvandet år, hvor mindst tre måneder af din overbygning foregår som praktik.

Læs mere om erhvervsakademierne og muligheden for at tage en top up bachelor

Udforsk udvalget af professionsbacheloruddannelser

Lyder en professionsbachelor som noget for dig? Se alle mulighederne i oversigten oven for og få et hurtigt overblik ved at sortere ud fra dine interesser under 'Studieretning' eller drømmestudieby under 'Sted'. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12